[男人最痛]各位已婚巴打,有冇遇過老婆精神上嘅abuse?

1001 回覆
2239 Like 52 Dislike
你會仲驚,要帶佢睇治療師,返學又驚佢唔合群,大個又驚佢俾女/仔呃
正如拍拖會嗌交,打機都會炆一樣,每件事過程一定有正面負面。
連仔對我真係好,知我口味

唔係後悔,係懷念,結婚唔結婚都好,生活都一定會越嚟越現實,越現實,就越懷念後生嘅自己。
有冇考慮你放大假做主夫 你老婆去返工
巴打會唔會叫太太出返嚟做嘢,出去接觸返個社會個人冇咁易鑽牛角尖
從來都無諗過無試過要特登整爛人地嘅東西
係尊重問題
最驚係你個仔有樣學樣
大個左為求目的 破壞人地嘅東西
你老婆啲格有問題
點教細路?
生左仔唔係大晒!
咁你點解要同佢結婚
明明一早知佢係咁
咩道理嚟 唔買又點
剪得又幫佢買返咁不如唔好剪
所以要搵個好D既女
唔好太睇重外貌
女一靚就會認為自己值得更好
最大問題係我好愛佢
希望你愛嘅人都肯改變到
睇你點對佢嘅啫
關係呢啲好雙向
你太縱佢嘅話 豬西都可以當自己上菜
你可以剪蘭佢既名牌手袋

再大大力一巴車過去
你老婆的行為真係好黑人憎
咁你係正常人唔代表個個都係
我自己就覺得無論樓主做咗啲咩,都justify唔到佢老婆咁做,正宗損人不利己
要兩個人長久,大家都要學識冷靜同向對方道歉。
道歉唔係為分邊個岩邊個錯,係令大家拎個心出嚟傾大家觸發點的因由同態度嘅反思。
即使婚姻輔導都係幫你地啟發婚姻關係尚有共同價格觀,答案永遠靠你哋自己揾。
唔買?唔買咪西你面西到你買

明顯係樓主係段關係弱勢啦
唔係點會敢整爛佢d野
佢可能升級,唔好心軟
on9
咁大個人,要買咩用自己錢買囉
憑咩要人哋無啦啦買嘢送俾你
樓主老婆:我老公就係會買 吹咩
你好,這是《自殺.自療.互助舍》。看來你已累積了不少負面情緒,是嗎?人就好像氣球一樣,若積存的鬱結和壓力太多,便會有爆發的一天。何不暫時停一停,到我們的網站 www.help4suicide.com.hk 。 那裡有一些勵志故事和有趣短片,你可以隨心看看。你也可以進入網站內的『Chat窿』(星期一至五:上午六時至凌晨一時;星期六、日及公眾假期:下午8時至凌晨1時),讓我們的義工為你加油打氣!

我們願意聆聽你的心聲,伴你一起走過這段艱難的時候!只因『晴天雨天要樂天,難關難過總會過』!

《自殺.自療.互助舍》
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞