【歐遊百幾日】歐洲exchange四圍去 東中西南歐 ( 遊記 + 你問我答 ) 2

1001 回覆
57 Like 3 Dislike
新貼留名

想問下德國行程點睇

奧地利
Fussen (天鵝堡)
Munich
Nuremburg
羅騰堡
海德堡
科隆
Amsterdam

以上全部stay1日
如果由Munich開始去amstardam入面4日係德國既行程
樓豬你會推介spend係邊4個地方
因為我依家plan果幾個地方好似有啲重疊咁
有無邊個值頭覺得唔值去

下個月有4日住munich
應該會抽一日去Nuremburg
天鵝堡同羅騰堡諗緊去唔去
交通同$$

天鵝堡車費一個人真係幾貴,或者厚面皮d係hostel度r人一齊夾住去? 我覺得去到munich唔去天鵝堡就太可惜啦

天鵝堡車費一個人真係幾貴,或者厚面皮d係hostel度r人一齊夾住去 我覺得去到munich唔去天鵝堡就太可惜啦

Bayern -Ticket (拜揚邦票)
有d西維爾資料我可以提供下 網上西維爾比較少/outdate
西維爾係有metro, 網上d人話無,
但得1條線左右貫穿晒成個西維爾, 觀光方面係無用途, for你去巴士總站用only(唔到機場)

市內基本上係要行路/租單車,有tram但西維爾太多靚野睇 行仲好, 巴士係入唔到市中心

西維爾復活節巡遊好出名, 而家已經搭緊路障/觀景台, 但我應該睇得半日就要趕去倫敦

岩岩食左人生最好食既paella飲埋野計晒先15.5歐

用得著到時
歐洲真係太多好野仲未去

好平 有無店名

flamenco museum同西維爾主教堂中間個條食街黎 貴過另一條食街 皇宮同西維爾大學中間 2-3歐 但好食好多
而家等緊flamenco開場
我係museum睇剩show20歐, 出面38歐但包食飯

天鵝堡車費一個人真係幾貴,或者厚面皮d係hostel度r人一齊夾住去 我覺得去到munich唔去天鵝堡就太可惜啦

Bayern -Ticket (拜揚邦票)

munich係最後一站 睇下到時用剩幾多錢

用得著到時
歐洲真係太多好野仲未去

好平 有無店名

flamenco museum同西維爾主教堂中間個條食街黎 貴過另一條食街 皇宮同西維爾大學中間 2-3歐 但好食好多

頂張圖反轉左
新post 留明
絲打影相用咩鏡?
期待你寫奧地利同德國
留名
有d西維爾資料我可以提供下 網上西維爾比較少/outdate
但得1條線左右貫穿晒成個西維爾, 觀光方面係無用途, for你去巴士總站用only(唔到機場)

市內基本上係要行路/租單車,有tram但西維爾太多靚野睇 行仲好, 巴士係入唔到市中心

西維爾復活節巡遊好出名, 而家已經搭緊路障/觀景台, 但我應該睇得半日就要趕去倫敦

用得著到時
歐洲真係太多好野仲未去

好平 有無店名

西班牙20歐內基本就食到好野
最平果次8歐食左個set dinner包埋小食同甜品, 雖然質素一般 但覺得幾值
絲打我都想問你用咩鏡影相
同埋部相機點拎黎拎去
新post留個靚名先
繼續追,正

用得著到時
歐洲真係太多好野仲未去

好平 有無店名

果度物價係咪低d,見野食平過巴塞唔少咁
mark低先

頂張圖反轉左[/quote]
今次側頭貓都睇唔到
新post 留明
絲打影相用咩鏡?
期待你寫奧地利同德國

影景我多數用10-18mm 有時用40mm2.8
留名

最平果次8歐食左個set dinner包埋小食同甜品, 雖然質素一般 但覺得幾值

點解你地d店咁抵食
我唯一覺得真係平係亂入既tapas店
絲打我都想問你用咩鏡影相
同埋部相機點拎黎拎去

10-18mm
40mm 2.8
都有d 18-135
canon 500D

因為唔重,所以單膊咁揹住部相機行都ok,多數剩係帶一支鏡出街,出發前諗定今日有咩影,帶邊支好d 咁樣
新post留個靚名先

繼續追,正

新post 留明
絲打影相用咩鏡?
期待你寫奧地利同德國

大機就咁掛頸?
新post 留明
絲打影相用咩鏡?
期待你寫奧地利同德國

大機就咁掛頸?

以前係,而家掛頸覺得重,單膊揹
可能部機500d唔值錢,無擔心過被搶

點解你地d店咁抵食

西班牙物價一向偏平
如果計野食 我覺得平均15歐一個正餐
tapas就2-3歐一碟 所以去玩幾抵食

點解你地d店咁抵食

西班牙物價一向偏平
如果計野食 我覺得平均15歐一個正餐
tapas就2-3歐一碟 所以去玩幾抵食

巴塞果邊tapas成日 4-6歐一碟 最平係馬德里亂入的2.5歐 又好味
留名!
留名繼續
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞