【歐遊百幾日】歐洲exchange四圍去 東中西南歐 ( 遊記 + 你問我答 ) 2

1001 回覆
57 Like 3 Dislike
有冇巴絲去過Hamburg?睇網上d評語都幾兩極下
大家覺得值唔值得stay一兩日?

一日半算fit
Miniature好撚柒正
影相影到無電

我得7日喺德國
諗住lubeck 兩日一夜
Hamburg兩日一夜
Bremen兩日一夜
其餘時間去Berlin
但驚好chur
應唔應該skip Bremen?

bremen一日夠

我見Go Pass淨係限Belgium嘅地方 所以由Brussels去Lux冇得用
如果由Brussels去Lux一日來回 買邊隻ticket最抵?

係呀 不過你可以買去到arlon既go pass(七歐內),再買arlon to lux(10歐內),回程都係咁玩法,四張都可以係brussels站國際線counter買到,十六歐單程,平過直接買唔用go pass(27歐程)

巴士初步search 見到都係要15歐左右
可以睇下邊個方法啱心水d
希臘d野食好平?
你覺得邊d地方好平 遲下plan下去狂食野先

印象中係幾平,或者話係用其他地方既正常價食到呢度好好味既野 但santorini就無咁正,會貴返dd
真係明顯地平既就mostar不過唔係好多野食
croatia都幾平
意大利有時有d餐廳搞遊客套餐就好抵,本身野食都唔貴,不過好多餐廳會另外收兩三歐類似茶位既費用
希臘d野食好平?

印象中係幾平,或者話係用其他地方既正常價食到呢度好好味既野 但santorini就無咁正,會貴返dd
croatia都幾平
意大利有時有d餐廳搞遊客套餐就好抵,本身野食都唔貴,不過好多餐廳會另外收兩三歐類似茶位既費用

補返句,唔計dubrovnik
求santorini 遊記

miss左 快了快了

一日半算fit
影相影到無電

我得7日喺德國
Hamburg兩日一夜
Bremen兩日一夜
其餘時間去Berlin
但驚好chur

bremen一日夠

巴打識去lubeck
不過lubeck可以唔駛stay一晚
我行埋博物館都係4-5個鐘到
Athens留過6-7日

巴打做左d咩
想問絲打去雅典影古蹟果枝鏡係咩鏡?
而家喺copenhagen 有冇人有好餐廳介紹

無去過,幫推

london有冇1day tour推介
本身都想去巨石陣 聽完你地講就打消念頭了

我幫唔到手,繼續幫推

唔該
london近嘅咪brighton bath oxford cambridge果啲
或者少人講啲嘅dover 一樣有white cliff同castle睇

巴打做左d咩

博物館
去曬基本上所有雅典景點
同周邊地區
想問絲打去雅典影古蹟果枝鏡係咩鏡?

10-18 同18-135都有

巴打做左d咩

博物館
去曬基本上所有雅典景點
同周邊地區

呢度睇黎有兩個古希臘迷巴打

巴打做左d咩

博物館
去曬基本上所有雅典景點
同周邊地區

果然係博物館JJ

一日半算fit
影相影到無電

我得7日喺德國
Hamburg兩日一夜
Bremen兩日一夜
其餘時間去Berlin
但驚好chur

bremen一日夠

巴打識去lubeck
不過lubeck可以唔駛stay一晚
我行埋博物館都係4-5個鐘到

諗住一喺hamburg機場落機就起lubeck
btw lubeck有冇直接車去berlin? check過flixibus但好似冇…
希臘d野食好平?

croatia都幾平

Croatia要食豪d
lm
希臘d野食好平?

croatia都幾平

Croatia要食豪d

雖然d野食感覺上都係意大利野黎
係zadar食左間好好味既pasta
lm

絲打知唔知道easyJet同Eurowings 洗唔洗print定張pass出黎先?
絲打知唔知道easyJet同Eurowings 洗唔洗print定張pass出黎先?

幾時都係print定好d

online check in左既就要print張boarding pass,
easy jet可以用佢app dl個eboarding pass黎入境
http://www.easyjet.com/en/help/preparing-to-fly/mobile-checkin

我多數會上官網睇定可唔可以到機場先chk in,可以而我又唔方便print,就到時先chk in就乜都唔洗print
eurowings我好似搭過 又係機場去到先check in 但最好睇定官網

Brussels去Lux 搭火車都好似要3個鐘

琴日好似用checkmybus見到有班三四個鐘既巴士,但都差唔多價咁好似
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞