[AN/iOS]Smart home Device 智能家居討論區 (3)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
想請問點解加完dyson入hoobs之後 homekit會出現左2個dyson既accessories既? 可以點樣淨係del走無用戈個?
有無巴打有HomeKit門鎖推薦?
August 要戴手機/apple watch 出門口先解鎖到
有無可以用密碼指紋NFC卡個啲?
第一次聽hoobs
好用嗎?好過Homeassistant?
全部原生定咩用左幾錢
門銷你都咁用Homekit?喂Siri就開到門喎。

Between,你吸頂燈用咩?
Hoobs = 現成整合既 Homebridge
Hoobs = 現成整合既 Homebridge
巴打 你用咩門鎖?
搵緊有無好似samsung 咁樣個啲homekit 門鎖 好似無乜
小米 Aqara
就係唔想用小米
咁現時仲係冇乜選擇

所以我都係用返三星
thanks
三星都係要室內拉先開到鎖喎,同埋點解防盜眼會搵到嘢了?
有無辦法可以將 室外電伸縮帳篷 做到智能開關?
有無人整過?
唔Subsscribe得Live View,你可以Set Motion Detection Notification,當有人喺你門前你可以Live View同佢傾兩句。

呢隻個Video Quaility唔係咁得,低光會變咗B/W,同埋度門本身要一定厚度先夾得實。
除左支那野無咩牌子support SDcard storage
不過唔該唔好用支那CAM靠害隔離左右呀

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞