[AN/iOS]Smart home Device 智能家居討論區 (3)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
我而家都係用嚟開關燈 , 調光暗
試過啦,連HomePod都重置過,都唔得,可能要等更新
Homekit嘅就冇問題, Shortcut我連小米風扇,同埋one Home嘅紅外線連電視機同雪櫃,都係話個app有問題,其實之前印象中好似試過一次都係咁,唔記得係咪更新咗之後就係咁,總之用Shortcut都係麻煩啲
一係貴到發瘟 一係屌米
其實空氣清新機長開架喎
我部大金長開左幾年
不如買部傳統日本牌子好過啦
支援homekit
請問一下點解咁大部你都接受到? 間屋幾大?
影出嚟好大,其實都唔係好大,半個人咁高
中國牌子黎?驚唔驚假數據
Coway,韓國牌子
香港都有買佢嘅嘢,空氣清新機,飲水機等等,不過homekit版本冇喺香港賣,得韓國同大陸
下面行殘體字
唔買傳統brand嘅話好似寧願小米穩陣啲
因為得韓國同大陸有賣,所以唯有喺大陸定返嚟,其實coway都唔係雜物牌黎既同埋你去Apple官網睇佢homekit支援嘅空氣清新機好小,佢係其中一部
見到簡體字想打爛佢
Opro9 Smart Air Purifier唔知掂唔掂,一千多D落到樓,又唔洗買filter
最好全部係用 HomeKit / Home Assistant 來做 control 同 automation,我完全唔會用 Siri Shortcut
等左好耐終於收到佢,過幾日得閒就裝
Hue E27 依家有隻 1600 lm, 不過淨係出到 2700k 黃光
巴打你係邊到買?官網好似sold out左好耐
Kickstarter
有冇咩smart switch可以連啲本身唔係smart light嘅落個smart home度?
有無智能遙控電拖板係可以控router開關... 我本身用meross, 但係set完Schedule關左唔識開番
搞事呀師父
所有呢啲智能野都要個router做大腦
你叫佢識左個大腦咁點樣開翻
用緊tado, 想問下點樣set temp大過某個溫度就開冷氣?
我見app smart schedule得set時間同geofencing
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞