[Mac撚] 用家/買機集中討論(37) Mac廠開唔撚到工點交貨/三月底event可以出乜

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
已經準備好錢update
其實兩核同四核分別大嗎?
叫啱啱買完13”嘅人點算好
大,一定要升

差唔多double效能
呢度都唱淡咗部13" Pro好耐
朋友係學生,我想用佢個名以教育價去買。check out 時係咪打我自己apple id, 我個住址,但姓名就我朋友個名,咁就ok呢?

收貨時要唔要對身分證,即係我代朋友簽收,得唔得呢?有冇巴打有經驗?thanks first!
咁四核啦,貴少少only
快啲有imac啦
準備入機順便換埋張電腦枱
將而家用緊駁mac mini個芒駁埋落去imac度行雙芒
再駁埋ps4
會唔會太快
pk,突然諗起之後有大學優惠
有排先有notebook ownership
平時普通做下功課 睇下netflix 打算買mba 256/512?同埋要唔要升上i5/i7?
買完都起碼10月先拎到
效能同mbp base model 差幾多
好明顯依家部Pro 13”係尾班車,都傳咗好耐6月前會有10代u嘅新Macbook Pro 13” or 14”
其實 i5 1.1Ghz 同 i7 1.2Ghz 感覺好似分別唔大

會唔會i7 係會有超線程,i5無?
Mac Pro 好耐無開機用之後一開機個touch bar 唔見左,但禁落去又有少少反應 係咪要去book Genius Bar 睇睇?如果真係要整會唔會好貴?
依家咁睇burst load嘅MBA i5/7慢唔到MBP13底配備好多 extended load就15W vs 7-10W MBP13會快少少
但係同樣嘅價錢下MBA可以有16GB+256/8GB+512

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞