[AN/iOS]Smart home Device 智能家居討論區 (3)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
咁柒架咩唔好嚇我
原來加返價,之前£59.9
係 所以我勸你地等我睇下GM 個邊點覆先
如果佢無方法改番做非恆溫mode 既話
真係唔好買 不停狂beep 真係煩撚到仆街
同埋香港房細 你熄一陣佢都開始焗啦講真

佢改唔到我一定攞去換其它野 因為真係無撚用
巴打請問你咩model
我上官網搵唔到佢support list
ambi反而有得check左先買
佢係會識學個remote
理論上係有screen 既remote 佢都支援
問題係好似而加我咁就死囉
轉唔到去唔要恆溫既mode
如果本身support既model度應該係唔洗學,好似oops巴咁
學係學唔內置support嗰啲
我就係內置唔support 個d
但係我個部係daikin
而加死左係恆溫mode 個到
另外想知 Sony 電視你地用邊個homebridge 去連
我裝左一個但係剩係可以轉Hdmi 同 netflix
做唔到轉去普通電視台 或者純粹轉台

我個部係X90G
我homebridge都連唔到sony電視
連到既 不過無電視台個功能姐 雖然都夠用既
終於轉到唔要恆溫mode 要自己聯絡GM 去遠程幫你set...
tado有樣野好就係佢客服係我見過最撚勁
超快效率 以外國公司黎講 我就開心使用中啦
下要遠程關個恆溫mode
有冇辦法自己關
我所知就無
同埋我而加都仲未解決到佢自己熄個問題
其實真係幾撚煩 食埋飯先再搞
再update 我而加較左做Auto mode 之後
睇黎好似解決左個問題 希望完啦 真係好煩

如果你係佢唔support 既冷氣model
咁你預左一定要contact 官方GM 叫佢搞
英文唔好就google translate 啦
佢地有辦法remote搞 點解唔update個app
我點知 但係其實我發現佢仲有好多bug
而加較auto mode 係得既
但係homekit 又唔可以較佢auto mode 真係好煩
其實我只係想開關冷氣炸
我都係咁諗呀屌佢老味 搞到煩撚到西咁
天呀 而加crash 埋 呢舊野真係算罷啦
最好笑而加係個app 到可以較auto mode 啦
homekit 又無呢個option 係到俾人選擇
姐係叫siri 開冷氣 or 係homekit 到開冷氣又去左恆溫MODE 真係好ON9

搞左一大輪 佢地好似係個邊遠程幫我整過埋
個介面都唔同埋

我真係就黎笑死 不過佩服佢地係有心機既
而加好似work work 地 唔會再自己熄冷氣

但係你地無呢個心機去搞既話 我勸你地都係咪買
好彩巴打你講一講 諗咗好耐買唔買 而家放棄了
啲錢拎黎買hue玩下燈仔好過
你睇到晒我成個流程既
你預左同佢講一輪囉
其實你直接打封你想點既EMAIL SEND去客服一次就OK啦

PS.我而加已經完美控制到我部冷氣
唔搞咁多啦 原本諗住買畀屋企人用 智能控制變失控 畀屋企人屌死都似
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞