其實繼續當國安法係笑話既話,只會害左成件事,害左香港

232 回覆
958 Like 51 Dislike
國安法一出,個個就討論啲條例有幾咁膠
完全將國安法個嚴重性拉低哂
令到好多人都唔覺得係咩一回事
之後就冇人出黎反
個個就覺得攬炒成功 可以翹起雙手等外國政府幫手
冇錯 係攬炒成功左
但邊個可以確保外國政府可以施到壓
連香港人都唔反 外國會點睇

我地要做既 其實係咪應該唔好再玩膠
更加要借機connect埋中立港豬 甚至藍絲
我地唔係要令支持自己既人繼續支持自己
而係要令唔支持自己既人都支持自己
繼續圍爐打飛機玩膠實係好咩
連黃絲都唔當國安法係一回事
中立港豬藍絲更加唔會理
當全香港七百萬人-3萬都一齊反既時候 係咪先係最有威力?

以下開放理性討論
你地再係到自我審查遲早收皮
就咁睇條國安法係幾好笑既
無當過笑話睇
呢份簡直係宇宙通行證黎
開心到聽日要出去SHOPPING
有啲傻人覺得香港既監獄唔會夠位所以唔驚犯法走去以身試法
事實上香港真係無位比人監禁既話中央喺上面撥啲地出黎做臨時監獄
莫講話十萬人 就算二百萬人要坐監都唔係咩問題 呢一系列既法例絕對唔係星斗市民挑戰得起
比人踐踏人權自由 都仲笑得出既 應該得香港人係咁樂觀
聽日見
你有冇諗過成個論壇死老豆咁會嚇走曬啲和理非聽日影都冇隻?
今日出就係想你恐懼想你退
你估出面啲人唔知大獲咩,學下泰國人苦中作樂姐。
係,所以香港人都無野可以做
算數做港豬
Every Joke is a Tiny Revolution
George Orwell
二百萬人坐監既話 你覺得香港仲run唔run到
係唔應該散播恐懼 但都唔應該自我審查幫中共維穩
你當人笑話,人地就黎真咁對你
我有信心中央有能力令香港就算得返五十萬人其餘人干犯左國安法而入獄都照樣運轉如常 中國係世界第一的 維護國家既完整性同尊嚴方面不容否定地好
老實講真係笑唔出
依家除咗推翻共產黨,冇嘢可以做.
邊有人真係當笑話
只係無力感太重 咪搵野苦中作樂下
無人當係笑話
一如所料做咩都拉得
聽樓主講完我瀨緊屎啦
黑色幽默唔係壞事
總比恐懼自我審查好
佢出完條文 單就連登計 氣氛真心反而好左
笑佢係因為成件事已經荒謬到無倫。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞