【從毒撚變成浪子 – 陪我走過的一些女性們】

995 回覆
71 Like 8 Dislike
未至於攬攬錫錫嘅,應該一起身就見到條仔揸車送佢,再十指緊扣咁行返屋企
跟住男豬試探比Kristy發覺 發男豬老脾 男豬就做咗兵咁哄返佢 最後都係帶實綠帽比Kristy飛
之後男豬急劇黑化,變成老蘭USB
響巴有無寫過gay文?
新婚少婦入面阿ben咪gay故
你兩個點會知道晒架
cctvb大把呢啲劇情
響巴愛我 我愛響巴

【第三十九章】- 【帽事嘅】

一企起身既同時就收到kristy whatsapp 【我上咗車就返到屋企。】

我立即痞低身立即打比佢「喂....BB...」

「我唱完啦,就快落巴士。」kristy帶點疲倦的聲線回答。

「你好攰?」我試著用溫柔語氣去關心佢。

「好攰呀返左日工又去唱k唱到咁夜。」

「咁...下次唔好去啦...」我留意住對面路段。

「...哦...」佢就簡單一句,我聽得出佢唔願意。

「...我返到屋企啦,一陣先打比你。」

「哦...」我見到Kristy。

佢自己一個返梗上黎屋企,身邊冇任何人陪佢一齊! 我心情放鬆不少。

只係我諗多左!

最後我係一旁目送kristy入咗大廈後都靜靜地離開。

返到屋企前kristy同我傾左一陣就訓左。

———————

第二日我同kristy入去長洲玩,係中環碼頭集合坐船入去。

同往日一樣我地兩人去左長洲拍拖。

「家明,公司話會升我上去阿傑個位。」Kristy 係船上面講。

「啊! 咁好! 恭喜你~ 尋日收到消息既?」我戥Kristy 高興

「尋晚阿傑話上面問過佢有冇人推介,佢推介左我。」佢微微地笑著。

「好啊!」本身我哋兩個都係sales and marketing assistant,依家佢就變成sales and marketing executive高我一級。 「一陣我請你食飯慶祝。

「哈... 不嬲都係你請我食飯架啦...」的確係,我比較大男人,覺得女朋友食男朋友用男朋友係好合理既事。

我攬住佢兩人係船上談天說地好快就去到長洲。

係長洲四圍行,不停食小食。最後係日落時間我地去到長洲碼頭附近坐低睇日落。

「好靚啊!」已經唔記得第幾次同kristy睇日落,但我仍覺得依個時刻非常之浪漫。

「唔!」Kristy挨喺我膊頭:「公司人事部alice好似鐘意左佢同事Benny 啊。」

「alice唔係有男朋友叫Jeffery 既咩?」

「係呀。 」

「下...即係移情別戀!?」

「又唔係既,都冇一齊,佢話有少少鐘意benny姐。但你覺得alice係咪好衰?」

「唔...」我細想一下:「少少衰啦...,」

「唔... 係啊?!」Kristy雙手撓住我將頭埋係我心口。

「bB I love u!」佢咁做令我好有衝動攬實佢:「我想攬實你!」

我地轉換一下姿勢,係長椅上硬硬相擁著。過左大約15分鐘,日光完全落下...

「你係度等我...我想去一去洗手間...」 Kristy 一支箭咁走去碼頭附近既公廁。

我就慢慢的行去公廁外等佢。

突然我感到心口位置有少少涼,我望到件衫心口濕左一小片...
可能條女同阿傑上左床lu,一腳踏兩船
頂綠帽扯唔甩啦
戴得好穩陣
「又唔係既,都冇一齊,佢話有少少鐘意benny姐。但你覺得alice係咪好衰?」

好明顯探口風啦
無啦無啦
應該問翻佢 如果男主移情別戀仲拖住佢 佢會唔會覺得男主係賤男?

【第四十章】- 【扭曲‧顛倒黑白】

心口的一小片濕氣我無放係心上,呆呆的企係公廁門外看著太陽沒落於大海上,天空正急速地換着顏色,由浪漫如火般的紅色變成神秘如森的紫色。

過左約近半個鐘Kristy先出返黎。

「咁耐既。」我問

「啊..我岩岩補妝。」Kristy雙眼有少少紅腫。

「你隻眼腫腫地….做咩事?」

「冇…冇事。」Kristy咁講完我更加不安。

開始胡思亂想,到底發生咩事? 如果可以,我會想直接問,不過我知道佢唔會講。

Kristy同我去左一間西餐廳食野,同往時差唔多,叫左野食等左陣就到、 唔同既係我地之間既感覺有少少冷淡,同佢傾計佢已經唔會好似以前咁熱情同我傾計。

係唔係我太悶? 做得唔夠好? 來來去去都係出街睇戲食飯? 所以Kristy開始覺得悶??

「我去一去洗手間。」Order左甜品後Kristy去左餐廳廁所。

枱面微微一震,係Kristy手提電話收到whatsapp既震動! 今日我見佢久唔久就會睇電話覆whatsapp。 我唔知道佢係同咩人傾計,佢之前同我出街都唔會咁分心。

突然一股慾望叫我要去睇下佢電話!

我知道我唔應該咁去做,偷睇Kristy電話係唔岩架… 但係… 我如果唔去睇,可能又會後悔。

內心鬥爭咗幾秒後,我還是將kristy電話拎起。

傑傑:【你幾多點會返屋企? 想同你傾電話。】 whatsapp通知我見到傑傑既whatsapp

「傑傑…」我心口拿住痛左一下,我記得佢密碼係9394,我飛快的入左去睇whatsapp

傑傑: 【你幾多點會返屋企? 想同你傾電話。】 (19:50)

我向上一推見到Kristy同依個叫傑傑既對話。

傑傑: 【好掛住你啊。】 (yesterday 23:20)

Kristy:【咁快? 岩岩先見完~ 】 (yesterday 23:20)

係尋日既對話… 大約係我尋晚埋伏係佢屋企停車埸既時間。 佢地對話去到凌晨1點幾。

Kristy:【早抖啦傻佬】 (01:40)

傑傑: 【唔捨得訓,掛住你。】(01:40)

Kristy:【 口花~~~】(01:40)

傑傑:【真係掛架。 】(01:41)

Kristy: 【好啦好啦,信你啦。】

我個心跳得好快好快,手不自然的在抖動起來。 再向更前既對話滑動去,我見到既係更多既情話。

「你….」我冇留意到Kristy已經返左黎。

呆呆的望住企係座位前既Kristy…我唔知道應該比咩反應佢好:「坐啦….,」只好報以一個生硬既笑容並將電話交返比佢。

「….」佢無言。

「….」我更加唔知仲應該講咩好。

「心太軟到~ 請慢用….」waiter放低一份心太軟。

「傑傑…係唔係即係阿傑….?」我開口問。

「….唔…」Kristy目無表情的點頭。

我唔知道佢依一刻諗梗咩,我亦唔知道自己可以講一D咩。 心入而如同被千支針刺著一樣難受。 但係我唔想發惡去鬧Kristy因為我真係好愛佢,我唔想失去Kristy…

我選擇以一個軟弱既方式去問:「佢同你…..咁多野傾既….」餐廳中有唔少人,我以平常既聲線去問佢。

「….你….睇我whatsapp…..?」Kristy以一點疑問半點心虛的問我。

「係…」我冇選擇呃佢話冇。

「……..」佢冇講野。

心太軟旁邊既雲尼拿雪糕球正在融化,Kristy同我既目光都放係雪糕上。

唔知幾耐時間,雪糕球已融去1/3。 仍是我先開口:「我知道我睇你電話係好唔應該…..」

「….. 你點解要睇我電話…..」Kristy反問我。

「係….sorry…. 不過我見你依一排好似對我….有少少唔同,所以我引唔住…..睇左。」

「…..唔….. 」

「Sorry….…」我唔想失去佢,我唔知應該點做去挽救我同Kristy既感情。

「唔…. 我有少少唔開心你唔信我…..」

「….. 」 我睇電話令到Kristy對我不滿…. 係我自己攞黎:「對唔住啊….」

「我地咁好難一齊…」Kristy企起身離開餐廳。

我呆坐餐廳望住雪糕完全融化….. 我唔知道自己做梗咩。 Kristy岩,點解自己要去偷睇佢電話? 如果我唔想咪唔會咁….依家Kristy離開左我啦…. 我追出去可唔可以補救到???

「賣單….」 最後我決定追上去同Kristy好好道歉,希望可以補救依段情。
響巴 呢個故使唔使改名叫陪我走過的一些鹿們

【第四十一章】- 【過去的我成就今日的我】

「啊…啊…唔….」被我用縐紋膠紙封口頸項纏上聖誕小燈泡既VIVIAN正被我從後抽插著。

「淫娃…..啊…..死淫娃…」用水性筆係VIVIAN兩片屁股上寫上淫娃兩個字。

「唔…..唔….」VVIVIAN被封口,但仍被我插到發出淫婦般既呻吟聲。

「啊…..你真係好燃死淫蕩!!!!」我拉扯著佢頸上既燈泡,幻想著自己正在策騎著馬匹一樣。

「啊….唔…….」

差唔多同佢都要高潮,我將我巨龍拉出佢濕透既小洞穴放到佢大腿上:「嗚…哇~~~」

「啊…嗄…..差D比你插死….嗄….」VIVIAN除去頸上紅藍綠閃過不停既聖誕燈泡同膠紙。

「HIGH唔HIGH先?」我攤到時鐘酒店既床上問VIVIAN

「HIGH….嗄…我係唔係真係好淫啊??嗄…..」VIVIAN停頓一下,將大腿上既精液抹去:「我下個月就要同男朋友結婚啦…..」

「唔….」我一手將VIVIAN攬住:「你結婚之後我地可以KEEP住依個關係….」

「…..唔得….我唔可以對唔住老公….」VIVIAN拒絕我既要求,但冇抗拒我既抱擁。

「呵…. 唔可以對唔住老公….但可以對唔住男朋友????哈….」

「你好下流啊人渣………」

「哈…. 我唔人渣你會鐘意咩?」我不禁想起了多年前令我變成人渣既Kristy….

-----------------------------------

當日我追出展洲碼頭,人正在登船,我二話不說的跑上船上想搵返Kristy求佢同返我一齊。

船開出了,我搵晒成架船都見唔到Kristy…..唔通佢冇上船?????

我打比佢但佢冇聽… Whatsapp亦都冇回。

我恨不得跳下船游返去長洲搵Kristy,企係船尾上….我準備跳下去….

我留意到船上有唔少人睇住我,因為我岩岩四周圍發癲咁去搵Kristy,船上既人都以為我係傻佬….

「先生…..有冇野幫到你….」船員一邊問我一邊走到我身邊。

夠啦….. 我跪係船倉地上大哭起來….一個大男人係船上大哭…..因為我知道我依家搵唔到佢就算游返去長洲都唔會搵到佢………

船去到中環,我收到阿傑電話。
阿傑:「Kristy已經係我嘅人。你死心啦!」
家明:
讀者:
SL人UT
淫人娃
屌 睇電話咪睇電話 條女仲要不滿 明明黃撚咗

【第四十二章】- 【傻仔】

「真係冇得再一齊?」我問VIVIAN。

「我要結婚啦,唔可以對唔住老公。」我同Vivian訓係床上傾計。

「噢… 咁對唔住男朋友就冇問題? HAHAA…..」其實對唔住男友同老公係有分別既咩?

「哼!!! 你好衰….」Vivian冇得反駁我:「….唉….」

「嘆咩氣?」Vivian個頭訓左上我手臂之上,我彎手撫摸VIVIAN個頭。

「嘆氣…點解我會鐘意你依個衰人…..」

---------------------------------

「咩事?」我接左阿傑電話。

「我諗你都知道咩事,咁我都老實同你講,你唔好再搵Kristy。」阿傑單刀直入講。

「我屌你啦,你個死仆街,搶我條女仲咁多野講。」落左船我行去一個冇咩人既方向屌柒佢。

「我屌你。 係Kristy要同我一齊,佢唔同你一齊你就自動消失啦,唔好再煩住Kristy!」阿傑講完CUT左我線。

我再打比Kristy想搵佢,但佢已經冇開電話。

【我好掛住你啊… 你去左邊…可唔可以話比我知你係邊….】我唯有SEND WHATSAPP比佢,希望佢會有回覆。

我等左幾個鐘,突然收到whatsapp 係仆街阿傑SEND黎,係一張相。

我懷住不安的心去download黎腸,杷係兩隻手…. 我認得一隻手係Kristy既手….另一隻明顯係一隻男人既手。 兩手正十指緊扣著…. 背景係長洲碼頭。

心如玻璃倒地般爆破,心痛了一下。 我唔知道自己應該做D咩,仲可以做D咩。 心如刀割可能係最岩黎形容我既心情。

打比阿傑,佢冇聽電話! 最後仲CUT左我線。

可惜去長洲既船已經冇左…. 我冇得入去長洲搵佢。

我一個人係中環等… 等到第二日。 我打算等到佢地出黎。 佢地唔會唔出返黎。

去左附近買左支啤酒坐係中環坐低一個人飲酒。

等了又等,一個人呆呆咁坐係中環海旁,望住四圍既商廈由五光十色的慢慢關上燈,四周變成暗淡。 正正係我依一刻既心情… 死氣沉沉了無生機

城市好似慢慢的死去了,我亦跟隨城市步調生命慢慢流失….

「吱吱」我被雀鳥既聲音嘈醒,原本我訓左。 已經清晨5點幾!!! 立即跑去長洲碼頭。

我立即跑返去長洲碼頭等,等佢兩個落船。 我決定左一見到佢兩個我會立即出手打燃死條仆街阿傑。 屌你老母搶我條女。

船到岸,落船既人唔多,我見唔到Kristy。 可能佢冇咁早返黎。

下一班船係十幾分鐘之後,我立即跑去附近買野食再返黎等。 等左一班又一班船,都見唔到佢地…已經係下午2點,理論上佢地應該差唔多係依一D時間返。 心情越來越緊張,一想到要係大庭廣眾之下打交,心情好複雜!

我好有可能會比佢告我打人而坐監,但細想一下,自己條女比人搶,依道氣點可以吞得落!?就算要坐10年什至坐一世,但為左自己心中所愛我無悔!!!

時間一點一點過去,已經到晚上時間…. 佢地仲係未出現….? 聽日係星期一,佢地咁遲都未返?

我引唔住再打比Kristy,電話開返。 但佢都係冇聽我電話!! 我再SEND一個whatsapp比佢。

【你仲未返香港?】

等左幾分鐘佢終於答我:【我係屋企啦。】【之後唔好搵我,阿傑唔鐘意。】

我想同佢講我係碼頭等左佢全日,佢唔好諗住呃我。 就係我準備send既時間我聽到有岩岩落船既人話。

「下次可能試下係長洲住一晚之後坐船去坪汌玩半日再返市區。」

「下? 原來長汌有船去坪汌架?」我問果個人。

「係啊。 」

我當場呆左….我真係好傻。

【第四十二章】- 【人要變】

「點解你可以咁人渣架?」VIVIAN問。

「哈… 係男人都係咁架啦~~ 可能你未來老公都同我一樣。」我笑著說。

「頂你啦。」VIVIAN一面不悅的怪我亂講野。

「你要唔要聽我既故事?」我決定講比VIVIAN知我同Kristy既事:「因為一個女人…」

「又好….同你識左咁耐都冇聽你講過心事。」

-------------------------------------------

我離開碼頭返屋企,岩岩係FB見到Kristy 岩岩upload左一張係坪洲影既相。 佢地真係去左另一 個地方,我白等左一日。

其實我知道就算如果比我見到佢兩個,我打左阿傑。 但我都係逃唔過分手既結果。

萬般不願意之下我決定返屋企整理一下心情,我想好好休息下。

「返黎啦? 尋晚同Kristy過夜…?」阿媽一見我返黎就陰陰笑著問我。

「係啊… 訓下先。」阿媽唔知道佢無意之下刺傷我。

之後我應該點走? 我同自己講唔想放棄Kristy….住。 我同自己講可能佢只係玩玩下,佢只係同我一齊耐左悶姐,可能過一排佢會返黎我身邊呢。

【喂…聽日出唔出黎食飯?】我問華少同阿文。

【咁耐冇見,難得家明哥又得閒主張約我地~~ 屌~ 下次約早D啦。】阿文回。

【星期五你得唔得? 星期一晚唔想出啊大佬】華少回。

【哦。 咁就星期五啦。】我回。

【唔洗拍拖咩家明?】兩人齊問。

【分左手….】我本身想搵佢地陪下我,我唔想放工咁早返屋企,因為我唔知點面對家人。加上我覺得自己可以同返Kristy一齊。

【OOH…. 屌你咁慘就早講啦,聽日放工見。】

【打邊爐啦!】

我好感慨可以識到兩個好朋友!!!

-------------------------

第二日,要返工。

如果我返工,會見到Kristy…點面對佢? 我決定射波一日。 一個人漫無目的咁去行。 一個人最好就係去贂戲打法時間。 睇完先係食LUNCH時間,就一個人去食M記。

自己係度諗,我可能又要一個人一段時間自己一個人過。 一想到之後返工,可以點面對Kristy點面對同事係背後講我分左手,我認真考慮係唔係應該走。

「喂~ 家明。 咁岩既?」一個同我差唔多大既男性係旺角街頭叫我。

「HI! 你咪Joseph??? 好耐冇見。」估唔到會見到中學同班同學。

「係啊今日射波,你呢? 唔洗返工?」Joseph係一個好健談既人,中學時代已經係個好多女圍既人。當然,佢有一個俊朗既外表有唔少既幫助。

「啊… 我都係射波。」我同佢五相笑左一下。

「有冇野做? 我出黎HEA下,你有時間不如一齊去飲杯咖啡吹下水。」

正想搵節目打發時間之下,我冇拒絕Joseph。

「你幾開心啊,見你FB同女朋友成日POST野。」飲一啖latte後問我。

「…..唔….. 我岩岩分左手。」落左半包糖之後玩弄住匙羹搞伴著。

「OOHHH…所以你射波…? 我冇估錯你女朋友同你同一間公司。」FFB真係冇秘密!

我點頭示意。

Joseph講:「咪咁DOWN啦,女去女還在! 」

「你講就易姐….」以joseph外表同溝通能力,女人對佢黎講可以講係貨如輪轉。

「唔…. 點會咁講呢? 你又有工作,個樣又唔差唔洗怕冇女啦。」

「唔…. 我真係對佢好認真。 我想同佢結婚。」我對Kristy好認真。

「結婚? 我地好後生架…. 廿中!! 」Joseph認為我地仲細應該好好享受人生:「三十之後結都未遲啦。」

「我唔係咁諗,我想快D結婚生小朋友啊。 我要同Kristy建立一個幸福既家。」

「家明,唔好怪我白。 聽你講搶走Kristy條友係比我地大,加上轉左工應該搵得比你多。 套係Kristy既家底,我相信佢阿媽會想自己個女過我好少少。」

「….你認為我真係要放棄?」我唔相信Kristy會咁聽佢阿媽話,拍拖係我同Kristy之間既事。

「女人變心就係變心,唔好諗住佢會回頭。 就算回頭,你都唔好諗住自己同佢有將來啦。」Joseph係感情方面好成熟。

「….. 唔會。 佢唔係咁既人,佢只係同我拍拖長左先會覺得悶,所以先會同另一個人一齊…. 我會等。」

「唔…. 等下都好既。 不過唔好等太耐啦,你都要改變一下你既思想觀念啦。 」Joseph再講:「哈… 睇唔出你會咁純情咁專一,真係難得啊… 不過你要知道依家D女唔係咁諗架啦,男人唔壞女人唔愛。 我諗你執下個樣轉下髮型做下尖啦,一定會好多女埋身。」

傾左兩個鐘,Joseph離開左,我就一個人再HEA下,行下玩具鋪睇figure之後又去左魚街行。 沿途見到唔少情侶雙雙對,我感到非常傷心。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞