[Mac撚] 用家/買機集中討論(36) 蘋狗柒少陣系列 - Mac Pro正式歸位(唔伏)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
Imac有問題係咪會上門維修
我張單仲show緊10號
啱啱新聞先講富士康2月10號唔會開廠整iPhone
睇嚟成個蘋果系生產線都GG
咁都係遲下先買機
Imac會唔會美國砌完再寄黎香港
手足你 upload 相之前剷咗 metadata 未? 我睇到曬你嘅位置同電話型號喇!

唔想再有手足被黑警自殺?用呢4個apps!
https://lih.kg/1864933

請大家幫手正評,lm,避免沉底
iMac同Mac Pro美國製版本都只會供應美國本土
除非大陸呢面完全塞死晒幾個月,如果唔係唔會ship出國
我都係咁諗。。
Imac有冇份
應該下年先再更先,睇返條更新線每兩年一更,係上次一年就更新
堆reference code name似乎都係APU,姐係AMD堆CPU+GPU合體SoC
如果真係用,都只會係MBA或者mini嗰個級數既Mac先啱用
當然開左個頭的話係可以scale上去MBP/iMac
有無人部maxbookpro13
更新到最新之後超級食電同埋
山機無反應
按左上角關機無反應
我係咪應該拎去門市問下
你Ge超食電係有幾食?
同更新前比差左幾多?
幾年機
大約三個月左右
5分鐘24>15%電
更新前我無留意到
但係更新後就去得好快
我按舊電個資訊係話正常
岩岩機都關唔到

依家先黎買會唔會好不智
加左16G ram 512ssd
過多牌Threadripper Mac Pro

Apple都開始用AMD APU咁牙膏廠
睇埋幾時出到貨先
而家強國啲廠唔開工隨時有新機發佈都未送到
我見佢寫就2月17-19 不過唔知堅唔堅
因為就算遲下出近機 條生產線真係停左都唔知等幾耐
https://www.macrumors.com/2020/02/07/custom-imac-macbook-pro-extended-delivery/

鬼佬都開始留意到啲BTO Mac嘅送貨日大推到去3月10
但同時Macrumors 又補咗句話收到啲tips話Apple 3月10會搞event
想問我部mac 21.5吋成日睡眠時自動著mon藍屏是什麼原因?
但一郁就去返正常畫面同繼續用到
MacBook Pro 13係咪就快會更新?
升級為14寸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞