【從毒撚變成浪子 – 陪我走過的一些女性們】

995 回覆
71 Like 8 Dislike
【從毒撚變成浪子 – 陪我走過的一些女性們】-【第二百零八章】

【家明視覺】

我好似唔應該咁對Vivian… 同佢分別後返到屋企,久久都未能平靜下來。

自己真係衰咸濕,都下左決心唔應該再係咁衰格去搵SP。 但真係太靚… Vivian真係好吸引人。

而自己最後悔係明明佢係自己同事,自己仲要撩佢搞野。 咁同當年Zoe同我既關係又有咩分別?

多少都有D歉意… 內心不停地想要同佢道歉。 但都冇打比佢講。

第二日返工放工,佢冇搵我,我都冇搵佢…

返到屋企一個人對住四面牆,好悶…特別係依兩日冇左Vivian陪伴。 突然間有失落感侵襲我心,到底我係唔係應該要好好地去再戀愛一次?

我係一個好想要去愛既人,一個人住之後我覺得好自由自在,但日子久了卻發覺自己係好需要有另一半,雖然好怕失去愛好怕再次被人背叛。

Vivian係一個好既對象…但似乎我已經做錯左,冇得返轉頭。

我手執電話不停想著應該點去解釋… 打了幾句文字又取消,不停重複著到夜深…

-------------------------

第二日,肥Quit一返到公司立即問我:「喂… 同Vivian點啊? 下?」 個樣好衰好鬼下。

我心諗,PK! 唔通Vivian同左死肥婆講我撩佢搞野….SHIT! 大喇叭肥QUIT一定會唱通街,我係下流既男人消息一定會經冷氣口傳到全公司都知。 唔知… 可能係傳到成座商下都知…連樓下保安都知…SHIT!!!

我會老老實實同佢講自己D仆街野嗎? 當然不。

「冇咩點,同事。」我顧作鎮定:「工事上有來往。」可能肥QUIT只係feel到或見到我同佢一齊依飯或者傾email姐,唔一定係Vivian同佢講我既野。

「呵~~ 係咩? 老老實實,佢幾靚女又冇男朋友,考慮下人。」肥婆淫淫的一笑就開始工作。

屌…. 真係好彩自己冇亂講野。

亦因為咁,我就對Vivian有更多既顧慮…. 為份工真係做成不必要煩惱就唔好。 而且…. 件事如果比Kristy知道…. 雖然我同佢已經唔再有關係,但我仍然多少對佢有D情感。

工作完,放工都冇同Vivian傾計。 Email冇 電話text都猜。

之前可以係office見到Vivian 但佢完成左自己工作後就冇再係我辦公室內出現,佢好似永遠唔再同我有聯繫咁,突然消失我一乾二淨…

好後悔自己咁衰同佢講要同佢搞野。 好地地追佢會唔會好一D? 唔通自己真係一世唔拍拖咩???

返去旺角打算搵野食下,行下行下又不自覺行到去Joseph家人開既茶餐廳,不其然又想起Joseph同SASA… 親手將SASA送左比Joseph既事一直令我心痛。 但一切都冇得後悔冇得回頭… Kristy同我分手, Zoe因我而離開, Sasa同Kimmy兩個人都唔會再出現….

「唉….」 站在人來人往的旺角,我顯得特別的孤獨… 為左逃離,我選擇左一個人入戲院睇電影。 雖則戲院內都會好多情侶一對對拍拖,但起碼我見唔到。 唔洗行街上或餐廳內睇住佢地煙煙韌韌。

你可能會問我點解唔返屋企自己食,因為好孤獨,突然覺得好孤獨,,,, 突然我好怕自己一個人,好唔想得自己一個人留係屋企。

所以我去左睇戲,睇一出動作片,起碼唔會有太多情侶入場。

完場已經近10點幾,內心情緒仍舊未好轉,一個人係街上行,,,漫無目的的散步,總之唔想返屋企。 走著走著行到旺角大球場附近的紅綠燈,綠色人像正在閃動著,反正唔係趕時間就停下腳步等待。

對面行車線的一輛名車車上,一男一女正高興地對談著,男的不用看都知係有錢人吧,同我咁上下大已經可以揸車仲要係靚車。 順著車頭將目光移向副座的女乘客… 怎麼有點眼熟?

!?

係Vivian…. 正同一個男人係車有….

心如刀割….
好耐無見SASA啦 呢條淫娃好正
推推
好故
可唔可以安排食埋Kimmy?好有遺憾
Lm
推推
呢個都係 離場離得好突然
推推
【從毒撚變成浪子 – 陪我走過的一些女性們】-【第二百零九章】

【家明視覺】

可以肯定我冇睇錯,自幼我視力極好,視光師講過我有遠視睇到好遠既野。只係對面馬路車上既人,我睇得一清二楚。

汽車往前行駛。

Vivian同我只係同事關係…或者可以講佢對我既想法,覺得我係一個賤人。 曾經我亦真係一個賤人… 不過經歷多了被我傷過既人亦唔少。

SASA及Kimmy之後,我沉淪多時,成為夜場USB。

今夜見到Vivian係車上,駛向酒吧林立既太子警局。 一男一女去果面段估都唔會係入警局落口供吧?

我知道自己唔會錯,更知道Vivian唔係我既邊個。 冇權去管亦猜資格去理會佢既生活。

回過頭行向旺角大球場去個洗手間洗個面冷靜一下… 近11時附近花店大多關門了行人不多。 一個人行上大球場廁所,更顯得冷清灰暗。

一想到Vivian同果個公子哥兒既物體係車上有講有笑,思緒就將Kristy搭上有錢人相聯繫起來… 當年佢家人知道我家境極力反對我,對我打擊久久未有忘掉。

沉思在傷痛中既我行上在二樓既男廁,沒為意係梯間有一個黑影從我前方樓梯下來,我停下來側一側身讓路…

一般黎講,男人去完廁所走就立即離開… 但當下我同該黑影擦身而過後,感覺到佢停係自己身後不遠處回頭望我… 同時我眼尾亦見到另一個黑影就停係樓梯更遠處既一個轉角位。

明明行上黎時都唔見有人企係度… 當下我立即想到既係轉角位既人應該都係上殷廁所。 但想了一下就覺得有點怪,如果佢都係要去廁所點會行一下又停係度? 明顯地係我停步既同時佢又停….

情況係我企係最高點近公廁門口,而我身後幾個身位距離及半層樓距離轉角位有兩個好似係人既野望實我….

SHIT!!! 當下第一個想法係…唔通佢兩個想老笠我????

我冇多想一個箭步走入公廁內洗手位置,通過鏡面觀察身後公廁門口兩個人到底會唔會入黎。

我冇想到… 今次係我人生中最恐怖既經歷……
人生總會有遺憾
推推
Pish
響巴心聲 食唔到Kimmy有遺憾
嘩 一日追晒年半既故
推推
O嘟味濃
覆錯
推推
Lived. Thanks 文,樓主等你update
推~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞