【從毒撚變成浪子 – 陪我走過的一些女性們】

995 回覆
71 Like 8 Dislike

【第六十八章】- 【突破】

我冇諗到係酒精影響下,我會同Zoe按吻。 而我地兩個都未有停止既意欲,反而越錫越激動!!!

一切來我好突然! 但我又好自然地張佢抱實,慢慢雙手不守本份地係佢身上遊走,慢慢我將一隻手放到佢胸前輕輕的一按,Zoe身體輕輕一震但冇太大反感,同時佢既一隻手 慢慢放到我巨龍上隔著褲為我按摩下體。

果一刻我地已經忘記一切,我唔知道佢點諗。 但果一刻我好想比佢慰籍,亦希望佢會比到我可以忘記Kristy。

我知道自己對唔住阿LING! 我有阿LING依個女朋友,咁同第二個女仔做愛係好對唔住阿LING! 不過阿LING真係比唔到感覺我….

或者好似家姐所講,我應該要開心一D! 阿爸阿媽想見到我開心。 如果同阿LING一齊都唔係咁開心,我係唔係應該諗真一D???

加上ZOE同佢男朋友既情況!! 佢地就結婚先發現原來佢一直有另一個女人係出面!!! 我開始意識到依個世界真係充滿好多壞人。

而壞人往往係可以最令人在意,令人難忘。 Kristy如是,James亦如是…

反正我已經同左阿LING做過,我內心係知道自己已經變咗。 無可否認我係一個壞咗既人! 依個世界既人都一樣,已經壞晒… 一生一世永不背叛只係童話中先會出現! 童話只係用黎呃細佬仔。

家姐同我講我仲係一個細佬仔,依一刻我似乎明瞭更多。

見到ZOE被傷害傷心得要死,就好似我內心既投射。

「嗄呀….」親吻ZOE頸項,佢發出呻吟聲。

我知道佢唔介意我對佢做更多。 慢慢地將嘴巴壓力加重,吸吮頸背至耳背。

「唔唔….唔好….」ZOE叫唔好。

我膽怯了一下,唔通要停?

「唔好整咖啡雞….」佢有點腼腆地對我說。

???? 係叫我唔好整咖啡雞唔係叫我停!?

我大膽的問佢:「不如去時鐘….」

佢冇出聲,低著頭冇望住我。

唔知係邊度黎既勇氣,我拖住佢既手一齊走去時鐘酒店…
有文

【第六十九章】- 【出軌的感覺】

兩次。 果晚ZOE同我做左兩次。感覺好特別,不同於自己女朋友,感覺好新鮮又有一D歉意。 依個就係偷情既感覺。

Zoe表現得好引人,亦好主動! 將巨龍放到佢咀旁,ZOE就主動的將巨龍吞噬。 佢更會發出誘惑人心既呻吟同主動騎乘。

完左第二次後,我既電話響起了,係阿LING… 已經係12點。

時鐘酒店內異常的靜,如果聽電話一定會令阿LING起疑! 加上ZOE係身邊,去聽阿LING電話實在唔係一個好選擇。

「你…女朋友?」ZOE問。

似乎冇呃佢既動機同可能?! 佢應該見到我面有難色先咁問我…如果佢唔問,我會同佢講係家人打比我。

「係….」

「….嗄….男人….」ZOE嘆氣一下: 「哈…都係一樣…」

我唔能夠閱讀到Zoe既意識。 佢對我失望? 定係覺得所有男人都係咁?

「你聽啦,我唔出聲。 唔好要你女朋友等咁耐。」Zoe起身入洗手間。

見佢入左洗手間我安心接電話:「喂…. 岩岩返到屋企。」係時鐘酒店內,我只好扮成已經返到屋企。 同時我將酒店既電話提起,怕一陣酒店既人會打黎。

「哦…岩岩又唔覆我whatsapp。」

「啊… SOR啊,岩岩同家姐食野所以冇睇。 你做梗咩啊?」為免佢問太多,所以要搵其他野講。

「等你打比我囉。」Ling帶點責怪的對我說。

「啊… 今日試衫度身好攰。 度完又同家姐睇其他結婚野,好夜先食飯啊,所以岩岩食野都猜睇電話。 一齊比度身既相你睇啦。 我想沖涼先,一陣打比你。」為免傾電話中間有咩意外發生,所以我希望快D收線。

「好啦,你快D沖。 BYEBYE~」LING知道我未沖涼就比我去沖。

收線冇耐,Zoe就係洗手間沖涼,我聽到有沖水聲。 佢聽住我收左線先開水沖???

我SEND左岩岩度身既相比Ling後就同佢講去沖涼,再拖延一下時間。

「你走啦?」見到Zoe出黎,佢已經著返自己既衫。

「係啊。」佢冇特別表情顯露出,唔知道佢諗梗咩。

趕時間關係,我冇沖涼就穿上衣服,同Zoe一齊離開酒店。 一齊街樓梯出去時,我地兩個都冇講野… 到底我地兩個依家算係咩關係呢….?

「我行依邊。」Zoe同我行另一方向。

「我送你返屋企….」同Zoe搞完野就走好似唔多好….

「唔洗啦,你快D返去報到。 」Zoe頭都冇回就走左。

因為要交人,依一刻唔係追上去既好時機! 坐上的士回到家就立即打比阿LING傾左一陣。 佢冇懷疑我。

同佢傾左半個鐘約左第二日同佢去買禮物後就收線。

【返到屋企未?】我whatsapp問Zoe。
就咁就行上不歸路

【第七十章】- 【迷思】

Zoe好耐都冇回whatsapp。係唔係應該打比佢呢? 我好忐忑。

從加入公司開始同Zoe都係同事關係,係我心目中Zoe係前輩,教識我左好多野好照顧我。從來我未冇諗過會同佢有同事或朋友以外既關係發生, 但今日我地既關係突然有180度改變…

自從佢話要結婚後,刻意瘦身減肥後身形變得好吸引,加上佢既樣係姆靚。 今晚同佢做左愛後,令我訓唔著。

到左第二朝,打開電話睇,Zoe冇回任何野比我。

【對唔住….】我唔知應該同佢講咩好,擔心之後返工後同佢冇野講面阻阻,所以同佢道歉。

整個上午佢都猜回我。

之後到左同LING既約會既時間,同佢出左去買禮物。

可能係太攰,我有少少心不在焉。 令到阿LING有D不滿。

「同我出街仲咩係咁打喊露!!!」Ling用打搣。

「啊…痛啊。」

「等你醒下啊。 你尋日訓得唔好咩???」

「啊。 訓下醒下咁,好攰。」尋晚太多野諗,我又不自覺諗起Zoe。

估唔到一諗起佢就收到佢whatsapp!!

Ling問:「邊個搵你?」我拎電話出黎睇notification時佢望到。

「係Zoe啊。 應該係工事搵我啦。」當然唔可能Ling係身旁時睇Zoe回我咩野,立即扮到討厭工事mode:「唉… 放假都whatsapp,有冇搞錯!!!」

「係唔係有急事啊? 要唔要睇左先。」LING問我。

「唔… 一陣先睇,費事公司D人覺得我隨傳隨到!」

「好啦~ 咁我地快D買完野食D野啦…死啦,聽日見你家人好驚… 一陣我想去修下甲啊。」LING自己講野,其實我冇咩心去聽。

到底Zoe同我講咩呢?

「啊… 你一陣去修甲?」我問。

「係啊,見你家人梗係要扮靚少少啦。」Ling買左水果比我家人。「我地去茶餐廳食野,我半個鐘後要去修甲啦。」

「啊…好啊。 咁一陣你去修甲我係附近行下啦。」

「好啦~ 你自己去睇下野,一陣再搵你。」LLING怕我悶所以叫我自己去行。

同Ling分開後我睇whatsapp,原來Zoe比左幾個whatsapp我,好彩我轉左無聲mode,唔會比Ling發現Zoe又send野比我。

【尋晚一早訓左。】 (下午2:30PM)

【唔洗擔心,我冇事。】 (下午2:35PM)

【尋晚既事當冇野發生過啦。】 (下午2:50PM)

【Anyway…多謝你安慰我。】(下午2:53PM)

佢咁回我即係點啊…..

我回佢:【…】

係唔係應該講下野好? 講咩好?? 好想同Zoe可以好似之前咁傾計,但一回想尋晚既事,我又要蠢蠢欲動的想同Zoe再保持依個關係…我真係一個壞左既人?!

最後我決定打比Joseph問下意見。

「WOR~ 勁啊家明,估唔到你上左同事仲要係姐姐。 真係識食啊你。」Joseph好似真心讚嘆梗。

「哎…唔好玩住,我同佢點算啊? 」

「下?你認真左? 你好似有女友架! 你想一腳兩船嗎?」Joseph認真去同我分析:「定其實你只係一時情迷意亂諗住搞左一次野就鐘意左佢啊?」

我思考梗自己諗法同時Joseph又講:「仲有一個可能,可能你根本唔鐘意你條女,所以先有依個迷思。」

【第七十一章】- 【背叛】

Joseph講得岩,我對LING可能唔係咁認真。 不過想深一層,當日同阿LING一齊,係因為我同佢識左第一日就KISS左,之後自己內心就擁出一個諗法”要同阿LING一齊”。

原因係我覺得自己錫左LING就應該要同佢拍拖,係愛? 定係責任啊?

沉思著,我會講係因為我要逃避Kristy,逃避係我心深處既佢。 同LING之間係冇愛亦唔係想去負責任!

曾經同自己講拍拖後再同LING陪養感情。

但自己竟然係自己仲未真正愛上LING之前又搭上左另一個女人。

而ZOE…同佢造左愛後,我好後悔。 後悔自己將一段朋友同事既關係打破咗。

而最可恥既係我一邊後悔自己做錯咗既同時,又會想再有機會同Zoe有下次…

而最仆街既係,自己係依件事入面竟然對阿LING冇歉意…….

【你做梗咩?】最後我都係關心下Zoe。

佢好回得好快:【冇野做,想再訓多陣。】

相信佢尋日冇咩都訓吧? 原因係因為James? 會唔會當中我都佔到唔少份量?

【OK,多D休息啦。】

冇耐佢又問我:【你呢? 同梗女朋友出街啊?】

我應該呃佢? 定老實同佢講….?

我選擇唔呃佢。【依家自己一個啊。食梗TEA】我冇呃佢,依一刻我真係一個人。

佢久久未有再搵我,可能訓左?

之後LING做完甲搵返我,我地再行街。

就係依個時候,我收到電話,係Zoe打比我。 SHIT!!!!

「你同事? 係唔係有急事搵你啊… 你快D聽啦。」Ling見到我電話screen,佢見到係Zoe搵我。
一晚出兩次嘅響巴
又有文

【第七十二章】- 【尷尬】

「可能係急事…我去傾下先。」冇理由係Ling面前同Zoe傾吧? 搵工事做藉口行去一邊傾:「你睇下野先,一陣搵返你。」

見到Ling行遠左我先聽電話:「喂Zoe,你冇事下嘛?」

「冇事… 你係邊啊?」Zoe可能聽到我係街既聲音。

「食完野行下,冇特別野做啊我。」唔知點解自己唔同佢講同梗LING一齊。

「咁一陣可唔可以陪我食晚餐?」

WHAT!?!? 又會約我既?

Zoe見我未有回佢就講:「你唔得就算啦。」

「唔係唔係… 我冇諗過你會約我….」

「OK 你唔想出就算,我搵第二個人啦。」Zoe竟然會咁發脾氣。

「唔係啊。 我OK!! 出黎啦,不過我想返屋企換一換衫再出黎。」

「OOK 一個鐘後見?」Zoe問我。

「OOK….一陣見!」 SHIT! 自己口快快應承佢。 點同Ling交代?

我低住頭沉默地走回Ling身邊。

「家明公司搵你做咩事? 」

「啊… 要返去公司做野,有D急野做啊….」冇辨法,我只好咁同Ling講。

「下… 唔…… 」Ling好唔開心咁:「做野要緊,你走先啦…..」

「SORRY…我送你返屋企先返工。」

「怕唔怕啊? 唔係好急住要返去咩???」

「急啊,不過都唔急於一時啦。 今日明明約左你出黎但又突然要返去做野….」我表現得好無奈咁。

「男人事業為重,冇所謂啦~ 你今日都陪左我買野!」Ling微微一笑:「快D返去做完野返屋企啦。」

「多謝你體諒!!! 我地坐地鐵啦,送左你返長沙灣再返公司,都係幾個站姐…..」我送佢係為左親眼見住佢出閘,我怕一陣同Zoe行行下會比撞破….

「好啦~~~ 見多一陣都好~~ 抵錫….」Ling錫我一啖。

依頭同Ling吻別後,一個小時後我已經同另一個女人去梗街……..

同Zoe係觀塘見面。

「HI…」我地兩個見到對方第一句都係表現得好尷尬。

「呃… 我地行下觀塘D工廈先啦… 順便睇下食咩,上面有D野食幾得意。」我約黎觀塘行工廈,相信冇咁易撞到同事吧?

「OK!! 你都好熟依度。 成日同女朋友行架?」Zoe問我。

「下。 又唔係成日既…. 間中啦…」

佢係冇野講搵野講定點:「今日唔洗同女朋友拍拖既…?」

「我….」要諗一諗佢做咩會喧問我。
成魔之路

【第七十三章】- 【背叛人的感覺】

「我聽日先同佢出黎。」

「係咩? 星期六都唔出黎?」

「係啊。 你點啊…佢冇搵你?」我問返Zoe感情既野。

「唔… 有whatsapp我囉…」

「咁講左咩? 真係冇可能再一齊返?」我只係想了解下佢地情況,冇特別用意。

「冇啦。我真係接受唔到佢。 我地再一齊都冇結果,無謂浪費時間。」Zoe講依句時目光有點散亂。

冇將來…冇結果… 女人都係會喧諗。 Kristy可能都係咁諗我…「Zoe其實你覺得我點?」

問克之後我先知自己令佢誤會左。

Zoe冇同我有目光交流。「…你唔好諗錯,我尋晚只係想有個人陪,而咁岩果個係你。 我係飲大左先會喧… 你…你諗多!!」

我要解釋返:「Sorry… 我唔係咁既意思….. 我真係想知道你覺得我係一個點既人。」

「下…你… 啊…. 都係一個衰男人。 原本見你同Kristy一齊覺得你係個好錫女朋友既人,之後你分左手我睇得出你好傷心…. 唉…. 不過原你都係衰男人。」

「唔…. WELL……..SORRY….」

Zoe回望我:「SOR咩啊…. 冇野啊,唔洗SAY SORRY…」

情況有少少唔知點咁,我地就行下工廈睇下衫同D日用品咁。 感覺上我地好似一對情人行街一樣。 只係冇拖住手一齊行咁。

我感覺到自己好享受,享受同Zoe一齊行街,背住Ling同另外一個女性一齊行街。 我理解到偷情的感受,原來好刺激,又怕比正印或佢既朋友知道,又要防D同事見到。

之後我地係工廈中一間餐廳食野,我偷偷的向Ling發whatsapp話自己同同事係公司叫外賣,邊做邊食。 為左避免同Zoe食食下飯佢會打比我。

「你唔洗同女朋友報到咩?」

「呃… 都唔洗既….」

「你黠同你條女講你去左邊啊?」

「唔…. 我食家係公司加梗班….」

Zoe同我偷偷的笑著…

「哈… 你真係好衰啊… 唉… 你唔好喧呃女朋友啦…」Zoe有點傷感的說:「佢會好hurt架…….」

「唔…. 」我心諗,你又約我出黎………..

「唔好呃女朋友啦….」Zoe托住頭對我講,極像挑釁的一個眼神,佢係有心誘惑我?
咀佢!咀佢!咀佢!
爆房!爆房!爆房!
響巴

【第七十四章】

「我地一陣去邊?」忍唔住我問Zoe

「睇戲好唔好? 我想睇戲…. 」Zoe想睇戲…. 似乎係我諗多左。

唔知做咩事,同佢搞左一次野之後就不停諗住同佢做愛。 Zoe係因為結婚前分手先會做錯事,佢唔係咁隨便既人…

「好。 我買飛先。」我立即買電話訂飛。

「本身我約左James睇架….」Zoe神傷地講。 我地一陣會去睇沒有動作的純愛情片。

我唔知道應該講咩:「唔….」

「哈哈… 我可能以後都要習慣冇左佢係身邊啦,以後都要一個人啦…」Zoe幫心太軟影相放上網。

「唔好咁灰啦… 你想既咪叫我出黎陪你囉。」我冇影任何食物,因為我依家應該係加班中,唔可以係電話中留有任何證據。

Zoe苦笑著「你陪我? 哼…唔洗陪你女朋友咩?」

唔知點解佢講起女朋友三個字,總係令我覺得佢係挑戰梗我底線一樣。

「咁你有事,我梗係要陪你啦。」

「咁…」Zoe甜笑一下:「咁你可以陪我幾耐啊? 我一唔開心你就出黎陪?」

「係。」口比腦更快的說出。 講完我先有少少後悔。

「哼~~ 聽住先啦,睇住你女朋友扭你耳仔啊,咁衰。」Zoe再笑住咁講。

其實佢笑得幾好睇,雖然知道佢依一刻心情一D都唔係好。不過佢笑得好吸引!

「望咩啊傻左啊? 我地要睇戲啦~ 要走啦。 啊… 依餐我請…. 當多謝你陪我咁耐。」原來ZOE已經賣左單。

「多謝晒你…. 咁一陣我請睇戲啦….」我有D唔好意思地答謝佢。

「嘩~ 咁你咪好著數!? 我請你食飯貴咁多…」ZOE扮出一副不悅表情。 同佢一齊做同事咁耐,我都冇發現佢有咁搞笑既表情。

Zoe;「行啦,你仲咩呆左??」

「啊…係… 行梗…」

我同Zoe平排而行,一同係工廈中行去lift口,心理不停想拖住佢…. 唔知點解自己會有咁既打算….

入左LIFT後「喂…家明…」Zoe突然講:「你同你女朋友點啊? 」

「咩點?」

「拍得好唔好囉…. 冇見你放佢上網既?」

「OK啦! 岩岩拍左一排,冇咩影相。」同阿LING影相我都冇放上FACEBOOK上,原因係我唔想比人知道。 我怕比kristy見到我同另一個女仔既野….

「點會唔放架…. 古古惑惑咁。」Zoe奸笑:「唔想比人知道你有女朋友,自己又出去溝女?」

「痴線… 我都唔係D咁既人…..」

「哼哼~~ 你唔係D咁既人?? 呵… 咁你同我又咩咩左…」Zoe故意要我難堪吧?

「唔~ 」我決定玩返佢唔比佢食住:「係啊~ 唔放女朋友相,方便食女啊。 依家食左你TIM啊!呵~~」

「賤人。」雖然ZOE口講我賤,不過佢又暗暗的笑了一下:「你唔好咁對女朋友,佢好慘架…我地唔好再做…錯事…」Zoe同我講清楚我地應該保持關係…

「哦…」我係有少少失望咁答佢。
點解次次都要講Kristy ?本身覺得幾好睇,但次次都要諗起kristy我就覺得男主角好廢好幼稚 世界咁大咁多女,k你老x咩
第一次超認真拍拖同真心對一個人然後戴帽
有唔少人都會比較執著嘅
加上都唔係散左好耐啫
我明,我都經歷過,但係有個咁正既女同事食都仲要諗Kristy 我就一定唔會,
只要搵到個更正,就會知道自己以前係幾幼稚,根本一街都係靚女
岩呀,有件正既埋身就唔會再執著
設定係咁,
其實Zoe冇Kristy咁靚。另外Zoe係因為結婚先KEEP到好左少少,瘦左樣好左。

【第七十五章】

「Ai… 」

「下?」

我一下吻下Zoe度。

「喂…」Zoe呆左一秒就推開我,不過佢冇對我點:「做咩錫我…」

「咁岩岩係戲院你挨過黎我膊頭…. 我拖你手你又冇點…..」回想岩岩睇戲期間我同Zoe戲院內所做同一般情侶無異。

係佢挨過黎在先,我先慢慢伸手去拖佢。 我懷住緊張既心情去拖佢,拖到一刻見佢冇反抗我縮開,心入而暗暗地歡喜。

整場戲我地都維持依個拍拖MODE去到完場,但…完場後佢縮開左。

冷淡地對我說:「返屋企啦…」

「我送你…」

「…唔洗啦。」

「咁夜,比我送啦… 唔親眼見你返去我唔放心,怕你一個人又亂諗野。」睇完戲佢好似有少少怪,我係有少少擔心佢會唔知去左邊飲酒之後比D唔識既男人搞左。

「…OK啦… 見你咁好人,比你送啦。」Zoe笑左一下。

佢係唔係對我有暗示? 但又唔比我送佢返屋企,咁到底係咩玩法? 唔太了解。

不如就直接問佢點睇我啦… 不過佢之前又講過當冇事發生過,咁即係叫我唔好諗住再有下次啦。

但佢又會約我出黎,同我出黎佢又好似表現到對我有D野咁。 我當你約我出街係朋友關係咁出,食野同我有傾有講有笑係真係好傾。 但係戲院內佢又挨住我又冇唔比我拖,應該唔係冇野下話?

思前想後,我決定鍚佢。

但…佢推開左我…

「到底你諗梗咩?」我問佢。

Zoe退後半步:「我咪講左我地當冇發生過任何野….,你唔好咁啦…」

「唔好咁? 咁岩岩你又挨我又比我拖你…?」我真係唔明:「你到底當我係咩?」

「家明。 你有女朋友架…而且我同你真係一時間做錯野,我唔會怪你,我都有錯…係我失婚一時打擊太大先會同你做錯野…希望你唔好誤會左…」 Zoe轉身:「唔洗再送啦…」

我目送佢走人…
男豬再受打擊
希望修心養性對Ling好啲 然後被Ling帽
響巴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞