[AN/iOS]Smart home Device 智能家居討論區 (3)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
樓主唔開我開
你不如CHECK下你個MODEL用唔用到先...
如果用到而我又退唔到我唔介意打個折放俾你...
我睇死TADO官方個邊係無解決既方法
可能我買大金個MODEL太新? 我都唔知咩原因...
問緊chatbox
如果ok就問你買啦
間野俾我換佢其它貨 但係其實老實講 佢賣其它野都幾貴下 不過可能都好過完全無用而加攞住個tado V3+

btw 我send 左去官方問下佢係點搞 如果佢都無方法既話
咁我應該攞去換philips hue 個d 野 應該換playbars
佢話用到
但amazon買都係八舊水到
只係黃金買有個保養咁解

巴打,Amazon uk 六百蚊有找呀
我都買左啦定你既意思叫我換其它野再上amazon 買佢
我仲同緊tado 官方睇緊有無咩方法解決呀 唔得就換
同埋想知訂左 switchbot curtain d 巴打可唔可以update 下 咩情況 其實我好有興趣 不過見唔到實物真係咪搞
我解決左個問題啦 原來match唔到要不停死試3次
第四次佢就識自己重新學過
我唔買啦 重新買過又晒時間 呢樣個樣 由佢啦
一個問題解決 另一個問題又黎
佢代替個remote 去控制會係咁咇 因為要恒溫佢間唔中開熄個冷氣
咁個問題就係半夜佢較既話一定嘈醒我⋯⋯
唔知你地有無方法令到佢唔好再咇
有冇得較唔恆溫?
我就唔覺有 同埋我而加頭都大埋 佢有時無啦啦幫我熄左冷氣 一段時間又唔幫我開番 完全唔知佢想點

我較左20度 我間房去到21度個陣佢就熄左冷氣
我而加就睇佢熄幾耐同會唔會自己開番
但係佢長期咇咇聲都唔係一個方法...
繼續處理緊 客服主動聯絡我 話問我如果想熄左恆溫mode 再聯絡佢地 我O 晒嘴 咁而加就等佢地覆點樣熄鬼左個恆溫mode 去 好鬼煩
我部冷氣有個溫度調教,但幾多度都一樣咁凍
我都發現好似係咁 所以我都唔明佢到底係點
但你個部有無自己熄? 會唔會自己開番定點
可唔可以share d settings 睇下
搞完一大輪好似同你情況一樣 而加就覺得幾舒服
較幾多度好似都唔影響
我未買架
而家個冷氣溫度真係得個睇字
我而加都唔知點 又唔知佢幾時會熄我機
我終於明佢點work 簡單d 講 你set 左你間房你想到既溫度 咁佢就會識得detect 再控制佢係個個溫度

但係有個問題就係半夜三更佢開熄既話就仆街lu
一定醒 咁嘈
入去 settings -> room,AC Operating Mode 轉返去 Non-Thermostatic

我知呢到有得較
但係我個部冷氣佢搵唔到個model
之後個settings 又自己轉番去th mode
簡單d 講個程序係咁
禁轉去non th mode > settings > 搵唔到你部AC model
> loop 3 次 > 第4次就叫你攞個controller 禁on/off 但係呢到開始設定既步驟就自動又轉番去 th mode
成部冷氣熄左去standby? 又閂又開咁咪好晒電 夠涼應該係唔出冷風?
巴打有冇link我同另外兩位巴而家開緊tado團
但uk amazon唔係$800咩

btw有冇人想join~
呢兩日就落單了

tg: neverforget_721721
冇必必聲了?
你諗多左 佢係又開又熄咁去維持你較左室內想到既溫度
一樣有 只要係恆溫mode
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞