[AN/iOS]Smart home Device 智能家居討論區 (3)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
點為之有反應
個icon會跳一跳 同sense到係長按定短按
我都係3/4匹用meross smart plug 舊款無homekit version. 用IFTTT 同 shortcut 叫Siri 開同熄冷氣, 用左一年都無問題. 不過最好揾專業既人confirm下會唔會有危險
我之前用過小米/aqara嗰粒無線switch無問題,你粒制有反應但係唔識開熄燈咁可能你個action有問題,你試下控制其他嘢試下問題係邊先
我試過哂home app入面有嘅配件 都係唔得
直接撳佢個測試又控制到件配件 好奇怪
你用咩野黎睇mytv?
Mytv box....
咁你用緊果部電視有tvos? 我諗唔到有咩野可以connect到apple 野同mytx box
Broadlink 射紅外線咋嘛,扮remote姐...學哂電視同mytv個remote咪可以做哂所有嘢
睇mytv 衰過睇81台tvb
一定計到你收視
巴打有冇link係咪太遲喇...唔想等多一年
https://www.somasmarthome.com

遲左 不過您要睇下窗簾條 chain 有冇 connector... 有既話應該唔work

我果條有connector,所以尋日cancel 左order
好似唔覺有你唔好cancel啦
bf平左幾多?......
我依家睇,佢仲係有 discount,只係唔係BF名義
價錢冇分別
https://www.somasmarthome.com/collections/all
BF 果陣冇記錯有package 買,連埋個mini soma connect $149

我買果陣張單係咁
佢會跟埋條 chain 可以俾你自己換
即係Circle View ?

有冇用佢既HomeKit Secure Video?
係咪睇錄影嗰個 係嘅就有
11月尾訂嘅soma smart shades 仲未到手
就咁街睇唔到
應該要用vpn先睇到

另外我用ipad做Hub
ipad睇到啲錄影
但我用另一部機
用另一個apple acc就睇唔到

仲有
留意要join 200GB icloud plan
先可以錄

homekit亦只可以homekit度用
我錯了
原來主Acc俾權限其他acc已經可以o係街睇記錄同live
黎緊屋企會裝修, 想問下有冇support homekit 嘅light switch 推薦? LifeSmart 好唔好用?
我見reddit有人推logitech新doorbell唔知正唔正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞