[Mac撚] 用家/買機集中討論(36) 蘋狗柒少陣系列 - Mac Pro正式歸位(唔伏)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
知唔知大約幾時發佈會?
出面傳下個月,唔急可以等下
基曲唔係連登member..
巴打們 已有MACBOOK PRO (2018 15 INCH) 想買多個MON一齊用

有無介紹配咩MON好? 22-29 INCH 左右都得 純文書上網,有時睇下NETFLIX,唔打機唔畫圖,4K好似太奢侈?

BUDGET 4000以下(最好唔使用盡,千幾二千都得),邊款性價比高D?
2000頭都買到LG 27吋4K mon啦
不過得HDMI 冇USB-C
落黃金行轉 1000已經有隻唔錯既24-27” 1080p
27” 4k平既都只係2000幾
大家部mac會唔會差過夜電
唔知做乜鬼icloud drive 突然唔識自己upload file 上去
係咁「正在等候上傳」
4000 budget只要唔加電莖或者闊色域呢d要求,係已經買到一隻27" sRGB既4k mon,可能可以加埋HDR400-600
你不如搵隻有type-C直插既,仲少樣野煩
衣家因為大陸含得撚,根本全世界睇住佢停左響度
本身預Apple三四月會搞發布會入面全部都係大貨量consumer野,如果真係生產被拖慢,唔知佢地會唔會因為咁而連公布都拖
Thanks ching
有咁平? Price.com 好似搵唔到 巴打有無邊隻介紹? 定係直接去黃金叫店員推介? (24’ 4K non gaming type c monitor)驚中伏
我見有人話叉通宵會壞
我部macmini都有10年
早兩年先換ssd做boot機碟
其餘一切正常
但用chrome睇youtube 1440已經超窪
等埋發佈會係咪有新imac
我都想佢出新imac
唔知會唔會改用窄邊
你用LG 27UL系列做reference囉
全系列都係27" 3840x2160 60Hz sRGB HDMI+DisplayPort
500: basic
600: HDR400
850: HDR400, type-C, adjustable stand, speaker
2010 mini應該只係Core2Duo?
用Chrome播Youtube應該唔係唔得,不過要出1440p太大想頭呀嗎
我仲有少少C2D Windows機,播片降番去1080p已經順好多

iMac換款呼聲係好高,不過問題係幾時
想問下屋企有部2009iMac,依家有通知話唔支援個互聯網要更新,我應該要點整?上網睇過但唔係幾明
Macbook有冇得set合埋個mon之後重keep住run? 一閂就停晒啲program好煩
Google話要down某啲app先做到,想知有冇得直接set?
用CHROME YOUTUBE播1080P係冇問題
如果咁都唔得一早就換
等緊imac出,又未有電腦用住,平平地買部Macbook air 駁電腦mon會唔會好慢同部macbook air係咪會好熱
出左部mbp16 會唔會太遲...
因為又吹風出新...
同埋有咩case 好用 同usb c hub 好用
驚咪賣咗佢買過部..

係度怪叫冇用
其實想貫13 但個keyboard 真係太唔好打
有d 買大左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞