[Mac撚] 用家/買機集中討論(37) Mac廠開唔撚到工點交貨/三月底event可以出乜

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
如果出ipad pro ipad會唔會減價
同埋有冇黃店有賣全新ipad
same here
check咗冇
係咪3月尾先出
係咪買Macbook既都一定會買Applecare?
有冇邊隻好用mind map可以通埋Windows?
主力機最好買
你預10月啦
Apple T1/T2チップ搭載Macで起動音を復活させる方法
https://youtu.be/PUNf6K4RRPg
宜家咁既時勢... 就算出都唔知幾時先收到貨
慢慢等...
Thanks bro
想問下插住電用macbook係咪無問題?
間中用下電磁放下電再充就得?
官方建議 每月由100%用到0% 一次
想買隻27寸 4K usbc moon駁macbook
LG 27UL850似乎係最平選擇
見到森林買平千幾蚊
穩唔穩陣
其實個mon 係送嘅,諗住唔好浪費

咩係I/O 擴充?
Adaptor 係咪隻隻都一樣,買邊隻都ok?
既然你有隻mon響手咁不如post個model啦,咁我地先可以exactly搵你需要既線/頭
(唔係淨係話你,點撚解次次有人問Mac插mon都可以唔撚提係邊款Mac+邊隻mon)
而家有冇咩平MON 岩2019 16吋MBP用
水mon最大問題係火牛可能去唔到220V
另外當然如果到手有壞或者第時要保養就含撚
個人覺得差價有一半上下先值搏,所謂壞一隻個差價都仲夠你買第二隻
一個月discharge一個charge cycle個官方講法已經好耐之前開始無講,大概係unibody MBP年代開始(2010)就轉用新式唔需要特別照顧既鋰電
sudo nvram StartupMute=%01
咁mini 果啲有冇?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞