[Mac撚] 用家/買機集中討論(37) Mac廠開唔撚到工點交貨/三月底event可以出乜

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
Spec嘅all core boost實際係一部機入邊行到仲要sustain到係好大分別
9980Hk 夠可以all core 4.7ghz
但係mbp16實際行出嚟sustain boost 都係3.0ghz咁上下
以上代mba嘅cooling無heat pipe又無直接air flow嚟講
如果佢sustain boost可以上到1.5ghz唔係行base clock我覺得已經好好
大家用緊咩野hub呀?我見Verbatim, Transcend, Kingston 都有出,有冇人用緊可以比下comment?

另外我見有D hub 有埋HDMI, 其實乜嘢情況下會用到呢?
External monitor
哇,cancel order了
我300電池循環
都用得好快

始於忍唔住
用住幾年等ARM MacBook

忍唔住
用住幾年等ARM MacBook

HIGH到字都打錯
佢應該用MBA向上佔據本身MBP低配個位
而14.1"係高配13"個效能做起點,再向上去番以前2012-2015 15"無dGPU嗰個位
新14.1"機殼亦可以好似16"咁做鬆d heat pipes / air intake
咁樣MBA可以留響用低散熱效率個定位,boost clock未必sustain到幾耐
為iMac集氣
星期二三四可以每日出幾部野
今日無
尋日幾點上iPad?
快啲出14啊
今晚會唔會有野睇
一定有㗎
基本上佢想焗晒所有追求輕便嘅user買MBA
咁MBP就可以理所當然咁加大加重去放啲好啲嘅hardware/Pro grade hardware落去
例如mini LED/120hz mon 等等
仲可以收天價
Btw. 其實如果apple會出部15” air收埋班想要個大mon又唔想咁重同咁貴買16” Pro嘅都應該會幾爆
點解會逐日逐日出新Product
而唔係一次過出?
上幾次咁做都係因為一堆野都係細update
如果開event講又太大動作
一炮過用晒press release出又會互相饞食曝光
所以拖開連續幾日每日講幾款
我記得上年定唔知上上年都係咁玩 一日一product
如果真係有32' iMac,我會好感動。
再過多一年兩年如果真係有ARM MacBook的話,輕薄個位會俾嗰部野做,MBA就去番粒粒mon年代個廉價公廁位
MBP14"就去番佢正當位置,擺足晒勁tech又唔太大部嗰個位
美國東岸時間朝早8點
即係HK夜晚8點
諗真d可能無
上幾次連珠爆發好似係星期二+三+四,或者星期二+四
而今次係響正mid-week星期三公布左野喇
14 inch macbook pro
iMac 2020
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞