[AN/iOS]Smart home Device 智能家居討論區 (3)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
Soma 你係邊度買?香港冇乜地方有,考慮緊Brunt Blind Machine

如果窗簾大幅夠唔夠力?
好似好過switchbot
會唔會又係支那公司黎

冇hub 冇internet access 姐係淨係用到schedule 時間同屋企用到?
佢應該係shortcut 唔係homekit
用緊燈同燈帶
好似得app
夠唔夠光
有咩優點缺點 冇理由唔洗hub 又咁平會冇缺點
一定夠光
我住村屋 放咗粒E27出露台度用 有時夜晚有人送貨嗰陣時
叫佢望一望露台有盞紅色燈嘅位置就係我個位 得閒轉下唔同顏色 好有用好方便

缺點係我暫時試過如果距離個HomePod太遠 而且你只有一盞燈嘅話 會有時連唔到線
我冇記錯睇過佢好似唔係行Wi-Fi
另外係如果要reset盞燈嘅時候 要去返佢個官網睇點樣reset 要撳幾次電掣
Creator: Shufan He
hue 咁啱呢個禮拜philips做緊promo
點好
我直接喺官網買,嗰時啱啱出第二代淨係官網有

我幅簾係 1400 x 1300mm
hue 都有用
你多燈會啱使啲

燒過一次燈膽 兩年保養
要出旺角換
淨係用3M 痴普通牆真係夠力?覺得時間耐左會扯甩
痴咗一年暫時未有問題
我2部都有
Brunt 靜同埋大力過Soma
但係Soma 唔洗長駁電線
嘈係嘈成點
因為我嘅夢想係每朝7點幾升起曬醒自己
巴打建議邊隻
我覺得Soma 好嘈同慢….隔住牆都聽得好清楚同嘈好耐
慢就冇所謂 咁嘈就好似有啲伏 訓到一半嘈醒
但係brunt 好似十年唔update 個app 一次
Our Blind Engines are currently sold out.
Pre-Order your Blind Engine today and have them by the last week of September!
Also available on Amazon

brunt 想買都冇
你soma 用3M 定鑽窿
soma 有morning mode 都ok 嘅,最好睇下youtube review 先
有冇巴打試過用tado "creat home"嗰陣佢死都要你填contact number,但無論你填咩都好佢都係話invalid response?

買左隻tado啱啱先得閒攞出黎玩,但而家搞唔掂
我入去睇返有亂填
巴打試下
+8529xxxxxxx
試左所有combo都唔得,email左佢technical support佢都係叫我試下唔同combo

最後竟然發現係我home name打左個emoji 搞到fail
佢果d 3m 就好實
Brunt 係香港仲有得賣 不過要check 清楚ver 2 先好力
懷疑brunt 想出第3代 有咩理由半年唔出貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞