【從毒撚變成浪子 – 陪我走過的一些女性們】

995 回覆
71 Like 8 Dislike
星期四都有文,未睇先加速
咁快加速到大學嘅
岩岩睇緊 開頭主角真係成個毒撚格出晒你 條女唔中意你咪放手
點撚解 同人扑完野要內疚 我真係唔撚明 扑野就要同人做人世?
初戀就輸俾個男人都幾hurt

【第一百九十章】【Vivian視覺】

自從知道Johnson 一直鐘意Nelson後,打擊好大。 自己輸左比個男人。 我好冇自信,將自己收埋冇出街。

返學放學之後自己一個留係屋企對住本書發呆,陪住自己既就只有傷痛。 一邊叫自己唔好將Johnson既事放係心上,另一邊叫自己比心機讀書,但人係做唔到。

一路想Johnson會回心轉意,但一直都等唔到佢有任何通信。 直到知道佢同Nelson兩人一齊去左美國就如同宣佈我死刑一樣。 我真正地放下…

入到大學比自己一個新開始。

加入左劇社,係入面識到Winson 佢大我兩年,係一個好愛戲劇既人。 佢主動追我, 我好輕易就同左佢一齊。 基於我真係冇信心同好希望有個新開始,我就同左佢一齊。

雖然入左大學有好多人都想去認識我,但我選擇左Winson係因為我被佢既熱誠吸引到,佢對演戲好有熱誠。 係佢身上我見到有Miss Pun既影子,佢同我講要做好戲要觀察多D同自己代入唔同既身份角色之中。

我地拍拖時經常會睇戲,又會經常做一D低能野做角色扮演等等。 同佢一齊就好似好低能,唔洗點擔心佢係基,因為同佢會成日搞野,係佢主動。

試過幾次我屈蛇去佢房度住,全日唔出房只係留係房內做足一日愛。

可以講同Winson一齊既感覺比同Johnson唔同,Winson明顯地係對我有興趣好多,對性既需求明顯地高。 佢追我時對我好好,請我食飯同我四圍去。 外表雖然唔係特別吸引既Winson對我好好,令我感覺到真係想追求我痛錫我。

拍拖初時佢都好好,我地只係一齊左一個星期我就應承去佢宿舍過夜。 順理成章地我同佢上左床。同佢既第一次佢好溫柔好努力去令我享受。 同佢做愛,我感到興奮! 同Johnson唔同。雖然Winson比較上冇Johnson咁長時間,不過係享受過同Johnson做。

果時我開始真正享受到性愛,亦都第一次嚐到拍拖既滋味。

依一次先真正試係我既初戀吧? 而初戀都係痛苦既…

Winson雖然唔係靚仔,但佢既健談同熱情造就到佢識左好多人︿包括男人同女人。

我地拍拖大半年後,開始同佢冇以前果種熱情。 約佢見面拍拖,佢好多時會話自己唔得閒。 起初我以為佢真係好忙,一時又話自己好多劇要排一時又話要去睇話劇或者係返part time等等。 陪我既時間越來越少…

大學幾個同學有同我講,見到Winson係出面有第二個,佢呃梗我話自己去做野去排劇好多都係同女仔出去。

但我選擇去信佢去比機會佢… 係情感上佢係我初戀加上經過Johnson既事件,令我真係對自己失去信心….

可能自己真係好傻好蠢….

「你好。」係學校內有一個女仔叫我,一個好靚又幾高既女仔。「好耐冇見啦Vivian。」

我唔知佢係邊個,但好似有少少面善。

「你唔認得我? 哈~~ 都難怪既…. 我係阿chris。 不過我依家改左名做Christy。」

「下…. 師姐….」係以前打排球既師姐阿CHRIS!! 但佢一身女性打扮,我完全認唔出。

「幾好嗎你? 哈~~ 」 估唔到會再次見返佢。

之後知道佢升左大學後就同返男仔拍拖。

佢真係完完全全女性化左,我地傾起計黎,知道大家都拍梗拖。我仲將之前同Johnson既事都同佢講左。

「咁你男朋友真係似有問題….. Vivian我諗你真係要正視一下。」Christy師姐講:「唉… 你比Johnson搞到咁冇自信,真係幾慘….」

「….我努力梗…叫自己有返自信架啦…. 不過我真係唔想唔信Winson…」

「但係佢咁怪,好明顯佢真係出面有第二個啦。 比著係我,有個咁靚咁好身材既女朋友,點會捨得唔理你。」Christy突然一手捏著發呆中既我個胸。

「喂…呀…」嚇左我一跳。「你做咩啊。」

「呵~~~ 如果你唔介意,我可以陪你架~~」Christy奸笑一下。

「下… 你唔係……有男朋友既咩…」雖然我同過基佬一齊,但唔代表我可以接受同個女人一齊。 我百份百只係鐘意男人。

「哈~~ 玩下姐。」Christy笑著:「Vivian我係想你知道依個世界真係有好多壞人好多人渣,我地讀女校既人有時真係太單純啦…. 依個世界唔係咁簡單。 總之,你唔好局限左自己。」

似乎Christy都經歷左唔少….. 「唔… 你岩既… 我諗我會正視下我既問題。」

「哈~ 係啦~~ 考慮下我。 男女我都OK架~」

「喂…」依一刻我完全Feel到佢係認真:「咪搞啦… 我唔得架。」一下拒絕左佢。
終於有update

【第一百九十一章】【Vivian視覺】

我有同Winson講,叫佢可唔可以唔好成日唔理我,比多D時間係我身上。 而佢係會陪下我,但搵我都係愛理不理咁,見面時佢唔係訓覺就對我冷淡。

或者應該話佢對我時冷時熱,想搵我搞野時就會主動搵我。 但佢有事做既時候就好似失蹤一樣,好難先可以打到比佢。

幻得幻失既感覺侵蝕我思考,過往經歷局限我既情感。 慢慢我發現自己離開唔到Winson。

唔想失去,怕再一次失去。 唔想再一次被抱棄再次痛苦。

我變成隨傳隨到既女朋友。

朋友都話我處於下風,做得太cheap比佢食住。

「Vivian你咁靚女,點會同Winson一齊架?」

「你可以搵過靚仔D既男朋友啦。」

「其實你知唔知你比佢呃梗?」

「點解要自己中個頭去個衰人度?」

「佢唔理你,我可以陪你啊。」

一切一切既說話傳到我耳內,但我完全冇聽入耳放係心中。 所有所有唔如意既說話我都聽唔到…

直到一日認識到Samson。

Samson係同學師兄,佢係第一個唔會不停講Winson壞話既人,只係不停係我身邊陪伴我。係Winson唔陪我既時間裹,Samson會陪我傾電話同我食飯,一齊行街一齊消磨時間…

冇咩幾多人知道Samson同我既關係,我刻意係學校同佢保持距離。

Winson似乎唔太介意我咁對佢… 有時候我會感覺自己好衰,當佢只係一個比自己扞時間既人,一個同我傾心事既人。

我真係冇想過同佢會有任何關係,只係當佢係朋友知己。

但…
但係又會想搵人攝時間?

【第一百九十二章】【Vivian視覺】

Samson佢唔介意我對佢愛理不理,一心就係留係我身邊,唔會越界亦唔會唔理我。

係佢身上其實我睇到少少自己既影子。當Winson唔理會我時我就搵Samson陪,當Winson要我見佢時就係應承左Samson出黎都會立即推左佢。

我難受時總有人比我更痛苦,自覺好衰格,但我真係需要關心我既人。

家庭已經得唔到愛同關懷,愛情路上亦經歷得慘酷。 我只求一個會關心我既人…

Samson係我既光。

但同佢就係去唔到戀人既地步,因為我心入面就只有Winson。

Christy, Tina同Jesscia等人都不停同我講要放棄Winson接受Samson。

「Samson幾好啊。 對你好好。 個樣起碼好過Winson先啦。」

「winson真係有古怪啊,你唔好傻啦。」

但點都好,我就係覺得Winson會改變….

但Winson多次為我帶黎失望… 好多時都係搵唔到佢。 到底你去左邊? 只要一搵唔到Winson 佢一唔係我身邊,我就會亂諗野…

我真係唔想再次失去男朋友。

直到有一日,Samson又陪住我時,佢突然攬住我對我講:「Vivian我知道你有男朋友,亦知道你好鐘意佢,不過可唔可以真係唔好再愛佢啦。 見住你咁痛苦我人係好唔開心。」

「…..」 聽到佢咁講,我泛起好怪既心情。

佢真係對我好好,關心我成日陪到我。 但我真係唔想對唔住Winson… 因為佢先真正算係我第一個男朋友。

「我唔介意做第三者…只要陪係你身邊就可以。 你接受我好嘛?」Samson見我冇反應就再問我可唔可以。

「SORRY…」原本仍沉醉係佢抱擁之下,但當下我仍然係決定唔接受佢。

拒絕Samson後我反覆多次想打比佢,但都冇做到。 因為唔想比假希望佢…

最後我仍然係死心塌地去等Winson去比機會佢… 當然都係一次又一次地失望…

令我同佢分手既係我親眼見到Winson拖住第二個女人!!!我地迎面見到,佢都見到我撞破佢。而我竟然冇當場話佢!

而係喊住咁走去搵Samson….

【第一百九十三章】【Vivian視覺】

當晚Samson出左黎陪我,而我一見到佢就只係攬住佢不停大喊著。 我只係想要一個膊頭比我好好依靠住。

Samson冇講野,只係雙手抱住我。

點解明明係自己死心塌地去愛既人就會出賣自己? 反而對自己好既係一個平日對佢呼之即來揮之即去既人…

唔知過去幾耐,我喊到好攰… Samson開口問我:「喊完有冇好D?」

佢依一句深深的刺到我:「點鮮你可以咁好人陪住我咁耐架…..」 想到佢陪我咁耐一直係我身邊,我係有好感動。

「因為… 我怕你有危險,唔知你一個人夜麻麻會唔會做傻事。」

點解你唔可以老實一D? 又或者係我諗太多,佢真係唔鐘意我。 但依一刻我希望有個男人會講一D令我開心既說話。

家庭同愛情已經唔好,學業又因為Johnson既事而考入唔係自己心儀既大學。 所有不幸都落於我身上… 點解? 我好懷疑自己係係做左好多錯事而受罸。

「唔…. 我冇野。 點會有事。」我答:「我咁唔好既人就算死左都唔會可惜。」 冇可否認Johnson對我打擊係最深遠,而Winson比我既就最痛。

「Vivian…. 唔好咁講,你咁好又點會唔可惜。 起碼…. 你身邊有我!」Samson突如其來既一句令我如中了箭般。

「下…」 唔敢相信自己雙耳。

「你知道嗎? 你係好好既女仔,如果你唔開心受傷,我都會好唔開心。」Samson對我講。

「…..」 聽到後,我係好開心原來世界上係有人會咁緊張我。

「…….」Samson再次抱實我:「有咩野你同我講啦… 我會陪住你。」

我有一刻心動。

但係好快就冷靜下來,佢會唔會只係呃我? 依一D情情愛愛既說話我已經聽太多。 Johnson Winson追我時唔係都有對我講過嘛? 只係自己太易信人….

Samson慢慢地將頭靠近我… 望住佢慢慢移近我唔識反應。 心入面就只係想住係唔係應該接受佢?

時間唔會停下,係腦海交戰時已經被佢吻下來。

心臟突然的大力跳動一下,將血液供給到我臉頰之上,一股火燙感襲到面上。

「唔好。」 我一手推開Samson: 「我有男朋友…..」 雖然Winson對我唔住,但我地一日未分手感覺上自己都係好衰。

因為自己曾經被傷害過一次,所以唔想自己會成為傷害人既衰人。 到依一刻我仲係想住Winson,唔想佢唔開心怕佢會受傷….期望佢會浪子回頭….

果晚我地咩事都冇發生過,而之後我仲有同Samson聯絡。 感覺上大家都係有隔模再唔同之前咁可以咩都傾咩都講。 我刻意地唔會再同佢講自己同Winson既事,怕佢又會再一次對我講一D會令我心動既說話….

最後…. 我都係未有同Winson分開,慢慢地samson好似係我生命中消失般冇再主動搵我。

我有偷偷去睇佢近況,佢識左女朋友,好似好開心。 自己見到佢開心,但我一D開心都冇,如果…. 當日我冇拒絕佢,可以幸福開心既人好可能就係自己….
始終都係fuck boy吸引過乖仔

【第一百九十四章】【Vivian視覺】

Year 3 學期開始冇耐,Winson再次被我見到佢背住我做對唔住我既事。 足足一年時間… 我忍受咗一年!

佢唔理我,我都仲可以忍到。

但今次真係唔得…

本身係學校度佢話今日要去島大做少少野叫我唔洗陪佢,見佢個樣古古怪怪咁面上展示出一陣陰陰濕濕既笑容… 尾隨Winson同佢朋友3個人上左港鐵去港島方向。

係車上佢地3人有講有笑的,一邊互相研究電話上既野。 我唔知道佢地睇梗電話上既咩野,只可以見到佢地3個人個樣都衰衰格格咁。

從旺角轉乖荃灣線,我刻意地放慢腳步係兩度門距離位置上車。 想唔到自己會跟蹤自己….男朋友。 理論上佢地3個男仔出去,應該都唔會一齊去溝女吧??? 話晒自己係Winson女朋友,佢兩個朋友都知道,應該唔會有古怪既。

但唔知點解自己心血來潮,好想要知道佢背住我去邊… 或者係我想知道佢會唔會真係去見第三者。 但… 如果再次比我撞到佢同第三者一齊,我又係唔係可以恨心咁分手?

係金鐘,佢地落車!? 去島大唔係應該唔洗落車咩??? 唔係可以直接坐到去嗎?? 佢地去邊? 太古怪。

最後佢地係銅鑼灣落車上地面。 點會去銅鑼灣落車? 又話去島大? 仲唔係去搵第三者!!!!

自己不停在想,如果自己今次見到佢拖住第三者,我要當場去話佢。 要掌摑個賤女人!!! Winson都要掌摑! 我要狂摑佢個賤男人,就算佢跪地我都唔會停!! 比人拍片放上網都係咁話。 足足兩年多,同Winson拍拖時間越長,慢慢就發覺佢對我差。

以為情況會好轉,只要對佢好聽話就會有好回報…

恨已積聚好久,一切都忍夠… 見住Samson好開心咁拍拖,我認係自己心有不甘。 好想有好好既姻緣,開花結果! 我既訴求好簡單,只係想有人會疼錫自己!

尾隨佢地上到地面,3人唔係去銅鑼灣既商場行,反而走向灣仔方向… 點會去灣仔方向? 越諗越唔明白!
富士登頂團?

【第一百九十五章】【Vivian視覺】

【日本山大廈】 位置灣仔銅鑼灣交界,樓高21層的日本山大廈,內裏一樓一單位林立,連日本旅遊書及網站都有介紹,一直是警方掃黃打擊對象。

【包膠】由22樓頂層開始「洗樓」,發現大部份未開工,去左食完個下午茶再上去就多返女睇….

見住Winson上去依個日本山大廈,我上網睇到既資料係…. 我當埸跪左係地上喊。 想不到會係自己先跪低… 人都未見到就跪低左。

一切都唔需要解釋! 諗都諗到上面係咩地方。 進進出出既都只有男人…

「小姐….你冇事下話?」街上既途人慰問我:「係唔係唔舒服?」

「冇事…. 冇事….」我唔想比人睇到我係街上爆喊,一個人行到附近喊….

冇想到自己男朋友係咁既人! 佢去偷食同其他女人一齊都叫乾淨D,但佢係去叫雞…. 你叫我點接受? 我比雞更唔吸引嗎?雞都不如?

再想到Winson叫完雞又同我上床,一陣嘔心感覺。 我覺得自己都好污糟。 點解Winson係咁既人… 佢唔係話好愛我咩? 點解愛我又要去溝其他女仔? 依家仲要去叫雞!!!!!!!

我企係街角呆望大廈大門,等待佢落黎。 要當場問佢點解要上去叫雞。

唔能夠好似之前見到佢拖住第二個女仔咁,而自己冇當場問佢咩事。

佢咁鐘意叫雞嗎?? 哼。 我一陣見到你一定會當街話你! 咁鐘意叫雞嗎?? 哼。 我一陣就上去大廈做雞!!!

當下我只有一肚火,怒不可遏!!!

等下等,Winson係第一個落返黎既人!!!

一見到佢我就好嬲好嬲!!!

但冇上前去責問佢上去做咩…. 一個人渣,上去問去又有咩意思呢??? 佢要去叫雞嘛? 就由得佢啦。 我已經無謂係街上同佢嘈。

偷偷影左佢係大廈門口既相後我就走了。

的確,自己好冇用。 點解咁都可以忍到佢?!? 點解唔當面話佢? 而選擇係Msg佢問佢去左邊….

我唔可以問朋友意見,因為唔想好似唱Winson去叫雞咁。 最後我想到去問Christy師姐。 佢只係叫我分手:「Vivian咁你都仲忍? 唔好咁傻啦,男人好多都係賤人,諗下我啦…..」

「….. 唔好玩啦….」心諗佢唔係直左既咩? 「我收線啦….」

「好啦。 要我陪你就打比我啦。」Christy好好人地對我說。

我send msg問Winson去左邊:【你係邊?】

【咪話要去島大囉。】 佢好快就回我。

【係咩? 依家係島大? 我想黎搵你啊。】唔知點鮮會咁問,佢已經係講梗大話呃我,點解我仲要去試佢呢???

【下? 黎咩啊,我開梗會啊。】佢回我。

【有人話見到你係銅鑼灣啊。】

【??? 邊會? 一定係認錯人啦。】 佢仍然死頂。

最後我send左相比佢睇,佢就打比我。 我冇聽… 一個人行! 關上電話一直行… 行下行下我行到去灣仔碼頭,就想坐船過海,吹下海風….

一個人呆坐係由灣仔開往尖沙咀既船上。 船程上我見到一個男仔,佢一臉傷心地發呆,同我一樣地呆坐船上。 佢外表一面俊俏的,望住電話上既社交媒體不停看著一個叫Kristy既女仔既近況,從佢眼神我見到佢同我一樣傷心….

同我一樣係情傷吧? 雖然佢坐我左前方,但佢既傷感之情我仍然可以見到,亦感受得到….

或者天下間係有好人,只係我未相遇上吧? …. 對我好既人…. 會錫我既人唔係一直都係自己身邊嗎?

Samson…. 我自私地打比佢。 雖然知道佢經已有左女朋友。
人兄,識D野WOR
你鋪排得好,唔難估到
又學到野
追到Live

【第一百九十六章】【Vivian視覺】

「喂….?」Samson把聲唔似以前。

「唔得閒?」似乎我打比佢唔夾時間,相信佢同梗女朋友一齊。

「唔係…. 咁耐冇搵我咁突然打黎既? 幾好嗎?」

Samson以一種同朋友傾計既語氣同我講野,聽到後我有少少失落。 係突然之間既感覺… 我失戀好想有人陪自己,但係連會陪我既人依家都對我冷淡,有咩辦法唔失落!?

「冇… 你唔得閒就算啦。 冇咩事…」我唔想阻到佢影響到佢同女朋友既關係。

「啊…. 唔係啊。 我OK!!」過左一陣我聽到佢好似走左去另一個地方,我聽到背景聲音唔同左,佢再講:「你係唔係有D咩事? 話比我知啦….」

突然佢又用返之前果份溫暖柔情既音調慰問我:「我聽得出你好似唔開心….」

「唔… 唔係啊。」點解Samson可以咁細心聽得出我唔開心? 點解對我好又了解我既人係你唔係Winson…..

「下? 要唔要我出黎陪你? 不如我依家出黎啦…」

「下? 你…. 得咩?」佢唔係陪梗女朋友咩? 同我出黎你女朋友會唔開心架…

「…. 咁你唔開心,我梗係要陪你啦。 你而家係邊度啊? 我黎搵你。」

雖然我唔知佢係唔係陪梗佢女朋友,亦唔知同佢出黎岩唔岩,不過我決定左同佢見面。 因為依一刻我好需要人陪我。
結果帶咗去爆房
Vivian帶Samson去爆房
一爆就爆咗四日

【第一百九十七章】【Vivian視覺】

「Vivian… 你點啊?」

同Samson約左出黎見面,一見到佢我已經咩都冇講一下攬住佢。 攬左好耐好耐…佢都有攬住我。

慢慢我發覺佢對手慢慢移到我屁股對上既腰部,有意無意之間更將雙手放到輕輕地掃。

我冇出聱去拒絕佢,可能佢只係唔小心。

但我發現佢竟然將左手放到我屁股之上,右手就向上掃到我腰部,同時將頭靠近我想吻下來。

我同佢四目交頭,淚眼盈眶既我一時間方吋大亂如像一個失去思考既人般迎下Samson既吻…

當時我的身心其實都感到特別的冷,然後Samson一路抱我一邊親吻下來,我可以感覺到Samson的溫暖,就一下子傳遞到我的全身。

我被佢打動了,身心一下子放鬆下來,任由自己去接受Samson肆意的觸碰自己。

「Vivian…不如去….酒店啦。」

突如其來的一句,將我拉回來現實中。

回過神來既我意思到自己正在做梗傷害人既第三者。 我唔係好恨Winson溯女咩? 唔係好恨佢去叫雞咩? 如果自己應承Samson去酒店,咁佢女朋友會好慘….

「你…唔係有女朋友架咩….?」雙手輕輕的發力壓住Samson胸口,將我地距離拉開一點。 「你咁樣做,會唔會對唔住你女朋友….?」

「…..」Samson遲疑了一下說:「唔會。 我同佢其實冇咩感情可言… 我…. 一直都係鐘意你….」

「….」當下我係高興左一下,雖然一直都估到佢對自己有意思,但Samson親口對自己講又另有一層意味。 不過… 我都係過唔到界線,佢唔可以越過我依條紅線。

我情楚地講出底線:「SORRY… 我真係唔得。 被出賣既心情一D都唔好受。 你都係好好對你女朋友啦…….」

但Samson冇放開手,反而更用力地攬住我: 「Vivian…我其實唔鐘意佢,你先係我心中既第一位。」samson情深的對我講。

我差一點就心軟應承佢….我想叫佢立即同佢女朋友講分手,說到口邊卻冇說出口:「唔得… 我仲未放低Winson…. 而且,我唔想你背叛你女朋友啊。 你明唔明? 自己被傷害過,唔想自己去傷人…….你都係好好地對你女朋友啦…..」

終於將佢推開:「Samson多謝你肯出黎陪我啊…. 不過你好好對人啦,唔好做衰人…. Byebye啦….」

之後我就一個人離開左…..
Pish
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞