【歐遊百幾日】歐洲exchange四圍去 東中西南歐 ( 遊記 + 你問我答 ) 2

1001 回覆
57 Like 3 Dislike
Crete同mykonos係目前見過最靚
個陣gopro尻影

mykonos好靚咁,但無時間去
近來好忙
加速
個陣gopro尻影

仲好貴
30歐一晚
而且唔'岩'獨遊
想問下 5月頭-5月中 西班牙天氣如何?
短褲 短tee+ shirt會唔會唔夠暖

我上年四月第三個星期就仲係要帶大褸 有時要著有時唔洗著 但都係長袖衫褲

頭先google左,如果巴塞果頭多數5月中開始先會20度以上 ,果時tee shirt短褲就應該ok,但20號前都17度左右,最好帶件外套 長褲

我就係4月28-5月中
我search 佢話5月都係10幾至21-23度
佢地d21-23度 會唔會好熱 要tee + 短褲?
而家4月中我睇ig d人已經tee+ 短褲 但明明寫10幾度

5月去
諗住長褲短衫+hoodie/風褸

岩岩ig search聖家堂 有d就長褸 有d又背心
乜都帶去應該ok

巴打果邊幾多度 你咩行裝

3-10度 仲要落雨
普通短袖t+雪褸 1件

咁勇,英國凍起黎唔係人咁品

因為我本身怕熱 直頭無羽絨 之前慕尼黑0度都係咁 最多著多件tee

西伯利亞人

我都頂唔順買左冷帽 琴晚體感得2度

我覺得英國d 4-8度都凍過其他國家d 0下五度

大風又真係想死

我係紐卡素

喺copenhagen stay左4日半 得遊船河果幾個鐘同last day先出太陽

喺copenhagen stay左4日半 得遊船河果幾個鐘同last day先出太陽

好靚啊
見到你地講到好多人會偷野 搞到好驚
奧捷匈個邊會不會好d?
諗緊帶唔帶電腦好
同埋想問 係個邊搭飛機 我背包要裝液體個d 譬如洗面 可以點
奧捷匈個邊會不會好d?
諗緊帶唔帶電腦好
同埋想問 係個邊搭飛機 我背包要裝液體個d 譬如洗面 可以點

我覺得果頭都ok,無咁逼,少d埋身機會,但搭地鐵小心d
放宿舍ok,帶去旅行好重wo

買定好多100ml 樽仔label曬佢,入曬d洗面野入去
奧捷匈個邊會不會好d?
諗緊帶唔帶電腦好

我去幾十日,一支大既洗頭水分裝5, 6支,用完一支掉左佢,個背囊越黎越輕
奧捷匈個邊會不會好d?
諗緊帶唔帶電腦好

我去幾十日,一支大既洗頭水分裝5, 6支,用完一支掉左佢,個背囊越黎越輕

我好鐘意用headandshoulder 2in1果隻,有時去十日知道期間唔會搭飛機,就去到day1就買,我地兩個人用一支,一個trip啱啱好用完掉得
個陣gopro尻影

仲好貴
30歐一晚
而且唔'岩'獨遊

希望有機會去
個陣gopro尻影

仲好貴
30歐一晚
而且唔'岩'獨遊

希望有機會去

巴打果時搭飛機定船去既?
火山遊記
絲打 想問你之前話 平均一日$550 係全包所有野?
Plan 緊 去捷奧匈 如果緊你個計法包埋機票都係 萬三到去15日
個陣gopro尻影

仲好貴
30歐一晚
而且唔'岩'獨遊

希望有機會去

巴打果時搭飛機定船去既?

搭船
去到愛琴海唔搭番幾次船真係有啲曬
而且mykonos好似無機場,得santorini先有(?
絲打 想問你之前話 平均一日$550 係全包所有野?
Plan 緊 去捷奧匈 如果緊你個計法包埋機票都係 萬三到去15日

係啊全包 歐洲內陸機票都包,
盡量控制
本身plan緊Salzburg stay 2日
1日去Hallstatt, 1日去國王湖 (2日都係即日來回)
而家諗緊留唔留多日玩Salzburg自己個區好?定係果2日既夜晚出去行下就算
1日去Hallstatt, 1日去國王湖 (2日都係即日來回)
而家諗緊留唔留多日玩Salzburg自己個區好?定係果2日既夜晚出去行下就算

如果有時間會想留多半日 見佢自己都有唔少景點幾好咁 前幾頁有巴打推介左D

hi 巴打 我來緊都去中歐, 唔住hallstatt?
Btw 之前樓主介紹間hallstatt 住宿 已經爆左

hi 巴打 我來緊都去中歐, 唔住hallstatt?
Btw 之前樓主介紹間hallstatt 住宿 已經爆左

好似近來幾位巴絲search都爆 可能夏天太旺 我果時一月去,成條路得四個人咁濟
好耐無上水 不知不覺間玩左廿一日...聽日番比利時
而家係慕尼黑飲緊啤酒
好飽...
Btw諗住月尾去荷蘭睇花但聽聞group ticket改左policy...
好耐無上水 不知不覺間玩左廿一日...聽日番比利時
而家係慕尼黑飲緊啤酒
好飽...

巴打去左邊頭玩呀
Btw諗住月尾去荷蘭睇花但聽聞group ticket改左policy...

改左咩policy
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞