【歐遊百幾日】歐洲exchange四圍去 東中西南歐 ( 遊記 + 你問我答 ) 2

1001 回覆
57 Like 3 Dislike

咩網

BTW 唔該晒絲打

www.busradar.com

75分鐘有d伏,太刺激啦,我覺得都係捱一日過夜巴啦,平好多又唔洗出出入入機場 同埋轉機都好sai時間咁
【遊記】DAY 4 希臘聖托里尼 Santorini Fira & Oia (三)
好似話係全世界最靚既日落
上回 P.32 #780

基本上,你面住個海企,你既最右邊就係日落果度了
一於行過去

又一隻貓

到左了

你會見到唔少人已經黎霸定位睇日落,畢竟出左名靚

都有人係果邊睇過黎,我地太攰,懶得行過去了,好似好遠

又係有d豪華sofa位

期間有兩個大陸阿嬸路過,佢地係度話:
“哎喲?為啥這rrr麼多人喇???”
“哎!都在看日落啊!哈哈有啥好看的?你看那邊!”
(指住頭先對面好多人坐係度睇日落果班人)
“人真多呢!!哈哈哈哈(唔知笑乜 )”
之後佢拎部手機出黎影住果班人
“來!來!讓我把你們關下來!哈哈!都關下來!”
痴線 做乜勁
之後佢地就走左

開始入夜既Oia

其實成個日落等左好耐好耐好耐,我地應該七點零到呢個位,
Google寫同事實上佢都8:35先開始落 好餓,但又行唔開,

果架帆船,唔知果個位既view係點呢

要落了!

好多人

當黑到唔係好睇到個景時,即係都差唔多了

今日天氣好好 睇完,日都落埋,兩邊觀眾都拍手
個日一落,即時凍左好多 又大風,我地要狂跑黎保暖
返去Fira果程車條龍車到呢…
等左兩班車…企住搭呢架 fing 到癲既車返去Fira
食個美味晚餐
好快咁拉落去好似睇GIF咁

咩網

BTW 唔該晒絲打

75分鐘有d伏,太刺激啦,我覺得都係捱一日過夜巴啦,平好多又唔洗出出入入機場 同埋轉機都好sai時間咁

thanks上面位絲打
買左flixbus了 又搞掂一程
OIA日落後記

打漏左感想,
我覺得,呢個日落,
美感 7.5/10
係海面,白屋變曬金黃色係好靚既,
但D分扣曬係見到好多人頭一齊圍觀,好怪

氣氛 2.5/10
其實真係為睇而睇既感覺,全部人等左咁耐就係睇呢刻,
睇完仲要拍手,感覺都係果句,好奇怪
我覺得日落應該係兩個人坐係度靜靜地咁睇好feel d

全世界最靚既日落,見仁見智啦,
我唔會好似台妹遊記咁講到美得要哭了、好震憾、好感動、要窒息了 etc
我覺得,唔錯啦,但未至於咁神級
我更鐘意 Rovinj 果個
OIA日落後記

打漏左感想,
我覺得,呢個日落,
美感 7.5/10

氣氛 2.5/10

我唔會好似台妹遊記咁講到美得要哭了、好震憾、好感動、要窒息了 etc

我都覺太多人一齊睇好無feel
暫時睇過最靚既日落係台灣合歡山

親眼睇真係震憾過相好多
啲雲係你腳下面 好近好近
一上到去第一眼見到 真係好似台妹咁
要哭了、好震憾、好感動、要窒息了 etc
真係靚到眼濕濕
果陣仲有成個山頭得我地幾個fd
真係一世都會記得

Rovinji 真係好想留係到慢活2日
究竟一日chur哂split zadar好 之後Rovinji慢活兩日
定三個地方各一日好
英國落雨 對爛鞋入水 換左新鞋

果邊買鞋貴唔貴

我對30磅 最平20磅都有 但20磅睇個樣好快玩完
係紐卡素sports direct買
樓主幾時先寫到克羅地亞

咩網

BTW 唔該晒絲打

thanks上面位絲打
買左flixbus了 又搞掂一程

flixbus幾好 過境既話無passport 唔比上車, 我個時有一堆難民樣想迫上巴士, 司機即關門
我第一程唔識死買eurolines 成架車唔見左
仲要半夜係米蘭 好在2個鐘後同一個巴士站 有flixbus一樣去慕尼黑
唔係既話我都唔知點算 仲要book左第一日就去天鵝堡
個日全日都好精彩 去到德國都有出意外
但唔騎劫樓主個post了
而家英國凍到嘔

巴打果邊幾多度 你咩行裝

3-10度 仲要落雨
普通短袖t+雪褸 1件

咁勇,英國凍起黎唔係人咁品

因為我本身怕熱 直頭無羽絨 之前慕尼黑0度都係咁 最多著多件tee

西伯利亞人

我都頂唔順買左冷帽 琴晚體感得2度

係london表示著heat tech加底衫加hoodies幾夠
有10幾度喎 今日仲有太陽

3-10度 仲要落雨
普通短袖t+雪褸 1件

因為我本身怕熱 直頭無羽絨 之前慕尼黑0度都係咁 最多著多件tee

西伯利亞人

我覺得英國d 4-8度都凍過其他國家d 0下五度

大風又真係想死
多口問一問,去大約40日歐洲左右,應該點買上網卡好? 我見鴨記有款30日$290,有無巴打試過
想問下 5月頭-5月中 西班牙天氣如何?
短褲 短tee+ shirt會唔會唔夠暖

我上年四月第三個星期就仲係要帶大褸 有時要著有時唔洗著 但都係長袖衫褲

頭先google左,如果巴塞果頭多數5月中開始先會20度以上 ,果時tee shirt短褲就應該ok,但20號前都17度左右,最好帶件外套 長褲

我就係4月28-5月中
我search 佢話5月都係10幾至21-23度
佢地d21-23度 會唔會好熱 要tee + 短褲?
而家4月中我睇ig d人已經tee+ 短褲 但明明寫10幾度
OIA日落後記

打漏左感想,
我覺得,呢個日落,
美感 7.5/10

氣氛 2.5/10

我都覺太多人一齊睇好無feel
暫時睇過最靚既日落係台灣合歡山

親眼睇真係震憾過相好多
啲雲係你腳下面 好近好近
一上到去第一眼見到 真係好似台妹咁
要哭了、好震憾、好感動、要窒息了 etc
真係靚到眼濕濕
果陣仲有成個山頭得我地幾個fd
真係一世都會記得

Rovinji 真係好想留係到慢活2日
究竟一日chur哂split zadar好 之後Rovinji慢活兩日
定三個地方各一日好

同意!我暫時睇過最din 既都係雲海日落,又係台中,
阿里山 不過我果次d相影得好7,你呢張好正好靚

Rovini慢活一日就夠,慢活到第二日會好想走 我試過

同意!我暫時睇過最din 既都係雲海日落,又係台中,
阿里山 不過我果次d相影得好7,你呢張好正好靚

Rovini慢活一日就夠,慢活到第二日會好想走 我試過

台中山上面d日落真正真係正過相好多,成個大screen咁但又係真實既,
再加上真係果刻會覺得就黎要被大自然吞噬
即刻諗起陶國障講既美有兩種——優美同壯美,
而果D一定係壯美
樓主幾時先寫到克羅地亞

仲有兩二日旅遊日就到
而家英國凍到嘔

3-10度 仲要落雨
普通短袖t+雪褸 1件

西伯利亞人

係london表示著heat tech加底衫加hoodies幾夠
有10幾度喎 今日仲有太陽

有太陽可以加五至十度

3-10度 仲要落雨
普通短袖t+雪褸 1件

西伯利亞人

我覺得英國d 4-8度都凍過其他國家d 0下五度

大風又真係想死

又大風又落雨粉真係din ,開遮必反,lup帽算
多口問一問,去大約40日歐洲左右,應該點買上網卡好? 我見鴨記有款30日$290,有無巴打試過

巴打係咪3uk? 我都打算買 不過唔知好唔好用

果D應該無問題,不過相信佢都係淘寶淘返黎,淘寶上面有多D選擇同會平D
淘寶果d幾好的

我上年四月第三個星期就仲係要帶大褸 有時要著有時唔洗著 但都係長袖衫褲

頭先google左,如果巴塞果頭多數5月中開始先會20度以上 ,果時tee shirt短褲就應該ok,但20號前都17度左右,最好帶件外套 長褲

我就係4月28-5月中
而家4月中我睇ig d人已經tee+ 短褲 但明明寫10幾度

21-23度如果猛太陽既其實都可以tee+ 短褲,因為我係poland 21-23度著緊長褲同中袖都覺得好熱 好想有套衫比自己換
不過太陽一無就真係凍了

btw ig果d有機會post舊相,同鬼佬可能唔怕凍
BTW我覺得Rovinj傍晚到,第二日傍晚走係最理想
因為我幾鐘意佢個日落

我就係4月28-5月中

5月去
諗住長褲短衫+hoodie/風褸
Crete同mykonos係目前見過最靚
個陣gopro尻影
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞