[男人最痛]各位已婚巴打,有冇遇過老婆精神上嘅abuse?

1001 回覆
2239 Like 52 Dislike
咁唔怪得咁癲
1.係一日假期放小朋友係你父母屋企度照顧,然後同老婆玩一日,順便傾吓呢個問題。

2.問下佢有冇考慮過出返嚟做嘢(半職)搵工人姐姐分擔下照顧小朋友壓力。

3.情況都無變好,可能需要睇醫生或者用行動表示困擾。
是但啦,反正唔係我地受
佢平時對你點㗎,有冇尊重你嘅興趣
另外就係你有冇因為打機成日唔理佢先
妳老婆都仲係一個細路,佢無能力處理佢面對既壓力。
我估啦 可能就係結咗婚先咁
可能你老婆心底裡有種唔使再搵後路嘅感覺
因為離婚都好煩 仲要你有細路 所以先咁肆無忌憚
不過巴打真係攤出嚟講會好啲 可能你自己都唔知你嘅忍耐力去到邊 到時無彎轉就唔係咁好
熱門了
大家唔好推
我老母本身都係癲癲地
但我老豆又忍左佢咁多年
就算到而家 有時出街仲見到佢地拖手仔

不過唔同既就係 我老母對全家都係咁痴線
同埋佢係言語暴力比較多
連佢自己d細妹都怕左佢
算係見識過痴線女人帶黎既禍害
巴打 你可能都要自省下?
當然你太太好唔啱 但有d脾氣係久而久之逼成
你又話拍拖嗰時唔係咁
會唔會係你做d咩 真係激到人啊 一而再再而三 會逼到癲?

例如 佢mung 唔打俾你 打俾邊個啊?
佢角度睇 個仔你有份 激氣嗰時瀨你 想你冷靜安慰?

你有付出 佢知嘅 但從女人角度 想你都acknowledge我嘅付出 氹吓我
SAVE唔係直上PSN的嗎
好多野睇一個post係唔知既…
會唔會本身感情有d問題生左個仔出黎諗住救段關係?
會唔會本身有一方唔想要小朋友另一方好想要,妥協左?
會唔會好似對住中國咁諗住遷就佢多d心情好d關係會變好點知變左養大左科學怪人(好似中共咁)
佢EQ真係越嚟越差

我老婆真係話我唔關注佢,佢講嚟講去三幅被,有時我又真係聽到煩煩地,唉,我心諗有小朋友家庭就係咁苦悶㗎啦⋯⋯
連登太多小朋友根本唔明白

我都有個仔 老婆FTM 有請姐姐
我老婆好脾氣但都俾19武肺搞到心情唔好 因為擔心小朋友成日係屋企發展唔好 同埋唔知幾時先上得N班 又要煩惱幼稚園面試

我日日WFH都覺得好煩 其實個仔都好脾氣 但佢日日困住係屋企 我都頂唔順 何況佢 搞到佢癲 我都癲

唯有繼續捱過左先算... 不過生仔真係愛情既墳墓, 老婆好自然就變左阿媽 自然就會成日睇仔 其實都唔知佢地想唔想 你同佢傾多D計啦
有西真係大撚曬
有冇樓
分你一半身家
香港女權撚真係冇得輸
BTW去睇婚輔啦
呢半年大家見多咗多咗摩擦壓力在所難免
如果可以好好用呢個機會傾下講下自己都有盡力去幫輕對方
話唔定對方都會開始反思唔會淨係覺得自己辛苦而會改呢?
有時相處耐咗又大壓力可能就會令人忘記尊重既重要性
好好利用多咗同伴侶一齊既時間可能會令到你哋升溫

見巴打咁幽默風趣
實有方法救到頭家
唔好推啦 你班仆街
點解會同呢d 女人一齊 佢個閪鑲金?
唔係啦,會陪我行信和兆萬現時點㗎
原來樓主係ssd psn打手
你唯一做到嘅係捱到個細路大個啲
多謝你巴打,睇嚟你都係一個連登佬
講多幾句 到我大個左之後
見到老母恰9老豆就會幫老豆出聲
有時真係覺得老豆好撚偉大
唔知你等唔等到呢日
執野話返娘家住幾日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞