[Mac撚] 用家/買機集中討論(36) 蘋狗柒少陣系列 - Mac Pro正式歸位(唔伏)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
好 唔該哂巴打
即係玩13寸窄邊
而唔玩14寸窄邊?
入面有寫13寸變細
推測姐 未必係真
佢編野拎既source根本就係琴日post左響度同一個twitter,料就只有粒CPU款,同埋疑似benchmark會報告埋既RAM同SSD
寫13"都應該係嗰條友都應該係無任何機殼相關既料而照寫住13"先
以MBP 15"去16"個方向,同埋出面用10nm既laptop去睇,加大體積機會仲大,尤其係要預佢唔擺蝶式KB的話
之前由冇touch bar到有個入門價都係$10399?
希望新都咁上下 陣年mba 2015就頂唔順
入門唔會更新啦 呢部好明顯唔係入門
上面見到巴打講13”會更新所以諗住等添
原來入門嗰部唔會更新
mbp有可能

屌一起身部mbp變咗咁(網上圖)
有無巴打遇過依個問題最後點解決
利申15",見到13"有得免費整
拎去天才問咗先
如果13寸窄邊即係再改細部機
speaker再cut細
散熱再差d
同埋唔明cpu 14nm->10nm 關成部機個size咩事
同樣效能Cpu做細少少
Cpu大小不變但效能加強
應該對部機size冇大影響
正路應該加返大部MBP去返2015個size
特別係要換新kb同改善thermals
反正而家line up入面要再輕磅啲有MBA
不如FF下蘋狗出部MBA15
「同埋唔明cpu 14nm->10nm 關成部機個size咩事」
因為寫稿嗰個鳩up
明明係睇隻CPU既TDP,而推斷機身heat sink heat pipes fans要幾大排風量(i.e. 體積)
而呢粒CPU係28W,同2016-2019 13"高配一樣
姐係如果KB同16"一樣改去剪式,係幾乎必定會大部過衣家
如果12寸mb個size但有13寸mon
等唔到新13 買左16 真心爽
想請問apple個官方教育商店
係人人都買到定要點樣提供資料去證明大專生/教職咁樣?
學生證 職員證

部mbp終於出貨啦
要落哂order等佢sd email?
落嗰時唔見佢要求提供
好似係隨機抽查,之前有人講過如果要你提供就取消再訂過,訂到唔查你
唔該哂巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞