[Mac撚] 用家/買機集中討論(37) Mac廠開唔撚到工點交貨/三月底event可以出乜

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
睇翻部mac mini 早大約8個月買,同一配置減咗成4千蚊
早買早享受
下個po可以叫做 MBP13”苦主專區
真係估唔到蘋狗會出MBA先過MBP13(14)
仲要一嚟整部性價比咁高嘅MBA
講緊幾個學生價7000蚊唔洗買到架macbook(雖然係dual core但係上下堂睇吓片呢啲普通light usage絕對夠用)
講緊上到去sweetspot嘅spec 都係~10000左右
完全屌打win機咩XPS13 X360
睇嚟嚟緊嘅MBP14”應該會好堅揪
屌 禁完制發現張卡唔夠錢買
It科買8gb會唔會唔夠用
都好啊,好彩係減價,如果出新機你仲心痛
起步係16gb,8gb就算啦
Q: 咁幾多RAM夠? 8GB夠唔夠做,我駛唔駛加?
A: 定律: 當你需要問呢個問題,就姐係你用途上有可能有需要用,而因為唔可以事後加同埋日後apps只會越黎越大食,所以最好都係加啦;如果budget有限而真係有需要,建議買低一個款甚至買舊野都唔好慳響RAM
Mac mini有咩唔同到
ipadpro 係咪都更新左🤣 見冇人講
平左,冇唔同

DKLMCH
部iPad Pro要match MBA個spec要咁既價仲要加個二千七既KB...
請教巴打想買部ipad 大學drop notes 用邊部好..
想用下佢支applepencil, kb 就應該唔洗🤔
最平個部ipadpro 夠做嗎..本身有macbookpro 15'

有冇咁多人買啊
基本上最平果部10.2”已經夠用
請問係咪apple pencil 係上面寫野冇大分別, 定是但買枝筆寫就ok
30號了
iPad Pro個個狗衝翻新機
mba i7 16 好吸引
買咗咩spec
ipad air 3用家表示認同
如果打算拎嚟寫app嘅 i7 mba夠唔夠用
諗緊直接買mba好定等埋14” mbp好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞