【從毒撚變成浪子 – 陪我走過的一些女性們】

995 回覆
71 Like 8 Dislike
準備diu yanny
live左

【第八十八章】

的士回家路上阿爸阿媽都好感慨,從倒後鏡中我見到坐後排中間既阿媽對阿爸講:「阿女終於都結婚啦…」

阿爸點頭:「唔。 係啊… 佢嫁左比人啦。」

「應該開心啊。姐夫對家姐咁好。」見佢地好似有少少傷感,我就講:「你地見佢嫁人要開心D啊,而且家姐都話會成日返黎屋企食飯,分分鐘你見佢仲多個以前佢做空姐四圍飛既時候!」

家姐因為結婚關係,決定唔再飛轉返落地面做地勤。

爸笑左一下:「哈~ 都係既。 阿爸依家最唔放心係你啦…」

SHIT! 燒到我身上….「哦…」我知道佢想講咩。

「家明,你都唔細啦…. 係時候諗下。」阿媽加把口黎講,佢地兩個都好想我快D結婚。

「儲下錢先啦….」我不假思索的回答,大佬啊…. 我岩岩畢業兩年左右,那有錢? 同時我見到阿LING偷偷微笑著。

「恭喜晒你地啊uncle auntie~」Ling同我地返左屋企放低D野後就離開,佢心情似乎好好。

「送你返屋企。」

「好啊。」阿LING拖住我問:「你爸媽問我地幾時結婚~」

佢好愉快咁問,我有點憂心:「啊…係啊。 不過儲下錢先,結婚要用好多錢。」

「其實都唔係啊,可以平平地結啊。」

「平極都要有個地方住,儲錢買樓呢? 冇地方住啊,你都唔想同我家人住存啦。」我諗冇一個女人會想同男仔家人住吧? 佢想我都唔想啦。

「唔….其實可以租啊,唔一定要買。 平平地租附近咪得,長沙灣深水埗都唔貴,又近我地屋企。」阿LING好似早已plan好晒:「其實我地都差唔多啦….」

「我想買樓啊,租即係幫人供,租樓日日蝕啊。」我堅持要買。

Ling沉默了一會再問:「咁買樓要幾多錢啊?」

「要有首期。 其實你有幾多錢?」我問:「我唔多,做左兩年野。」順便講明一下自己儲蓄唔多。

LING回應:「我得幾萬啊。 」岩岩我地經過地產舖:「附近D樓細細地4百呎要三百幾萬,即係要幾多錢買?」

「…..我都唔知….」

「咁不過我地聽日一齊搵啦。」阿LING好進取。

「呃… 好…. 聽日起身後去睇下啦,好攰啦,你早D訓啦。」我個心經急不及待要去party.

「好啦~ 你早D休息,返到屋企whatsapp我啦~」阿LING錫左我一啖就返上樓…
推呀!

【第八十九章】

返到屋企先回whatsapp比LING同佢講自己返到屋企後立即沖一沖身再換件衫出去party。 係尖咀既樓上party room搞。

【BB SORRY今日黎到發你脾氣,我知道你同其他女仔冇野架。 好開心你對我既肯定,帶我出席你家姐婚禮! 期待聽日去睇樓啊。】收到阿LINK既回覆。

我心頭有少少激動。想唔到阿LING會對我咁好,我明白佢係緊張我太愛我先會唔開心。 比著係我,當時見到Kristy同其他男仔出街都會好傷心。

或者係咁,我令Kristy當時好有壓力。 因為我對佢太好太著緊佢既一切。 如今,我都有著壓力,阿LING太緊張我令我有少少透不過氣來…

點解我會有咁既感覺? 係因為阿LING唔係我最愛既人… 咁好對唔住佢。 不過我唔可以唔認。

如果依一刻我既壓力係來自自己唔愛阿LING,咁係唔係代表當日Kristy都係唔愛我?

又或者係佢曾經愛過我,只係時間耐左身邊又出現其他人吧。 如果Kristy同我相識既時間點係後幾年,又會唔會可以開花結果呢?

女性思想比同年男性成熟。 更何況Kristy係比我大一年既女性呢。 思想上佢一定係比我更成熟… 種種原因,包括佢阿媽唔鐘意我而引至佢要離我而去…

除左對Kristy對自己之間產生無限既懊惱外,自己亦覺得自己對唔住阿LING!!! 將心比己,阿LING真係好愛自己…或者自己未係合適時間去同LING一齊。

無可否認,阿LING係一個好人,好老婆。 同佢一齊自己冇壓力,原因係佢愛我多於自己愛佢。

不過要我去認定佢係自己生命中行到最後既人,依一刻我似乎仲未可以比到依個承諾佢。

今日家姐一番感言提及:「多謝老公一直以黎忍讓同支持佢做空姐飛來飛去成日冇時間一齊共處,好多謝上天比左依個肯等佢咁多年既男人。」

姐夫比家姐大5年,成熟男人一個。 我知道家姐一開始其實唔係真心鐘意佢,只係當佢係一個水泡。 不過日子一日日過去,家姐都係被姐夫感動到全心全意愛上佢。

或者總有一日我可以接受到阿LING…

「家明~~~」去到家姐已經飲左好多好HIGH!!! 「哈… 你真係好受歡迎WOR~~~ 嘻嘻~~~ 成班姊妹都成日問起你..嘻…你啊…你啊… 你去嘔….」家姐飲到好HIGH,突然嘔過9彩。

好彩我反應快身型靈巧,輕輕橫跨跳到3尺外。 姐夫就….中晒。

姐夫件西裝佔滿左嘔心既臭氣…. 「SHIT….. 叫左你唔好飲咁多….唉….家明我同你家姐走先啦~~~ 你地慢慢飲啦。」

「哈… 快D去洞房啦喂~~ 哈哈~~~」「今晚玩飽佢啊~~ WOWOWWOWWW~~~」 明顯地佢地都飲到好HIGH! 一班兄弟姊妹同家姐姐夫既朋友們。

「家明表哥~~ 黎啊~~」婉君一早跟來,佢仍舊穿上岩岩去飲果套斯文既白色裙,人細鬼大既佢其實身材幾好,引來唔少男生既咸濕目光。 佢好興奮咁拉我坐去SASA同KIMMY度,似乎佢地幾個幾好傾。

「HI」SASA同KIMMY見到我都笑容滿面。

兩人都已經換左衫。

SASA一臉可愛而嬌艷既面容,給人一重平易近人既感覺,加上佢甜美笑容,有如太陽一般將人熔化! 身型不算太高大既佢卻有一雙豐滿乳房,令到男人都不能不focus係比例上好偉大既胸部。 酒席時穿既晚裝被家姐刻意的封印了美乳,如今終於被解封了。 微微低胸既灰色連身短裙,保守得黎又有一D開方。SASA份人心機真係好重,看上去到底係D定E CUP呢? 夠啦… 我唔可以比佢留意到我喪睇佢個波…

KIMMY上身著住白色貼身衫外套下身穿了黑色短裙,露出一對白滑長腿,貼身衫顯露了佢既纖幼小腰配上冷豔如冰既臉蛋,令人有種高不可攀既感覺。 給人一重女神既感覺!

SASA同KIMMY就好似一冷一熱既女神,兩種迥然不同既感覺。

【第九十章】

「家明飲啦~~ 哈~ 你唔會好似你家姐咁易醉下話?」佢地係度迫我飲酒,家姐姐夫離開之後佢地就將目標轉到我身上。

SASA同KIMMY就係我一左一右夾住我,另外幾個同台兄弟姊妹不停為我斟酒。 婉君個衰女就係度笑住睇我比人隊酒,正衰女!!!

「哈~~ 表哥好野。」

「啊~ 你係表姊,即係都係主人家啦~ 飲。」唔知個咩水隊左杯白酒比婉君。

「哈… 飲啦~ 你笑得咁開心。」我有點幸災樂禍笑住。「喂…你地一個二個都唔飲係咁要我飲既… 喂KIMMY你咪扮晒野,見你冇飲過既。」

我倒左杯白酒係佢杯度。

KIMMY都飲到好HIGH:「好~ 你飲晒你杯咪到我飲囉…」KIMMY一手拎住我隻杯將D酒倒入我口中。

「WOW~~ 勁啊,拎到你啦KIMMY」又唔知點個男人拎左另一支白酒倒去KIMMY度:「你唔係飲咁少下話~ 黎~~~」我見到佢係拎左另一隻白酒倒比KIMMY,想整醉佢?

「喂~~ 想飲紅酒啊,有冇人飲?」表妹竟然問有冇人飲。

有兩個兄弟立即講:「好~ 咁多人開兩支啦。」幾個兄弟都似乎好有目的同默契要溝酒灌醉D女。

依個時候我唔可以飲醉… 要保護表妹。 表妹成年冇耐,唔知世途險惡啊。

不過SASA見我飲完又立即拉住我「家明再飲~~~ 」佢將自己酒杯放到我咀巴上。 哦…!? 我同佢間接KISS左?

「好野~ 你好勁啊…哈~~」SASA緊接住我又用返同一隻杯飲酒。

紅酒到後,又被倒左酒。佢地幾個人一邊大笑大叫好興奮咁飲酒。 飲到我有少少WING WING地。 「唔得… 去去洗手間先….」

去到洗手間洗左個面冷靜一下回左少少神後,我拖住不穩既步伐返出去打算同表妹走人。 但出去冇耐就比家姐中學既姊妹拉左去佢地張台飲野。

依一張台比較冇咁痴線,可能都係老同學關係,只係傾計為主。 「家明岩岩酒席果個係女朋友? 幾時到你結啊?」一個家姐男同學問我。 「家明好似細我地4-5年,未有咁快結啦~ 你問下你自己幾時結啦,都就30仲未有女朋友。」 一班人就笑果個未拍拖男人。

「學下家明啦~ 人地又靚仔又大隻~ 哈~~ 」其中一個姊妹好似叫阿珍輕輕拍打我大腿講。 「唉~ 最衰我早出世啦,如果唔係一定同家明拍拖啊。」

我真係唔識點應家姐D中學同學好。

「嘩~ 你個死姣婆~~ 結左婚架啦你~ 」好彩有另一個姊妹雯雯出口:「我未結婚啊~ 家明考慮下我…呵~~~」

「….. 」我只有傻笑。

「屌你兩個死姣西啦~~~」一個叫阿基既人推開阿珍同雯雯:「家明會唔會考慮下我?」

「….下…」阿基真係基既?!?! 我真係好驚。

「哈~ 玩下姐。」阿基笑笑口咁講,但隻手就好不安份地掃我背脊。

「哈… OKOK… 我都係返去果面台先….」似乎都係SASA KIMMY張台安全D同岩玩D….

返到去後佢地分左幾組人。 表妹同一個兄弟傾住計,SASA就同兩個兄弟夾住。KIMMY本身都應該比一個兄弟睇上,不過佢見我返黎就拉住我:「嘻~ 家明你返黎啦~~~ 喂,冇咩酒啦,可唔可以麻煩你去ORDER酒啊?」KIMMY轉一轉交疊既長腿電得本身同佢傾計果位兄弟暈陀陀咁去左叫酒。

「家明,好彩你返左黎,果個兄弟今日成日都望住我,好黑人憎啊….」KIMMY撓住我隻手:「不如我地出外面傾。」

我同KIMMY行出露台。臨出去前我拍一拍表妹個頭:「唔好飲啦你,我係出面飲。」

「哦~知道」表妹個樣似乎仲係清醒,我都安心小小。

「啤酒?」KIMMY行出露台時係其中一張台上拎左一個冰筒。

「OOK~」我幫佢拎左手上既冰筒一齊行出去露台。
竟然有兩篇文
3p~啪啪啪~3p~啪啪啪
岩先由頭到尾追哂成個故、唔知點解見到阿ling咁有d心痛
繼鄰家少婦後再多p?
3p 3p
幾時有文
家明唔慘咩?
今日有
尋日忙到HIHI
辛苦哂樓豬
好睇
一口氣追曬
好睇
推呀~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞