[Mac撚] 用家/買機集中討論(36) 蘋狗柒少陣系列 - Mac Pro正式歸位(唔伏)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
問添曲
十三寸2018macbook air邊到可以貼mon貼?thanks
貼mon 貼??防偷窺果d?
咪掂佢囉,又唔係 Touch screen
就係唔小心整到
唔好坐咁近
唔好成日較角度
翻新macbook 2018 放唔放到出去??
翻新MacBook Air 2018?
其實只係睇你開咩價
價錢OK而個買家又受就得
16吋有冇mon貼推介?
但如果我話無左個盒(翻新機個盒唔同啲)
腦入面有無話係翻新機?
翻新機個S/N係另一組pattern(雖然我冇研究)
另外你用iPhone個Support App定Apple Store App會睇到部MacBook係"Refurbished"機
所以就算面交嗰下佢唔check得咁真
佢番到去一login都會知
thxx 因為我見dcfifa 無人放翻新機
我放過
仲好老實咁照講係翻新機(連盒)
費事扼人啦
同人deal+面交嗰陣時條友都冇特別就住翻唔翻新為難我
都係check下基本功OK無花無崩就得
個s/n係唔同,但有講明係翻新嘅咩
我冇特別研究
但唔係話頭幾個digit如果係xxxxx就代表係翻新機咩
想問macbook 15 2017
二手價係幾多
同埋仲爭扎緊上部新16定買13 16gb 512ssd
做p仔得閒只會睇下片打code為主
有無手足比到意見
macbook 16 拖影很嚴重
用緊ASUS Zenbook,想轉Macbook,因為有筆畫輸入法。
iDevice先係咁,mac機就算係高貨量MBP都唔會因為refurb而reissue S/N
最徹底方法係要拎到個S/N,打去Apple CS問佢呢部係唔係refurb
(就咁用官網check coverage個tool係唔會提refurb與否)
理論上係可以長插
十世之前叫人要叉滿再放叉,或者一個月要放一個full charge cycle嗰d都係針對舊世代鋰電先有幫助
你部2017如果唔係嚴重食屎(例如KB長壞),其實係應該忍
16": 效能升級唔係咁顯著,可能再等多一次更新先值換
13": 完全預唔到不過Apple應該幾個月內會更新,尤其係個KB同埋10nm CPU
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞