【從毒撚變成浪子 – 陪我走過的一些女性們】

995 回覆
71 Like 8 Dislike
推一推下先
推~
推推
聽日試吓出
等緊巴打
【從毒撚變成浪子 – 陪我走過的一些女性們】-【第二百六章】
【Vivian視覺】

那夜我非常的不高興,怎麼都想不到為何家明會這樣的對我說… 竟然如此的厚顏無耻去問我。

佢係一個人渣!

我傷心地痛哭… 或者越係期待就越係慘痛… 過去既經驗不是都已經話比我聽男人都係壞人嗎? 點解我仲咁傻要去比希望自己?

明明早盲知道,但點解我仲係咁喊? 明明我同家明只係岩岩認識,何必咁傷心呢?

「嘟….」電話響起來,內心卜卜的跳起來,我又是期待著會唔會係家明打比我? 我要點去應對佢好???

但我失望了… 因為唔係家明打黎,係Christy打比我。

「做咩把聲死下死下? 失戀啊?」

「下… 都冇戀過,何來失?」我反問Christy

Christy打黎約我去做姊姊裙,就係聽日去。 佢唔好再早少少約我? 唉…不過反正冇野做,唔出去自己係屋企仲唔開心… 。

第二日同佢出去旺角金都,除了Christy仲有佢未來老公-Martin 同佢其中一位兄弟阿成。

「阿成得唔得啊? 佢冇女朋友。」 Christy同我搵裙時偷偷問我。

「點啊… 唔好搞我啦….」阿成個樣唔係太差既。

「阿成好野黎,屋企有D錢有車有樓,咪做下朋友先囉…. 」想唔到Christy當年想追我,但依家竟然會嫁人,仲介紹老公既兄弟比我識… 成個感覺好奇怪。

「下…. 」我有點唔太想…因為我好怕又係一個衰人。

「下咩啊。 你以前可能情路唔係太順利,但都唔可以當所有男人都係衰人架? 係咪? 好似我咁,咪又係搵到個好男人結婚!」 Christy提到Martin面上流露出既幸福感令我好非常的羨慕…

「啊….」或者佢講得岩,我應該比下機會自己去識更多人。

「好啦~ 今晚一齊食野,了解下人啦。」Christy高興的笑著… 將為人妻既人瞼上充滿著幸福感。

到底我幾時先可以擁有?
咁幾時開始Vivian同家明變咗做sp
可能同阿成拍拖,再同男主做sp
推推
推~
推推
推~
🙏🏻🙏🏻🙏🏻
推推
文呢?
咁耐無文的?
推~
推~
推~
【從毒撚變成浪子 – 陪我走過的一些女性們】-【第二百零七章】
【Vivian視覺】

食飯時間,阿成同Christy老公好多野傾,我就同Christy兩個傾。 同阿成只係間中傾兩句計,感覺佢好似幾禮貌幾有風度咁。

「好啦都差唔多啦。 不如我車你地啦。」阿成有揸車。

「好啊,唔該你。Vivian都一齊啦,都係住九龍好近。」Christy冇問我就拉我一齊坐車。

「哦…好啊。」又冇理由唔住既。

最後決定係先車左Christy兩個返去再送我,阿成話咁會順路D。 反正有免費車,我都唔理佢點行法。Christy兩人上了後座,我就自動坐到前面。

送到佢地返去,告別後。

「不如去搵個地方坐下。」阿成突然對我說:「反正你聽日請左假。」

由於岩岩做完數,我同公司請左日假…

阿成突然約我,內心既驚且喜。 雖然只係岩岩認識,不過佢咁問都應該係對我有興趣。

「啊? 你唔洗返工咩聽日?」保持一下距離,再睇下佢會點回應我。

「呃… 我慣左夜訓,都OK既。 」我地已經兜過左我屋企,阿成說:「我地去太子好唔好?」

「你話事啦…」其實我都冇應承佢同佢去,佢就當我應承左…. 不過就算啦,去食個糖水都唔錯,當係比機會自己認識一下佢。

「我地去依間飲啦~」我地架車停左係太子一間酒吧對車:「依度咁架有位泊車!」

「唔…」 同自己想像有出入,本身諗住係食糖水,阿成幫我拉門同我入去一間酒吧。

阿成同我並肩坐到酒吧高枱, 嘈雜既音樂聲阿成自然到坐得我好近。

點了一支白酒,阿成同我邊傾邊飲,談了一下工作上既事情後又轉到日常生活之上。

阿成好似係有多少家底既人,係一間大公司做trainee,但已經可以有車代步。 比我覺得佢係一個生活有少少要求既人,係外國留學幾年又識好多朋友,鐘意吃喝玩樂時不時都會去飲酒。

「好似唔太夠,再叫多杯好唔好?」我地已飲完白酒,其實我已經有少少wing

「你仲要揸車,唔好飲啦。」我隋口說個理由去推佢,因為自己都唔想飲太多,最重要係一陣仲要坐佢車,有咩意外就死….

「唔…係WOR 仲要揸車,我仲飲左咁多酒,死啦一陣比人查衰硬。」阿成依家才想到自己要揸車???

「下…. 我以為你飲少少冇事仲可以揸到車…. 早知岩岩同你去對面食糖水算啦….」我多少有D唔好意思。「咁點算好? 你架車就放係度?」

「VIVIAN 陪我去上面休息一陣啦。」阿成拖住我右手迷迷糊地指向對面一間時鐘酒店。

SHIT!!! 點解會突然咁….. ??? 我只係想傾下計了解下佢,冇諗過要同佢發展咁快…. 係我仲未有反應比到時。 阿成雙手拉住我企落地面:「行啦….」

我未有反應的跟著佢行向對面街的一間時鐘酒店。
推推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞