【從毒撚變成浪子 – 陪我走過的一些女性們】

995 回覆
71 Like 8 Dislike
咁就要睇下係男主定Sasa道行高啲喇
樓主去左邊

【第一百三十二章】

本身同Kimmy打算單獨玩一個上午,仲準備左份小禮物比佢,依家SASA係度我都唔好意思當面比佢啦。

而SASA佢係全天候mark實kimmy唔比機會我同佢有獨處機會。

傾傾下佢就暗示自己今晚都冇人約好慘悄,Kimmy就話反正今晚都係同我既朋友一齊不如加多SASA一個人啦。

突然我想到Joseph! 今晚Joseph都會去,佢可能會幫到我。

我就係大group問可唔可以加多個女仔一齊食,岩岩好4 pair人。 再私下同Joseph講左我既情況。

【屌你,搵我過橋。】Joseph一句回我。

【其實都冇咩唔好,比個機會你識下女仔。】果一刻我只想sasa唔好阻住我同Kimmy! 等左咁就係要同Kimmy黎。

果一刻我仲未想到自己會白白將Sasa送左出去….

依一刻我只係一心想搞Kimmy,唔想有人阻住我。

到晚上,Joseph一見Sasa就立即起晒啖狗公上身。 話晒SASA都係空姐,男人其中一個最想上既行業女性。

SASA本身係想阻止我同KIMMY獨處,只係佢被 joseph捉住係咁傾走唔到人。

Kimmy亦樂見Joseph對SASA大献恩勤:「Sorry啊… 估唔到sasa會係咁煩住我地….」

「哈… OK啦,佢真係幾慘既,聖誕節先黎失戀。」依句其實我有少少真心,佢仲要見住我同Kimmy兩個人。 不過同時我又好幸災樂禍因為SASA之前拋棄過我,見到佢傷心我又好興奮。

慢慢Joseph用佢既方法成功制止住SASA阻礙我,SASA似乎比Joseph對左唔少酒。

「好啦~ 到交換禮物時間啦~」阿文同華少同時宣佈:「一人一份抽人名啦,黎第一個就不如今日先參加既朋友SASA抽啦,睇下邊個收你既禮物~~~」

「好~~」sasa一抽係抽到我:「係家明啊~」 佢同我互望一下。

「黎,快d拆黎睇下係咩~」華少講。

我心入面諗,唉….sasa咁淫又咁痴會唔會玩野放D性玩具入去…. 唉…死啦… 佢會唔會痴到入左我同佢搞野時拍既片同相係入面? 一陣我開出黎係咪死….KIMMY知道晒我地既野…SHIT….

我竟然有少少手震…..
大家新年進步開開心心
果一刻我仲未想到自己會白白將Sasa送左出去….

其實咁咪幾好
放完年假公司好多野做... 要遲下先再有文
唔緊要啦,等你

【第一百三十三章】

禮物只係好普通一個暖手包既袋仔,我諗多左。 之後大家既禮物都冇咩驚喜,都係正正經經既野。

party已經接近尾聲。我知道SASA會唔比我同Kimmy離開,所以我叫Joseph幫我阻礙佢,SASA飲左唔少酒,Joseph借機會送佢返屋企。

唔知點解… 見住SASA被Joseph送走,我好唔捨得…. 果一刻好明顯地Joseph會同SASA去搞野。

「你朋友O唔OK架…. SASA同佢走安唔安全?」Kimmy係SASA同Joseph離開前問我。

如果我話唔OK,就好仆街。 自己想同Kimmy有發展,所以叫joseph幫手,但轉個頭又話joseph係一個信唔過既人而阻止佢地走….

唔通我同Kimmy講Joseph會搞SASA,唔好比佢送,等我自己送啦。

家明,你要知道SASA之前只係當自己係SP,佢之前曾經背住自己同另一個人有野。 依一樣野係會永遠留係自己心入面唔會改得到。

但係…Kimmy呢? 佢唔係都係曾經想過背叛佢男朋友咩? (雖然佢係比人呃左做第三者在先。但都係有心去偷食….)

「不如我地都走啦。」Kimmy同我幫手清潔完後決定離開。

「好凍啊….」Kimmy同我落到樓後同我講。

我明白佢既暗示係比機會我拖佢手:「我有暖包啊,比你用啦~」如果我咁輕易就拖佢好似唔夠浪漫。「係啊,岩岩抽到份禮物好似唔太岩我用。」岩岩抽到SASA買既Hello Kitty暖手包袋仔一個。

「噢? 你唔用? 好似唔係咁好,話晒都係SASA買比你。」Kimmy接過我比佢既暖手包但冇拎到暖手包。

「Hello Kitty黎,點岩我用啊?」我反問佢。

「你留住佢啦?係Sasa既野黎。」Kimmy拆開左暖包。

「下? 有咩好留,都係放去一邊唔會用架啦。」

「你捨得咩?」Kimmy冷冷地一句。

佢睇穿左我?「下? 咩啊你….」

「我岩岩見到你同佢食飯時同佢有D野啊。」Kimmy神情有D悲哀:「唔洗呃我,你同佢係唔係一直有Keep住contact?」

女人直覺真係好準….「下… 之前家姐結完婚都有聯絡下,不過好耐猜搵大家啦。」 呃到底,依個時候要呃落去。

「唔… 真係?」Kimmy似乎唔多信:「你唔好呃我,我唔想再比人呃…」

Kimmy咁講係暗示唔想再好似佢前男友咁? 唔想自己再做第3者吧? 唔通Sasa已經將我地既事話左比Kimmy知?

「……」我冇野講!!! 我以沉默代替說話。

Kimmy當然唔會對我用強,佢再講:「我直覺好勁! 你同佢一定有野,你唔講就更加代表你地唔係咁簡單!」

我似乎呃唔到佢:「同佢…都算係拍過拖既,上年同你係酒吧分開之後…. 我同sasa開始發展! 之後拍左一陣拖,但之後冇一齊啦。」我乖乖地將自己同Sasa既事同Kimmy講,當然唔會講同佢搞過野。

「係? 分左手幾耐?」

「好耐啦,同佢一齊一個月左右,之後一直冇見。」我相信SASA應該冇同Kimmy講自己依家做左我SP,此終都唔係一D太光彩既事情吧?

「唔…. 其實我知道sasa一直唔鐘意我。 佢好嬲我同左Issac一齊,所以一直都係我背後講我。」Kimmy原來一直都知道Sasa唔妥自己。

一想到Kimmy同SASA兩個原來都互相唔滿意對方但表面上又同對方扮到咁好朋友,真係有少少心寒…
女人嘅友誼

【第一百三十四章】

「咁你下午既時間其實可以拒絕SASA唔比佢同我地一齊黎…」要拒絕SASA唔比佢黎其實都可以好多理由吧?

「佢突然出現,我都估到佢有少少野。 係青衣你一見到佢個樣已經話左比我知你同佢唔簡單!」Kimmy原來一早已經Feel到。

「傻啦。你諗下如果我真係同佢有野,都唔會係佢飲到醉左後比Joseph送佢走啦。」依個地步我唔可能直接答佢太多,只好咁講去同佢遊下花園。當然,自己係萬般唔想SASA同Joseph搞野。

依個心情就好似係小朋友既玩具一樣,有一件新既玩具就會將舊既玩具放到一邊唔理佢。 但有其他小朋友要拎D舊玩具黎玩時,就會極力地反對比其實小朋友玩! 掂一下都唔可以!

但我係成年人,要做選擇冇得why not both…

「呵~ 真係? 不過我岩岩見你睇住Sasa同Joseph走時你個樣係好唔想咁。」Kimmy原來一直留意住我既反應。

「Kimmy…」我雙手按著Kimmy手臂用認真同誠懇既樣去講:「其實依一個月黎你都feel唔到我對你係認真既咩?」

「….」Kimmy好似真係唔信。

我再保多句:「已經有一年啦,你知唔知道果日係酒吧度,你選擇左離開我返去你男朋友身邊。 當時…當時我個心有幾難受……. 」

「…..」我見到Kimmy知道我等左佢一年,多少有點喜悅。

「我知道冇同你講到自己曾經同過SASA一齊係唔好,不過我又好怕講左比你知原來自己失去左你之後立即同左SASA來往係好衰好花心。」我刻意唔講自己係同SASA拍拖:「我真係好後悔失去你之後是是但但咁搵左SASA陪我… 你知唔知道…Kimmy其實我每日都會諗起你,只係我好怕自己會傷害到你…因為我知道你真係好鐘意你EX,我怕我係你身邊再出現會令你痛苦怕你做唔到決定。我真係唔想令你苦惱………」

「Sorry….我…」Kimmy聽到依度,眼睛通紅起來….

【第一百三十五章】

雖然我把口係講到自己真係冇諗Sasa但實際上個心就諗住Sasa… 我好怕會失去SASA!!! 我抱住Kimmy心入而諗住另一個女人。

到底我諗梗咩? 自己唔係話唔好信女人唔好愛上女人咩? 點解自己又周旋係Kimmy同Sasa之間!!!! 好想兩個都唔放棄。

我拖住Kimmy一齊行,我送佢返屋企。 本身有諗過返自己屋企,不過一想到SASA之前黎過,唔知佢會唔會放左D個人用品係度,為免被KIMMY有跡可尋,我題出送佢返去。

同KIMMY行,有唔少男女都會望住我地,相信係KIMMY太吸引太有魅力。 同佢一齊拖手行,多少有D壓力。

「好攰啊… 不如坐的士返去你度?」穿上高跟鞋既KIMMY已經行左大半日,相信已經有D痛,我提議坐的士返去。

「好啊~」KIMMY好快回答:「對腳有少少攰啦。」

想到佢之前個男友Issac,有車同佢車出車入,應該唔會好似同我咁要行咁多路吧…? 同佢依一個月來我多少都感覺到,佢以往做第三者既生活係點。

Kimmy表示過同我一齊行街食飯都好自在,佢之前要偷偷摸摸咁去拍拖。 而一齊既活動都係睇戲、去D好遠既餐廳,最多既就係一齊飛到外國可以光明正大地拍拖。 (我相信佢地係香港最多會做既就係留係屋企內….)

而我同佢一齊,佢應該係感覺到開心同有希望既。 只係,我同佢似乎都係有緣冇份…

就係坐的士時,SASA竟然打比我….

「聽啦….」KIMMY見到係SASA打比我,立即黑左面….

「唔啦…有咩好聽啊?」我收左SASA線。

而SASA又再打黎… 唔通佢有咩危險? JOSEPH個死仔唔係想老強佢,SASA唔肯所以打比我下話…?

Kimmy突然搶去我電話幫我接:「喂。 你搵家明做咩事?」語言一D都唔客氣。

我聽唔到SASA講咩,只係見住Kimmy面色越來越差,最後佢收左線:「司機依度停。」

司機真係立即停左比佢停車…. 我當然想追上去。 「喂先生你未比錢啊。」

就係咁老土,我眼白白睇住Kimmy走左去…

我追出去時佢已經走到好遠。 而我冇追上去,而係睇下SASA搵我咩事! 「喂…」

「何家明! 你好野!!!!! ….你唔理我啊嘛你要同Kimmy一齊啊嘛 你好野。」SASA把聲好似有少少醉醺醺,似乎未醉醒。

「你點啊? 依家係邊?」我確實係有少少緊張佢。 我做咩都唔關你究啊仆街……」SASA背景我聽到似係室內好安靜。

唔通佢同Joseph一齊去左爆房? 「喂….SASA…..」 電話傳來dooodooo….我再打已經打唔通。

打比Joseph都冇人聽….

我好後悔自己叫Joseph幫我阻止Sasa阻礙我同KIMMY….. 依家眼白白咁將SASA送左比Joseph搞。

同時,我想打比Kimmy而佢冇停我電話。 過左一陣我收到佢text我:【你唔好打比我啦,你咁緊張SASA唔追上黎答案已經好明顯你鐘意既人係佢!】

…. 平安夜我一個人好平安咁渡過。

【第一百三十六章】

講到底自己太多情,同時同Kimmy發展又想Keep住同Sasa做SP。 但我唔係太痛苦,只係有少少失落…

而我已經再唔可以搵到佢地兩個,佢地兩個都唔再理我。 我好似傷害左佢地好多… 本來自己係想報復佢地曾經出賣抱棄,只係真真正正我傷到佢地而失去左佢地,我又好失落…

突然想起Kristy同我分手既痛,當時既我真係好慘好辛苦。

經歷左年幾有多,我好似已經放下左Kristy好多。 時間真係醫療情傷既良藥。

或者時間可以令SASA同Kimmy放下對我既恨意。

經過今次我有反省,自己似乎真係玩唔起愛情。 一面自己又怕受傷,而又好唔想傷害到人。 但自己又係一個想要有人陪既人(又或者係應該話自己好咸濕。)

我開始變得小心,唔會同一時間追兩個人,同時有兩個partner好難分配時間。 時間好怕受傷,我唔會放個心去女性身上︿亦會一開始表明自己唔係好人唔好對自己咁好。

我有問過Joseph當晚既事,佢冇直接答我佢同SASA點樣。

不過我直覺佢地有搞過野。 我唔知道佢地之後仲有冇來往,不過有冇都好,一想同Joseph同過Sasa有過關係,我多少都有少少刺痛。 我開始少同Joseph來往,有意冇意間,朋友聚會時我都會要加班或者做gym。

我開始變得更自我,獨來獨往一個人生活。 感覺上自己好自由自在,少左同朋友聚會,冇正式去拍拖,自己鐘意做咩就做咩,行街食飯鐘意去做咩都唔需要理會任何人。

過去左1年時間,Kristy仍然係公司工作,我同佢仍舊係相對冇言。 我對佢再冇任何恨。 我唔知道佢有冇拍拖,最近生活係點。 只係間中佢會係我社交平台上出現。

而SASA同Kimmy似乎將我完全封鎖,我冇任何佢地既資訊。

我知道自己唔應該主動再去搵Kimmy或者Sasa,我唔應該去再令佢地難受。

「家明~ 你最近都冇拍拖咩?」肥Quit仍舊係度,佢係唯一的一個係我身邊既女生。 (物理上! 一定唔係情感上。)

「有冇拖拍都係咁,依家自在D唔好咩?」

「哦~ 冇啊。 問下你感情生活係點姐~ 前幾日見過你拖住個女仔。」肥QUIT問。

「噢~見到我你唔叫我既??? 我唔記得自己有拖女仔隻手,而且拖手唔代表D咩姐。」女人真係好八,特別係女同事。

「哈~~~ 見你拖住個小朋友啊。 係唔係你姨生女?」肥QUIT只係想拋我。

「我諗係啦,係我家姐個女。」我印象中我就算係同女仔一齊,都只係ONS既女,應該唔會手拖手咁易係街上被人見到。

「呵~~ 佢好可愛啊。」肥Quit奸笑左一下:「反正你冇拖拍,不如….」

我心諗佢唔係想話同我拍拖下話…….「你想點….」心中不禁閃過一下寒意。

「哈~~ 過幾日internal audit 要黎睇我地部門幾年既數啊,SAM哥話呢… 可能要我地OT幫internal audit手對下多數答下佢地D文件咁…」

「得啦…你要拍拖下話… 我OT啦。」反正依排有少少忙,留係度OT都係間中答下internal audit D數既問題同搵下D單同quotation之類都唔係太大問題。

--------------------

VIVIAN:「噢~ 原來你以前係咁架…. 咁你都幾慘….」

我係床上:「哈… 慘咩? 都係咁啦,冇咩特別感覺!!!」

「我以後唔可以再好似依家咁同你一齊啦………」Vivian同我做完第三次,挽住我手對我說:「今日係我地最後一次見面啦…….. 我結婚果日你唔好黎….破壞我婚禮啊….」
段回憶終於完咗
我已經唔記得咗係回憶
有冇人答到幾樓提到係回憶緊
U are not alone

【第一百三十七章】

「家明你好,依位係會計部負責audit既阿Paul。Paul哥依位家明,佢依幾日會負責協助你地check我地marketing team既數,阿Paul依幾日辛苦晒你地啦。」阿Sam介紹會計部internal audit team既經理比我識。

心諗辛苦果個係我,我大佬阿SAM就同阿Paul講辛苦晒佢,我頂佢啦。 老早聽過公司5年左右會有一次大型internal audit,而audit既大佬阿Paul就出名係煩人,好多野問同問得好仔細。

我係應承左肥quit我會負責之後先知阿Paul咁煩。 但唔多唔少為左上位都係要做多一D野。 因為之前同SASA仲有Kimmy仲一齊時,都會feel到自己又冇車又冇樓係好蝕。女人都鐘意出街有車接送,有車溝女上黎係爽好多,而且自己鐘意去邊都得真係好方便!

我目標係要快D升同加人工。 人多少要比自己一D目標!

「家明你好,之後主要會係我同事Vivian處理你地team既野。」阿Paul又介紹另一個人比我。

係一個好靚既女仔。

Vivian冇Kristy既可愛動人亦Kimmy既高貴冷艷,冷艷中又有一點可愛同時亦隱隱透出一點SASA既淫邪。擁有嬌艷既外表姣好既身材,豐滿修長既身材、白皙嫩滑既皮膚、烏黑幽深既眼睛、小巧紅潤既嘴唇。

Vivian論氣質不及Kristy、論身材不及Sasa、講樣貌不及Kimmy。 但三樣加起來卻令佢變得非常吸引。

「Hello你好啊。」穿上白色毛衣紅色及膝裙既Vivian同我打招呼。

正坐著既我視線正好望到佢一雙穿上黑絲既修長美腿:「你好Vivian,我叫家明。有咩需要就同我講啦。」

「Vivian係新同事,可能會有D野唔太了解,家明就麻煩你盡量配合我地啦。」阿Paul交代完就同Vivian問我地之前執起既文件入左我地team既會議室對數。

Sam哥:「家明,佢地可能依幾日都會留係我地會議室做野,咁我地team既數就交比你同佢地搞啦。」

就係咁我同Vivian之後幾日都要一亦工作。
Vivian 示意圖
又係一個淫底嘅
支持食埋vivian
唔係已經食左喇咩,條女仲叫佢唔好去婚禮踩場
睇下幾時係初次食Vivian

【第一百三十八章】

「Hi 你好! 我想問下你可唔可以幫我拎依5年你地team既單比我對下….」Vivian 講野既聲線好溫柔,但感覺上唔似係一D造作既女仔。

上星期我地其實已經準備好晒所有野:「冇問題,我幫你拎晒入會議室。」

「唔該晒你。 另外想請問Sales果面係唔係唔係問你?」Vivian好似好認真做野。

「果面你要搵返佢地先得啦,我地公司分工比較細一D。」面對靚女做野係醒神一D。

Vivian行左去問Kristy,原來Sales搵左Kristy做對口處理Audit既事。 同Kristy前後入會議室交文件比Vivian,我同佢互相點頭示意。「Hi….」一同講左一句野就各自回到自己座位上工作。

我經已有好耐冇同kristy對話好耐冇聰過佢講野,我仍記得當日佢同我分手時決絕而恨心既一面。

食Lunch前Vivian走黎我個位前四圍望,我就問:「搵我?」

「啊… 唔係,我搵Kristy架。」Vivian回答。

我心諗佢唔係咁冇方向感下話:「Kristy坐另一邊架。」

Vivian先係偷笑一下:「我係搵住你旁邊果個Kristy啊~~ 佢去左洗手間?」

噢…我叫慣佢肥Quit一時間諗唔起佢個真名係叫Kristy:「佢去左洗手間啊,你搵佢有事?」

「約左佢食飯啊。」Vivian笑著回應,佢既淺笑有一種吸引力。

「你有工事傾? 我行得啦。」肥Quit無聲無色的行到我身後問Vivian。

「等你炸,又唔早D去Toilet」Vivian差腰扮一個嬲樣怪肥Quit要佢等:「快D啦,我好忙架! 」佢一臉浮誇抱怨表情令人感到非常開懷。

佢地離開office前Vivian對我回眸一笑,令我突然觸電般。 久違左既感覺竟然會再被我遇上了。

雖然果下觸電感好刻骨,但理性叫我唔應該亂黎,我唔想拍拖亦唔想自己害到佢,因為自己唔係一個好人。 我知道自己一但對Vivian行動,將會再次面對困境! 此終大家都係同事,係辨公室之中有感情瓜葛唔係好事,一旦玩完大家面阻阻都升,最唔好受係會比同事背後指指點點。

我沒將Vivian放上心,我對感情對自己都冇信心。

食完lunch後,Vivian 又過黎搵我: 「家明,有少少野唔明。 你得唔得閒我想問下你啊。」

食完飯有少少眼訓想行下: 「有野跟梗。不過都可以抽到時間去答你,入去你會議室傾?」佢真係少不更事,竟然係辦公室問我得唔得閒,如果一時口快答佢得閒就真係PK!!!

入到會議室後我問:「你同Kristy (肥Quit)好熟?」

「我地係讀同一間小學架~ 」Vivian說:「都係上星期入到黎先知原來我地做同一間公司。」

「哦~ 唔怪得你地好似好frd咁。」

「OK啦,其實好都耐冇見啦,咁都撞得返。 哈~~ 係啦,我唔太明白依一度…」閒話一會後Vivian就開始問我工作上既野。 共處一室先聞到佢陣陣香甜既少女香水味。

「好啦~ 你唔明再搵我啦。 我出去做野先啦。」離開會議室後,我仍然回味住Vivian既香味…

再過一陣佢又有工作上既野走出黎搵我,而我又入去會議室答佢,離開前我說:「其實你可以比電話我唔洗下下過黎搵我啊。」佢其實打我台頭電話就OK,可以係公司內聯網搵到。

「噢…你搵我拎電話? 好啊我電話係999X-XXXX,你呢?」Vivian講左自己電話出黎。

我依家先醒起,Vivian佢用notebook上唔到公司內聯,所以佢比左自己私人電話我。佢誤會左我要問佢拎電話。
Vivian 回眸一笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞