[男人最痛]各位已婚巴打,有冇遇過老婆精神上嘅abuse?

1001 回覆
2239 Like 52 Dislike
扮哂想教好個仔
買d講家長行為會影響細路嘅育兒書
一路睇一路講出嚟俾佢聽
天下媽媽都係想望子成龍嘅我諗
冇問題
希望男人都可以做到謙謙君子 風度翩翩啦
一開始諗住講兩句舒發吓,冇諗過咁多巴絲回覆

我唔逐一回覆啦,好多謝各位巴絲嘅意見,鬧我又好,提議我又好,鼓勵我又好,肯花時間回覆我都好感激你哋,連登有愛呀!

大概講多少少我情況,第一四大長老唔喺香港,不過有姨媽姑姐;第二屋企3、4百呎太細請工人唔方便;第三之前有傾過但作用不大,我老婆比較硬頸,我知佢係受軟唔受硬,不過有時我都有情緒,突然要忍氣吞聲有時真係到我黎唔住頸。

我見好多巴絲話點解仲同佢結婚,其實咪同拍拖一樣道理,未到分手果一刻你都唔知原來大家係相處唔到。做朋友,做情侶,做夫妻,其實真係三個唔同階段唔同相處唔同性格,有啲人可能做到朋友,做唔到情侶,又可能做到夫妻,做唔到朋友,總之兩性關係唔係一條formula,你唔會知道A + B =乜鳩,都係try & error。

比著以前後生嘅我,都一定鬧自己,不過做人就係咁,人越大,就越多顧慮,做好多決定一定冇咁灑脫,同埋,好多嘢都好身不由己。

各位年青嘅巴絲,好好享受大家嘅青春,A0單身又好,拍拖又好,分手又好,眨吓眼,就過去㗎啦
一個星期打兩、三次,每次佢哋訓咗十二點一點先出廳玩,玩一兩個鐘,算唔算多
聽落你好似好後悔結左婚咁 俾你老婆見到一定會好傷心
係後悔嘅就同佢三口六面講清楚 趁大家都仲後生 唔好阻住人地搵個真正愛佢嘅人
話唔定佢都好後悔同左你結婚呢
不了

利申:基
巴打老婆生之前性格都係咁?
如果唔係就似係產後抑鬱多
多啲同老婆傾計或者真係捉佢去睇醫生
情緒唔好對小朋友都會有影響
仁王2其實求其玩,一週目全程朋友帶,做戰地記者,二週目玩到第三篇only,仲未未開始砌裝 㗎
離婚,但將自己資產過返哂俾父母先
我等佢哋訓哂先打㗎
試過,把刀斷咗
我明白呀,全職媽媽一定辛苦過返工,所以我其實好多嘢好忍讓。
呢位巴打就識波啦,你以為痴線嘅真係完全冇理智呀?佢拎生果刀對住你,你試下拎把老牛出嚟呀,保證你從來未見過佢咁清醒呀,佢掉鳩你部ps4,你咪掉鳩佢化妝品護膚品囉
好想聽佢老婆點講嫁錯人
乜嚟㗎?
邊度有得買?
其實我見有啲媽媽對老公態度真係幾差,例如喺街呼喝老公之類,真心唔係搵交嗌,不過香港結婚女人普遍係比男人惡啲

利申我老婆唔會喺街呼喝我,喺街好正常
我老婆最鍾意喺街呼喝,大駡。
我覺得超無面。
戒爛哂個衰婆d袋
係咪auto cloud backup㗎?手動應該從來冇㩒過

其實TLoU2遊戲性都幾好玩,係故事onlun99啫
有諗過,要換樓先
我好鍾意依首歌
媽媽group其實恐怖過共產黨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞