[Mac撚] 用家/買機集中討論(37) Mac廠開唔撚到工點交貨/三月底event可以出乜

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
Why not both

真係得一樣嘅話我會要16GB ram
衣家因為送走左蝶式,MBA會係一個好令公司放心大手入既款
我已經計數同studio入幾部
本身見隻iPad Pro個KB+stand咁鬼馬都有考慮不過睇完個價不了
我覺得灰型啲
但銀又高雅啲
唔識諗
無野好等,一路都係想要行macOS既公廁laptop俾d靚亂用,MBP個spec唔太需要
真係用得著某種power既人/位,會擺隻iMac或者條友一早要求15"/16"
反而我自己成日出出入入所以用13"MBP,不過我行政多
iPad pro個kb貴到可以買部full feature嘅cheap iPad
諗緊買唔買mac mini
其實我都係填置頂個表先需要知清楚粒U
真係用/買的話當然只需要i5唔會升i7,呢個TDP完全無需要托柒的
係底配粒2C4T i3就窄少少
佢放粒i3落去令個錢真係好吸引
肯定扼到好多人落搭
我會建議嫌$9999唔夠用既人等吓14.1"MBP
MBA個定位係你一升野就蝕桌,同MBA重疊又唔係輕好多
呢部AIR粒U無必要推高?
係咪16GB同ssd就夠
Mini除咗SSD平咗之外冇更新喎
我知 16吋又買唔落
粒u要升i5
Ram同SSD睇你需要
8/256輕度嘢其實ok
mini無升CPU應該姐係個iGPU都照樣係廢廢地
2018年都難建議,2020更加唔會
iMac如果短期內有更新,嗰個27"入門位大概萬三會好易入口
冇 我有mon 係想換部細機唔洗再有兩部desktop
macbook air 又好似太雞唔夠用
今日都唔出14吋嘅話應該就真係WWDC
或者同入門iPhone同一日出
蝶式係唔易壞既情況下
我覺得其實幾好禁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞