[Mac撚] 用家/買機集中討論(36) 蘋狗柒少陣系列 - Mac Pro正式歸位(唔伏)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
不過有個問題係sharpness
假設你對眼距離隻mon兩尺,個理想27" 16:9 interface resolution係2560x1440,咁Apple就係exactly用pixel double咁做5120x2880,換言之個interface scale可以end up做200%(田字形)
咁樣做同3840x2160@27"比較係會sharp好多,同埋GPU要做既野都少d
記唔記得Mac mini 2018出嗰時佢插親密mon要scale都chok就係咁解
我有部MBP2018由10.14升10.15,無理過CC個install無del過野,直上10.15之後所有(Adobe)野都用到
不過我懷疑Adobe係一早預左有人會咁做,CC本身可能已經預晒兩手準備,有32同64bit library等你上左就先load

你如果驚,分別做一個TM backup同一個bootable clone,上10.15之後有咩事可以即刻食回頭草
借post一問:想買macbook pro ,那裏買最著數?
Herman Miller真係正
但貴到唔想買
去蘋果士多同藍精靈講 畀部最著數既macbook pro我就得
部部 MacBook Pro d數字都識著燈,夠晒著數
買完唔可以俾阿媽知咩價
thx
matte 面 好好多其實
http://www.hermanmiller.hk/embody-chair
勁想買呢張
比人知幾錢實比人屌到反艇
第時中年老年嗰時去物理治療既單仲貴
如果就算唔想咁貴買正版,去買隻大陸鳩抄嗰d款點都好過電莖/賽車椅
起碼個form factor響度,邊度應該有托有墊,邊度應該有得調校呢d野,如果抄到六七成已經叫有用,係用料垃圾囉
滙豐Red卡迎新買蘋狗野有回贈
(如果你今時今日仲用滙豐的話)
31號完咗啦
呢兩日MACBOOK D 電好似倒水咁,睇一個鐘youtube 可以無左20%電
仲用緊Mojave 10.14.6
up 到最新會唔會好D
要買就買正版啦
我都係想買呢張
叫佢地窮L就唔好充,退而求其次都唔好去買電翔垃圾坐壞個身姐
衣家香港咁既市況根本ergo chair同埋撚屌蘋狗產品都唔應該隨便買啦
唔好意思岩岩買左部 MacBook Pro
上網買果陣買埋final cutpro x但係入到去apple到又要我再比錢買?
定係我搞錯左d咩
想問下個啓動方法係點

睇到Dell新發表嘅XPS13個設計
MacBook Pro真係要急起直追
真係好靚 可惜已經有windows機
Dell
你login 左未? 你login 返你買機買fcpx 個acc 去部mbp 之後去app store 就可以直接download
HP
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞