[男人最痛]各位已婚巴打,有冇遇過老婆精神上嘅abuse?

1001 回覆
2239 Like 52 Dislike
on9
巴打,我諗你要多管齊下先可以解決問題。
第一,你會唔會考慮請返個工人幫輕下你太太?多個人幫手減輕下壓力

第二,夫妻關係要健康,溝通一定係最重要,當中包括長氣蛾佢,大男人爆發,平心靜氣傾訴三大類。
你老婆呢啲case,
情況1: 係佢嬲緊(當然係你無錯但佢無理由咁嬲你)時,如果佢無做d大錯,忍一忍,到佢下咗淡氣,你再骼佢傾蛾下佢,捉住佢傾
情況2: 佢嬲緊,並做咗d好不能原諒嘅事;呢個時候一定要爆佢,仲要當住d仔女面前爆佢,等小朋友知道媽媽做咗啲好錯嘅野,激嬲爸爸。而你老婆就會知驚,一來怕你,二來怕破壞自己係小朋友心目中嘅形象
情況3: 小朋友訓左,兩公婆又未訓,最好就傾下計,講咩都得,最終係講返兩者之間嘅關係,有咩問題,有咩要注意等
遲下連個櫃都爛埋
咁都唔離婚?
我諗小朋友都睇唔同年齡層 去到6-8歲就已經好好多
但我個隻2歲喳 所以我完全能夠理解我老婆既擔心

你有小朋友嗎?
19肺炎聚條鐵咩
不過佢朋友真唔多,同埋個個朋友都有自己家庭,冇乜得聚哳⋯⋯
你不如娶部ps4
你連你老婆都未擔心竟然擔心mh save
聽落好似得得地
其實之前我星期六或日,都會同小朋友出街,等佢放個小假,多謝你意見呀絲打,可以試吓請一日。
迷你倉放自己啲野?
多謝你意見絲打,上網睇吓講乜先
最正路你要陪佢一齊去見輔導

結婚前佢已經係咁?定婚後先咁?
會唔會關佢原生家庭問題,例如佢老母都係咁發癲
佢不自覺地做返佢老母做過嘅事
導下你老婆去信佛
唸下經
修心養性
控制情緒
積福
到時佢老婆老左都未必有力揼既
不過佢個仔就....
呢d建議"work"的前提係得一個有問題,另一個未痴線。
樓主講d唔講d, 口金講自己係受害者果part,叫老婆唔好打黎發脾氣就輕輕帶過,可能兩個人都有問題又冇話你知遮
精神仔,今日一定要爆單
可能佢都想睇吓樓主有冇關心佢隻手有冇整親
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞