[Mac撚] 用家/買機集中討論(37) Mac廠開唔撚到工點交貨/三月底event可以出乜

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
希望快啲啦!部舊機打柴,想有新機用!
WIN 10關左更新都要強逼更新
搞到越用越慢, 仲慢過WIN7
同埋錄歌錄出黎係聞聲, 之前WIN 7唔會咁, 個喇叭SET極都唔掂
想問IMAC係咪用下面呢個軟件編輯歌? 想整返部唔洗煩
https://www.apple.com/hk/logic-pro/
Apple個市值一日蒸發咗1000億美金
下水MacBook Pro要標貴幾多先填到條數
macOS/iOS subscription mode
又有個MacBook新專利浮上水面
今次到好似Asus Zenbook Pro咁trackpad有screen
https://appleinsider.com/articles/20/03/10/apple-may-add-screens-to-macbook-pro-trackpads-and-keyboards

用得咁柒既OS預咗..

越用越慢先叫正常..
呢兩日係咁漏iOS 14啲code出嚟
都冇人漏macOS 10.16啲code
2017 keyboard最大問題係易壞
因為10.16仲係in house
今日先出10.15.4 public beta
覺得蝶式好打係唔出奇
唔同人對手/手指個構造以至習慣都唔同,的確有一部份人會prefer比較低key travel / feedback
16"個剪式雖然無2015之前retina MBP咁軟身/鬆,不過同蝶式比佢係無咁stable

蝶式其實係一個classic case,個理念好理想,不過實行係未成熟
iOS 14本身都應該in house啦唔係咩
中原劈MacBook價
出新機前既徵兆
部15"貴過部16"做乜撚野
一部i7, 一部i9 呀.....
不過15" 部i7 都係平16" $1k
btw, store 部翻新16" i7 都係$16k仲抵玩
想問下大家 想幫部MacBook pro backup
諗緊買外置hdd定係 SSD 好
錢又差咁啲 新手唔識
心急人上
https://www.macrumors.com/2020/03/12/kuo-new-macbook-design-2021/

用Apple自家CPU嘅MacBook最快今年第四季出
出年第二/第三季會有全新設計 MacBook
有冇咩牌子穩陣?想用time machine
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞