[Mac撚] 用家/買機集中討論(37) Mac廠開唔撚到工點交貨/三月底event可以出乜

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
都係打錯
太多可能性
可能係每星期三出一次疏導吓啲需求
順便等Apple個個星期都搶到focus

又或者你當Powerbeats都係Apple嘅話
咁星期一、三都有嘢發表
隨時下轉係聽日星期五
淨係MacBook Air同iPad都已經一日chur咗11頁
聽日可以開新post
14.1"如果要等miniLED就唔駛諗,最快年尾先出
不過如果佢似16"咁行頭用普通LED先,咁又可以即出喎,尤其係考慮埋有leaker寫明用Ice Lake 1068G7
iMac又係,其實唔改design的話就咁放新CPU又係隨時出得,Comet Lake 14++nm好似有95W俾27" iMac用
部7799底配MBA個edu價係幾多? 唔知點解入唔到edo store去睇
Air應該係i5/8/256?
用得Air都唔追勁spec
$8500 I5/8/256應該好多人都會滿意
$6999
所以呢部一定會扼到好多人買
我覺得係9999 walkin款,i5 8GB 512GB
SSD同RAM對番CPU個力
一皮以下心理價位
walkin唔需要BTO已經唔閪既512GB容量多數人夠用
同埋我成日會睇重walkin可以買走呢點,除左唔駛等可以即買之外,部野去到中後期會有好多折扣機會
thx
我填緊置頂所以要知
不過6字頭有Mac用,得雙核無所謂啦,呢款好過以前粒粒mon 4GB Air好多喇
我又冇諗過即買呢點
如果$9999係i5/16/256會正好多
6字頭真係好搶眼
搞到我都想扼自己文書買i3/8/256夠用
需要512GB擺野既人一定多過需要16GB既人非常之多,佢衣家咁set兩隻walkin我覺得好好
反而係13" Pro嗰度真係要開始要有walkin標配16GB,BTO上限32-64GB
Affinity做緊sale同埋3 months free trial for everyone

好抵屌

係時候告別Adobe
但琴日一日3 productsss
用開iPad版好正
Mac版應該可以唔洗試用直接買
正,岩岩想買!之前部機用開心版photoshop. 而家買新機想改邪歸正
之前278買左已經覺得好抵屌,而家仲要198
其實原價398都好抵,正常sub兩個月PS都係返度

最鍾意係佢個selection tool, 好直覺又好準確,refine少少已到勾到想要既野出黎
198 真係好扺屌!不過可能要花少少時間去熟習佢。今日仲search 緊究竟買Pixelmator 定Affinity Photo. 而家唔洗煩
之前買左 mac mini 2018 i5/256GB/8GB 翻新機, 後黎DIY 上左 32GB, 有無需要追 2020
記得用App Store買,咁就可以share埋比自己第二部mac機
如果唔係唔同機要逐條key買
我iMac同MBP都係用同一個license

之前仲傳埋會同iOS整合,即係買左iOS會有埋Mac/Mac會有埋iOS
不過唔關我事,我一早兩邊買晒
Oh, 去左affinity 個 site 買。不過我都係一機走天涯
2020未有新mac mini ,唔洗追
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞