[AN/iOS]Smart home Device 智能家居討論區 (3)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
巴打你係自己度呎直接買完運到再自己裝?
見佢係用專用路軌
係megabox行過見到間hunter douglas行入去問完個價嚇窒咗
想問下點解佢無自動著到?
係咪set 錯野

ipad 都應該唔係for 你叫siri
純粹做到hub已經算好
你係捲簾定趟簾
ikea 嗰個呢?
測試佢果陣著唔著?
Apple個”在家” “離開” 之類既野唔係好work
如果唔重要試下淨係set時間算
呢間野冇Homekit都好貴😂😂
如果捲簾買ikea好過
我都係裝修整自己度呀,裝就師傅幫手鑽洞裝埋
如果淨搵師傅裝應該$200-300左右

度就直線就好易度
U形既時候第一次衰左細左少少,就拎住佢黎再度過訂過
都係200-400左右一條軌衰左都唔貴
用左兩年幾都幾好
果個應該幾好~我之前都想玩比老婆阻止左...
佢啲size如果唔啱可以自己diy拆開鋸短佢,可以睇下啲youtube
u 槽 趟簾
尋晚無測試,今晚再試下先

不過今朝奇在預定時間無著,但過左時間我出街個時開app 睇,見到佢又自動著左
巴打係時候換左佢

你老婆都係時候獨立
不要再說了
我用緊IKEA 果set 燈
但近排燈成日connect 唔到
跟住我諗住remove 再connect 過,點知而家連唔番
係咪要個gateway 同燈要好近先易啲connect
有無人用Belkin wemo 插座?

唔算好貴咁

3腳大牌子係咪得ikea / eve / wemo 揀?
呢隻幾錢?
我用開 EVE Energy, 好滿意
IKEA 要用佢個自家 hub, 我唔係咁鍾意
你用開既 iPhone 有冇喺 Settings > Privacy > Location Service > Share My Location set 做 This Device 同 Share My Location ?
英馬有 Hue Smart Plug UK
今日 Dyson plugin short 左
原來要咁做,唔該晒
hue 呢隻有咩特別優勢?
用shortout 要唔要解鎖?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞