【從毒撚變成浪子 – 陪我走過的一些女性們】

995 回覆
71 Like 8 Dislike
推推
推推
新讀者留名
點解最後家明同Vivian 會咁
「鄧」佢哋傷心
加油 等你返嚟續寫故事落去
推推
【從毒撚變成浪子 – 陪我走過的一些女性們】-【第二百零五章】
【Vivian視覺】

你我並肩而行,默不出聲的行。

仲有兩個街口就到我屋企,氣氛有點不自然的。 我內心有無盡既說話想同家明講,卻又唔敢對佢講。家明既表情告訴我佢有野想講但又欲言又止…

有D野,我好似feel到但又怕自己有誤會。

其實我好期待家明會拖住我,唔比我返上去。 好想佢會今晚同我表白… 但又好怕自己再次碰上壞男人。

「我到啦…」終於去到我屋企樓下,心裹雖然有萬般不捨得但還是要說出口來。

冇想到家明會突然的攬住我錫我一啖….

我面上露出了一絲漠然,呆滯了片刻後才有反應:「喂…你做咩野啊…」同時我將佢推開。

佢一面自然的說:「你知我對你有興趣架。」家明面上完完全全係一個理所當然既表情,佢同我講:「唔好返上去。」

一時間我好怕… 唔識點去反應:「點解啊? 唔返上去做咩事?」 佢突然錫我一下,我內心竟然冇嬲既感覺… 反而問佢點解唔返上去….

而我冇想到家明會咁回應:「我想同你搞野。」

我唔敢相信自己有冇聽錯?!

家明一直以來比我感覺都好好,佢好似一個好人,冇想到我再次遇上了一個壞男人。 原本我好期望家明會對我展開追求…

經過時間既沉澱,我覺得自己可以再次行出一步去試下拍拖。家明係一個令我再次有感覺既人。

但…不竟世上賤男何其多… 原本家明都係其中一個人渣,我真係好傷心…點解家明你可以講出口…? 竟然叫我同你搞野….佢突如其來的帶來了無盡失望。

「啪」家明被我打了一巴。

「賤格!!!」我望家明一眼轉身後,我面上已經露出萬般的懊惱同傷感,眼淚默默落下。

再次轉身已經係lift門關上之時,我冇望去大門外。 因為我唔知道家明會唔會仲企係大門外睇住我。

-------------------------

【家明視覺】

到底講咩好? 一時間自己唔知可以講咩好。 氣氛怪怪地… 自己對Vivian好似有D意思,但又怕自己再次傷到人。

係心裡最怕既係… 同佢係同事。

自從Kristy後我深深明白係果度食唔好係果度痾既道理! 拍拖時同事已經係背後指指點點單單打打的,分手後更加係有銳心之痛苦不堪言。 之後同前輩Zoe發生肉體關係後,佢更加因為唔想面對自己而選擇離開公司…

人生一切總係帶有氣限既遺憾….

Vivian…我唔知自己對你點。 好想同佢開始卻又擔心自己再次受傷…又或者係怕害左佢。

用情深自己會痛苦,但唔用真心去對女性就會變得如同玩物的看待佢。 雖然好極端,但我真係唔識點去平常心去看待愛情…

家庭背景影響我好深遠。 阿媽要我用情專一但結果係換黎痛苦… 我知道自己比太大壓力Kristy令佢怕左我。 更加重要既原因係我係窮L一個…

「我到啦…」Vivian對我說,原來不知不覺已經行到去佢屋企。

如果今日唔把握機會,我就冇籍口去約佢… 唔知點解突然生出依個念頭! 有佢電話又係同一間公司,大把籍口可以去搵佢啦。

但自己又偏偏搵左個最差既行為去處理。 我突然錫左佢一啖。

Vivian反應主然地將我推開問我做咩錫佢… 「我想同你搞野。」 自私既我好怕自己受傷,唔想去拍拖怕自己用情太深又會變得失去一切,就好似Kristy點….

我怕愛同樣得不到愛…緣緣份份我已覺無聊。

我已經係一個壞人,個心爛到冇可能再回復。我係好想對Vivian講叫佢同我一齊,但又怕會再次受傷…亦好唔想傷害到其他人。

或者我真係唔能夠再有資格去愛人去拍拖去擁有幸福… 總係覺得自己就係一個不幸既人,自己不幸同時會為身邊既人帶黎傷害…

望住Vivian,我好難去壓抑自己內心。 佢像天使般的出現係我面前,佢係一個好靚好吸引人既女性,Vivian越睇越似女神。 性格可愛同時又隱隱帶有挑逗男人既野性…

面對佢誘惑人既外表同野火既身材,令我難以去壓抑自己既欲望…. 但一想到亂來又會傷害到佢,我良心又在對我說唔好諗住做衰野…

所以最後選擇了直接對Vivian說出口,我係一個賤人但我係對你有意思,如果你情我願就成為SP吧。

「啪」 Vivian既回應明顯不過了。

我多少感覺到失望….但又同時好似解放了心結。 少一個女人因為我而受傷,唔係一件好事嗎???

呆呆的望住Vivian入左lift… 一個人企著係街上….

心裡想著:「家明啊… 算啦…真係唔好搞搞震啦…..」一個人回家去了…
響巴歸來
響巴係咪冇事喇
推推推推推推推推
有心
響巴比心機呀
推推
推推
推推
推推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞