[男人最痛]各位已婚巴打,有冇遇過老婆精神上嘅abuse?

1001 回覆
2239 Like 52 Dislike
其實成年人既一年同小朋友既一年真係好唔同
至於讀書唔係真係咁著重佢學到乜知識
但起碼可以返學校同人玩 同老師玩 社交下 唱下歌 玩下GAME

你可唔可以日日坐係屋企唔用電腦唔用電話呀? 真係命都無
你婆真係好有問題...你竟然忍得到佢一次又一次?呢d人EQ咁低又唔識處理問題..放身邊根本計時炸彈黎
部機爛到咁 唔鎖都罷啦
屌咁我男人老狗同條女講野唔係叫女人? 唔係話你,如果我複述返自己曾經講過既野的女人睇完嬲豬就麻煩佢地自己檢討下點解好似支那人咁玻璃心。

政治正確? Go fuck yourself.
同老婆相處同教細路一樣。
若佢做錯嘢無後果,係唔會改變

若佢唔改變,你只會越來越唔想同佢溝通。

最後就係兩個人無感情,出軌等等

工作關係,我聽唔少。
唔好由佢
等佢下左啖氣先。再同佢傾。
半同居啦,果陣佢一個人住,我五六日去。

認同吖,結婚前同居都幾重要。
都幾中
我個人唔鐘意整爛嘢,我係整齊撚
你地父母幫唔幫到手傾傾
唔洗整齊啦你
轉頭比你老婆搞亂返
Tlou2都仲想爆機
抵樓豬有d咁既老婆
你老婆會唔會有機會mental disorder ?唔係咒巴打你 但keep住一發脾氣就破壞野先得 就有機會係有精神問題
巴打真係好慘
希望你捱到落去
我無。

你諗下你自己點樣長大,如果我地同一個時代長大,咁我地細個果種parenting唔會差好遠。

你最後果句野成個支那人咁,同劉曉明果句Have you been to China有咩分別?

落後國家唔好講,發達國家係得亞洲先會由細緊張個小朋友到大,由食飯飲水著衫到痾屎都要望到實一實,而根本依家小朋友可以呼吸到一口叫「自由」既空氣既好難得。
比著我係你老婆,
見到你玩tlou2 我都dum 鳩爛佢啦
冇,話嘥錢,打機係夜闌人靜先打
唔好咁激動先
我明你只係覆述返自己當年同條女講嘅嘢,但有時啲道理換個講法,大家會易啲明同接受啫,唔係政唔政治正確嘅問題
言語暴力其實先最暴力
同意我個又係兩歲 哩段發展時間長期困住係屋企 同外界零接觸 遲啲唔知點面試
師兄 好同情你
重點唔係物質上嘅損失
而係佢對你造成精神上嘅傷害
搞到你要擔心佢嘅情緒又要擔心自己啲玩具
我長遠落去搞到你可能會有病
今日你忍到,第日爆嗰陣都可以好金
再加上俾佢咁樣得寸進尺,佢一定唔會改變
搞爛野事小,用威迫恐嚇嘅手段迫使人哋就範
其實係好惡劣
真係要傾傾佢
無端端食死貓真係好難忍嘛⋯⋯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞