[AN/iOS]Smart home Device 智能家居討論區 (3)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
W 係代表用幾多電,同幾光無直接關係
比較光度要睇流明 lumen

咁樣講易比較啲
LIFX 唔使另外加 hub, 可以用返 Apple TV / iPad / HomePod 做 hub 正好多
智能窗簾點搞

係咪都係ikea
啱啱買左佢隻 FYRTUR遮光捲軸簾

準備裝
Tado想裝係燈掣個位有冇可能?唔想有條線係到

心目中想:燈會用Philips hub所以可以唔洗燈制位,係燈掣位用簪玉T電比Tado

想問問有咩燈可以group入去LG 電視/ThinQ 到
Ikea個套唔得
巴打真係叫返燈膽

買左未? 我想等減價係咪要到blackfriday..
講到依家都未買
lifx 啲 motion sensor如何?咁有咩缺點
咩叫T電 偷電??術語定你用拼音

我搵野遮左eye level條線

我都係 睇左成年都唔捨得放棄舊ikea燈膽覺得好浪費
但都真係想轉
LIFX 冇用過 我用開 EVE 啲嘢
有咩評價
你講 EVE?
yes
價錢/反應/穩定性 值得考慮嗎
德國品牌, 偏貴, 反應 / 穩定性當然 ok, 唔使另外加 hub, 用 Apple TV / iPad / HomePod 做 hub 就得

但你要燈? EVE 冇做燈
咁唔洗hub既eve sensor係咪可以同唔洗hub既lifx 整automation, 但同ikea hue 唔得?
應該全部都得, Automation 係 Home app 幫你攪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞