[Mac撚] 用家/買機集中討論(36) 蘋狗柒少陣系列 - Mac Pro正式歸位(唔伏)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
承你貴言,但個問題係同speaker 同一時間發現,speaker 好快有官方回應,mon 仲未有回應,唔知會唔會同2016 macbook keyboard 個處理手法一樣,拖到完左個周期當無事
唔睇片,唔睇識郁既字幕都勉強ok, 都係果句部野成萬九蚊起
MacBook早知唔更新食電到
24號買,31話送,宜家2月19號
宜家買iMac會唔會覺得唔抵?
我係到諗緊買新嗰部MacBook Pro 16" 定等新的iMac出⋯
我都20號
如果唔係想要改spec轉256 ssd
打算直接落門市買算
肯定係WARS搞到冇廠返工整
唔會掛
佢唔會有啲存貨喺倉嫁咩
咁依家買咪有排都收唔到貨
點食電法?
想問下點reset?
我用另一個mon試就冇事
之後一插返原本個mon又冇畫面
呢期Home Office 要搞Video call
想問啲電例水係唔係正常
同埋同風扇Chur到好大聲

定係都係衰Catalina
video call 用咩software?
正路call嗰part俾mobile device搞,留番部Mac/PC做野會實用d
除非你個call要show埋screen
https://support.apple.com/en-us/HT201295
(插mon突然唔出畫面如果係HDMI多數有handshake問題)
如果淨係更新粒chip應該好少分別,除非佢AirPlay Mirroring突破1080p 25Mbps
不過如果成部野個設計以至個remote有更新就唔同講法
Apple生產線出名零倉存,所以先做到咁高產能而唔會宅死貨
MacBook Pro 13/16用家
普通上下網 文書 YouTube
有幾個鐘電?
去過門市問,話係肺炎無廠返工,要2月9後先慢慢返工(仲要係唔肯定),我都諗緊好無退左佢,但有加ram同ssd
標準spec應該冇問題
但加RAM加SSD嗰啲就
仲諗住買imac 5k 27吋改512ssd
依家轉SPEC訂要3月頭先拎得
風頭火勢唔好買desktop喇
要走難嗰時一部16"摺埋擺入袋就走得
求助 升左新os之後Wi-Fi勁疾 成日上上下網斷左
重新開都MacBook同router都唔得
試過跟呢個網整完都一樣
https://m.mobile01.com/topicdetail.php?f=481&t=2770334&r=70&p=1

https://km.nicetypo.com/doc/88db52a6c95aaa4a389dcd4e6ef64071
唔該晒各位巴絲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞