【歐遊百幾日】歐洲exchange四圍去 東中西南歐 ( 遊記 + 你問我答 ) 2

1001 回覆
57 Like 3 Dislike

咁勇,英國凍起黎唔係人咁品

因為我本身怕熱 直頭無羽絨 之前慕尼黑0度都係咁 最多著多件tee

西伯利亞人

我都頂唔順買左冷帽 琴晚體感得2度

我覺得英國d 4-8度都凍過其他國家d 0下五度

大風又真係想死

又大風又落雨粉真係din ,開遮必反,lup帽算

有時懶得制就咁笠頂帽出街 大風到想吹走
好耐無上水 不知不覺間玩左廿一日...聽日番比利時
而家係慕尼黑飲緊啤酒
好飽...

巴打去左邊頭玩呀

瑞典完漢堡再berlin再瑞士再munich
Btw諗住月尾去荷蘭睇花但聽聞group ticket改左policy...

改左咩policy

我聽我exchange緊既朋友講而家只係俾同一日同地點同埋同一日同地點落車既人先可以用group ticket,明唔明我講咩
Btw諗住月尾去荷蘭睇花但聽聞group ticket改左policy...

改左咩policy

我聽我exchange緊既朋友講而家只係俾同一日同地點同埋同一日同地點落車既人先可以用group ticket,明唔明我講咩

你意思係要同一日入面 一樣起點 一樣目的地既人 用?
我上年都係一樣咁樣玩法
好耐無上水 不知不覺間玩左廿一日...聽日番比利時
而家係慕尼黑飲緊啤酒
好飽...

巴打去左邊頭玩呀

瑞典完漢堡再berlin再瑞士再munich

瑞士 係咪好靚
Hostel roomate隊緊cocaine
隊都算 2am 發顛ing
Hostel roomate隊緊cocaine
隊都算 2am 發顛ing

痴線 點din法

改左咩policy

聽以前係荷蘭識既人講4月中開始改

改左咩policy

聽以前係荷蘭識既人講4月中開始改

唔係好明改左d咩

咁勇,英國凍起黎唔係人咁品

因為我本身怕熱 直頭無羽絨 之前慕尼黑0度都係咁 最多著多件tee

西伯利亞人

我都頂唔順買左冷帽 琴晚體感得2度

我覺得英國d 4-8度都凍過其他國家d 0下五度

大風又真係想死

又大風又落雨粉真係din ,開遮必反,lup帽算

有時懶得制就咁笠頂帽出街 大風到想吹走

我發現我成日miss左d post

好彩我個頭好大,條拉鍊又拉到好高,頂帽吹唔走 不過成日戴完帽聽唔到人講野
揀完day4同day5既相,快了快了
一陣搭車打,今晚combine圖同字
本身plan緊Salzburg stay 2日
1日去Hallstatt, 1日去國王湖 (2日都係即日來回)
而家諗緊留唔留多日玩Salzburg自己個區好?定係果2日既夜晚出去行下就算

hi 巴打 我來緊都去中歐, 唔住hallstatt?
Btw 之前樓主介紹間hallstatt 住宿 已經爆左

如果第一日vienna>hallstatt(stay hallstatt), 第2日hallstatt ->salzburg放低行李 ->國王湖 ->salzburg
第3日salzburg去munich
咁樣會唔會好怪
定係第2日咩埋backpack直接由hallstatt去國王湖
電話卡嘅話Vodafone 好用
想試下淘寶 定係有無邊間介紹
本身plan緊Salzburg stay 2日
1日去Hallstatt, 1日去國王湖 (2日都係即日來回)
而家諗緊留唔留多日玩Salzburg自己個區好?定係果2日既夜晚出去行下就算

hi 巴打 我來緊都去中歐, 唔住hallstatt?
Btw 之前樓主介紹間hallstatt 住宿 已經爆左

如果第一日vienna>hallstatt(stay hallstatt), 第2日hallstatt ->salzburg放低行李 ->國王湖 ->salzburg
第3日salzburg去munich
咁樣會唔會好怪
定係第2日咩埋backpack直接由hallstatt去國王湖

如果transit唔貴既我覺得都ok,backpack重無玩得咁開心

我德國買過vodafone,伏到pk,張野寫一星期1GB任用
我用到1日定兩日,用左128MB就無得再上網
我地入間vodafone問點解
佢話我地用左1GB
我比電話record佢睇話我地剩係用左128mb,
個死德妹話:咁係你部電話show 128GB姐
食屎狗 list已black
我剩係whatsapp高登哪兒來的1GB

淘寶實好過佢

我德國買過vodafone,伏到pk,張野寫一星期1GB任用
佢話我地用左1GB

淘寶實好過佢

ps 當年未有連登
[quote]
淘寶實好過佢

我淘寶見到就係Vodafone
咁係咪唔好買
同埋6月中尾去奧捷匈係咪短衫短褲加外套夠?
見到你地講到好多人會偷野 搞到好驚
奧捷匈個邊會不會好d?
諗緊帶唔帶電腦好
同埋想問 係個邊搭飛機 我背包要裝液體個d 譬如洗面 可以點

我覺得果頭都ok,無咁逼,少d埋身機會,但搭地鐵小心d
放宿舍ok,帶去旅行好重wo

買定好多100ml 樽仔label曬佢,入曬d洗面野入去

搭飛機可以100ml?唔知邊到聽係50ml

佢話我地用左1GB

淘寶實好過佢

係咪大細階中伏
因為1B (byte) = 8b (bit)
所以1Gb = 128MB
西班牙魯營球場洗唔洗買定飛入去參觀?定去到買
[quote]
淘寶實好過佢

我淘寶見到就係Vodafone
咁係咪唔好買

咁得意 我買開果d係不知名既simcard,去到唔同地方會轉唔同既電訊公司

因為男朋友係去睇波唔係參觀 所以唔太肯定 但我去球場tour多數買定先
同埋6月中尾去奧捷匈係咪短衫短褲加外套夠?

日頭對 但日夜溫差應該係有d大,可能最好著d長d既外套/裙

因為男朋友係去睇波唔係參觀 所以唔太肯定 但我去球場tour多數買定先

見有人話佢唔係guided tour鐘意幾時入去睇都得,所以應該唔似晏菲路 果類要book定
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞