billy終於都比人屌鳩啦

1001 回覆
161 Like 5 Dislike
billy係垃圾

btw lihkg 嗰個英文私補老嗰個facebook都唔好得去邊, 係咁踩人哋 以為自己喺道德高地 自己先至係英文救世主

咁客觀講翻句,佢又無點講錯billy,不過係語氣比較串姐,不過我又唔覺佢有講自己係saviour

係唔係Hxx哥? 之前我補佢,講真學嘅野完全冇用,最要有半堂淨係串billy

有個facebook page小佢 仲拍埋片
不過係小kris lau多

Link?
Billy既招式都係馬後炮 每年份卷出左後咁多時間俾佢分析,用同一招skill apply落每年既某一類題目,分埋type,其實英文只要正正常常,用佢既skill都無乜用
D分類題型on9到無人有 我suggest一下dse學生,真正想學好英文係睇英文報紙再查字典

Dse既英文卷真係睇你對英文既理解,花咁多錢補習其實對自己主要提升自我信心,你每堂聽條友教你既skill,根本係哂自己時間 你花更多既時間學真正既英文一定好過你自己硬用所謂名師既skills

再講番billy既英文作文卷,假如得罪到補billy既學生請唔好介意。其實如果你英文普通水平/低水平,用billy既句子+vocab係對你有害多於有利。以前中學有同學又係補佢,但佢英文又廢,無啦啦用d好深既sentence pattern and vocab,搞到成篇文好似整出黎咁 最後緊係低分啦

好多人話英文底好補billy就效果更佳,我同意哩句。因為billy教既完全無英文既理解,只係每堂用skills再用歷年成績打飛機。 billy 教既係機械式英文,你既英文能力要有level5先會真係幫到自己,例如作文能力有番咁上下,再用下佢既深pattern/vocab會對成篇文提高水準。

到最後想講,billy一開始頭兩年戰績咁好,係因為補佢既絕有部分都係名校生,英文水平高果堆黎。係第三年開始先多左唔同學校既人黎補佢,成撚日叫學生如果懶就咪撚補佢 笑撚死

利申n年前補過billy

Agger reading最考就係根本就係根基,佢教咁多所謂既skills根本好多就係common sense/唔會用得返

但佢教writing我覺得真係可以,上年用返佢教既flow,諗point既方法,同埋背左好多佢俾既sentence pattern同vocab(但當中真係好似有啲係伏 ),本來我paper2得4底,15dse攞4,但最後16升到5*

用readingskills "作者tone一定唔會偏激"害死你

咁都俾佢講得通,以前上佢堂好想笑 但望住身邊一個二個都中哂毒,抄埋哂d on9 notes......nerd.......
billy係垃圾

btw lihkg 嗰個英文私補老嗰個facebook都唔好得去邊, 係咁踩人哋 以為自己喺道德高地 自己先至係英文救世主

咁客觀講翻句,佢又無點講錯billy,不過係語氣比較串姐,不過我又唔覺佢有講自己係saviour

係唔係Hxx哥? 之前我補佢,講真學嘅野完全冇用,最要有半堂淨係串billy

有個facebook page小佢 仲拍埋片
不過係小kris lau多

Link?

https://www.facebook.com/Hay%E5%93%A5DSE%E8%8B%B1%E6%96%87%E6%95%99%E5%AE%A4%E9%A8%99%E5%B1%80-367242260277185/

送佛送到西
Paper3個啲搵point既所謂神技又係on9,鬼唔知見到keyword就係重點,見到bullet point,見到圖片,見到同一個字出現好多次就要留意下咩

明明就係common sense 求其改個名就當係神技,仲要成年無間斷地吹奏

補習似上邪教多d
唔記得Paper 3係咪integrated果份卷,但佢一開始叫人一定要highlight哂d on9嘢,其他人又會跟住做。
Paper3個啲搵point既所謂神技又係on9,鬼唔知見到keyword就係重點,見到bullet point,見到圖片,見到同一個字出現好多次就要留意下咩

明明就係common sense 求其改個名就當係神技,仲要成年無間斷地吹奏

補習似上邪教多d
唔記得Paper 3係咪integrated果份卷,但佢一開始叫人一定要highlight哂d on9嘢,其他人又會跟住做。

第一版全部highlight 印象好深
Billy呢啲垃圾有乜資格做補習

萬人之師係廢,但至少乜都做得做
古代果個上咗年紀嘅都係至少做足啲野。

唔好話「補習啫,求交心咩」
我唔係求拜神
只係想比咗幾多錢,攞返幾多野

利申:補咗3期+個mock
佢個九展mock先垃圾咁撚貴話咩似dse 出好多long q結果炒哂車出勁多mc 睇住班fd一車車送錢比佢駛真係得啖笑

補習似上邪教多d

唔係話幫佢,但真心我highlight加搣mm係做順咗

可能我本身paper 3 ok掛
btw 當日df係唔會有釘裝, 唔需要搣出嚟已經好方便

補習似上邪教多d

叫我地Paper1一開波份reading passage 就要highlight晒每段既頭尾 心諗做乜9

補習似上邪教多d

叫我地Paper1一開波份reading passage 就要highlight晒每段既頭尾 心諗做乜9

Topic sentence approach
Kris Lau招無聊野都copy
咁多時間屌佢不如溫書好過啦
屌完佢會改得快啲咩
知你mon緊post

死矮撚 串柒柒 唔係貪你勁人少少都唔補你啦 唔通貪你中大BBA咩

Sorry 我由頭至尾冇貪過佢勁,係貪交佢一個錢同時補到幾個老師架咋
其實有冇人知佢學歷??
佢好似完全冇提過
其實有冇人知佢學歷??
佢好似完全冇提過

睇第一頁啦
CS真係有你地講到咁好咩
上年上佢個ultimate intensive真係伏撚到仆街 完全浪費時間

2月開始補 但我覺得幾好喎 可能我底差

補習界來講最有良心係佢
邊會有補習老師新年真係會逐個逐個派利是入面有$50
之後到最尾一堂訂晒麥當勞請全班食包
每人親手送支筆比佢叫佢考試嗰陣放喺台面代表佢支持住佢
現場聽佢最尾說話聽到想喊

CS真係好錫學生 我都係最後一堂上live聽到眼濕濕
中5既你 中6仲補billy只能說祝你好運

2 3底個啲真係自求多福

你補咩都u架啦
中5既你 中6仲補billy只能說祝你好運

2 3底個啲真係自求多福

你補咩都u架啦

有fd留意到佢所謂既p3 17,18分真跡中撚曬佢講既伏

我上過一堂所謂o既神技班已經覺得係大伏 但唔知點解成班人話唔錯走去報
利申:整係上過billy一堂

身邊有同學報撚咗六期先識醒
一早話撚咗條肥仔無料扮四條架啦

我上過一堂所謂o既神技班已經覺得係大伏 但唔知點解成班人話唔錯走去報

挑 我同學到study leave 先話後悔添啦

挑 我同學到study leave 先話後悔添啦

dklm , 我報佢因為佢話會派p3 17 18 真跡, 第三期講到而家
第四期, diu, 無

佢宣傳話第5 6 期會派
屌你老味又無

就咁畀佢呃咗三期, 自己仲要on99報埋佢intensive, 點知上咗兩堂仲係冇,
佢幾時先至肯派
其實有冇人知佢學歷??
佢好似完全冇提過

睇第一頁啦

我睇唔到有講billy ng學歷喎
最後個期派p3 17,18分
其實有冇人知佢學歷??
佢好似完全冇提過

睇第一頁啦

我睇唔到有講billy ng學歷喎

UR B, CU IBBA,睇多次啦
最後個期派p3 17,18分

我d frd日日睇bn 5** writing真跡
明明冇底都睇。。。cls
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞