[AN/iOS]Smart home Device 智能家居討論區 (3)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
試下重新 pair 個捲簾,你係咪有齊 signal repeater 同 remote ?
係 佢 1 set咁賣
改改下名 重新加入ikea gateway之後.....

唔該晒巴打
宜家homebridge 有邊個ambiclimate 呢plugin 係用到?

我用嘅個個會出error
我呢期轉咗用HASS
但我係記得係喺plugin搵有 protect嗰個嚟裝
再自己去ambi個裝set api
裝到用到無問題
新手想問下小米個多功能網關2行zigbee, 咁係咪可以用佢connect 埋ikea 果啲tradfri 燈?
有冇巴打有試過?
買英規smart plug真係頭都大
一係硬食代理一係硬食運費
有冇人用shelly 2.5玩電動窗簾去homekit, 有冇咩心得/要注意
麻煩晒巴打
Oops巴sensibo 如果係homekit/siri 用,運作有冇問題?

本身想買Tado,見你話扇頁control唔到,真係唔掂
用緊 Homebridge Sensibo-ac plug-in 喺 HomeKit 冇問題
今日行過見到原來已經有得買
插座賣左好耐啦,用左應該差唔多大半年-1年
之前去冇見過以為呢排先係香港賣
退完稅46英鎊 加返十幾鎊運費都唔算太貴
利申:已買
經homebridge入HomeKit會變咗一個制 淨係可以開關咁
但係都幾穩定 用homebridge + boardlink行咗3個月都無乜大問題
我見依家 Broadlink plugin support HomeKit TV mode
我部LGCX電視連唔到google home 有無巴打知道係咪region唔可以set香港?

英馬退稅再加埋直運運費都係56鎊
完全唔覺adaptive lighting做左啲乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞