[Mac撚] 用家/買機集中討論(37) Mac廠開唔撚到工點交貨/三月底event可以出乜

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
你地d新機個os有無咩問題
Mac機都會中毒
應該用Comet Lake S
mini 65W已經有幾隻6核12線
iMac 95W 好似8核16線,10核20線
上個月響淘寶流出過SKU,不過唔知係唔係真

以timing黎睇,應該iMac未改design,mini就當然都唔會改
可能都只係upsell high end imac嘅手法
手機都會啦
如果有64gb ram就好
iMac
我自己考慮咗一排都係揀咗iMac
嗰個twitter account除咗舊年One more thing條tweet冇中過之外其餘全中
可信度極高

問題係個soon係幾soon
如果唔改design應該唔等event,直接press release出
真係可以隨時出,幾日內都唔定
上年都係直接網站更新,可能呢幾日又更新都唔奇
不如幫Macmini 加番張gpu好過啦
散熱改好佢仲正啦
睇外國review i7會Thermal throttling
GPU自己加eGPU冇乜大反感

iMac如果改好個散熱吸引力都會上升
再改改個Moon嘅邊框
我好膚淺地覺得perfect
其實有冇乜防毒同防木馬for Mac/iOS
好彩我仲未買mac mini
多數都係click 先有
但又好似部機熱先咁
所以都唔肯定
輕輕一推 有無人知咩事
https://www.macrumors.com/2020/03/05/mini-led-ipad-pro-macbooks-2020-digitimes/

DigiTimes話因為負責整mini LED嘅台廠晶元光電最快六月先出貨
所以用mini LED嘅12.9"吋iPad Pro、某啲MacBook,仲有講得好模棱兩可嘅某啲LCD monitors(可能係iMac/iMac Pro)會今年年尾先出
有無人等緊14‘macbook pro
到底幾時先出
想問imac 2019低配 上唔上到9900ks ?
自己拆mon換就得
唔洗更新cpu microcode? 直接上會唔會認咗做9900k ?
應該唔得,9900ks成127W TDP喎
個機殼淨係散到95W,最頂係裝9900k
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞