billy終於都比人屌鳩啦

1001 回覆
161 Like 5 Dislike
Billy既招式都係馬後炮 每年份卷出左後咁多時間俾佢分析,用同一招skill apply落每年既某一類題目,分埋type,其實英文只要正正常常,用佢既skill都無乜用
D分類題型on9到無人有 我suggest一下dse學生,真正想學好英文係睇英文報紙再查字典

Dse既英文卷真係睇你對英文既理解,花咁多錢補習其實對自己主要提升自我信心,你每堂聽條友教你既skill,根本係哂自己時間 你花更多既時間學真正既英文一定好過你自己硬用所謂名師既skills

再講番billy既英文作文卷,假如得罪到補billy既學生請唔好介意。其實如果你英文普通水平/低水平,用billy既句子+vocab係對你有害多於有利。以前中學有同學又係補佢,但佢英文又廢,無啦啦用d好深既sentence pattern and vocab,搞到成篇文好似整出黎咁 最後緊係低分啦

好多人話英文底好補billy就效果更佳,我同意哩句。因為billy教既完全無英文既理解,只係每堂用skills再用歷年成績打飛機。 billy 教既係機械式英文,你既英文能力要有level5先會真係幫到自己,例如作文能力有番咁上下,再用下佢既深pattern/vocab會對成篇文提高水準。

到最後想講,billy一開始頭兩年戰績咁好,係因為補佢既絕有部分都係名校生,英文水平高果堆黎。係第三年開始先多左唔同學校既人黎補佢,成撚日叫學生如果懶就咪撚補佢 笑撚死

利申n年前補過billy
我想知係咪連登同高登教人英文果個hay哥係咪同kris lau一伙?

我覺得係 好似有人講過兩條友一齊唱billy
1個負責收私補 1個出面做
Keyword K扣轉字
有冇人講下Kris lau
見佢成日狙擊侏儒

笑到仆街

煩膠 數字
onJ大法
其實佢本身真係冇乜料到
讀英中既學生上佢堂會聽到佢教vocab果陣有好多錯
教reading同listening果D佢所謂既skill真係好撚廢 我同班fd成日笑尻佢咁都屈到係skill
但係中肯講句佢教既考試方法係work 如果你aim 5 以上 補佢係有用
你本身底好reading 同 listening 真係唔撚洗聽佢9up 但係writing同speaking 係真心幫到手

利申 : 補左1年

聽到到覺得好勁,5**無走雞
咁其實kxxx lau 係咪都廢,個肥矮人都係抄佢架啦

Keyword轉字煩膠數字 we暈暈we暈暈

Keyword轉字煩膠數字 we暈暈we暈暈

咁多時間屌佢不如溫書好過啦
屌完佢會改得快啲咩
知你mon緊post

Billy既招式都係馬後炮 每年份卷出左後咁多時間俾佢分析,用同一招skill apply落每年既某一類題目,分埋type,其實英文只要正正常常,用佢既skill都無乜用
D分類題型on9到無人有 我suggest一下dse學生,真正想學好英文係睇英文報紙再查字典

Dse既英文卷真係睇你對英文既理解,花咁多錢補習其實對自己主要提升自我信心,你每堂聽條友教你既skill,根本係哂自己時間 你花更多既時間學真正既英文一定好過你自己硬用所謂名師既skills

再講番billy既英文作文卷,假如得罪到補billy既學生請唔好介意。其實如果你英文普通水平/低水平,用billy既句子+vocab係對你有害多於有利。以前中學有同學又係補佢,但佢英文又廢,無啦啦用d好深既sentence pattern and vocab,搞到成篇文好似整出黎咁 最後緊係低分啦

好多人話英文底好補billy就效果更佳,我同意哩句。因為billy教既完全無英文既理解,只係每堂用skills再用歷年成績打飛機。 billy 教既係機械式英文,你既英文能力要有level5先會真係幫到自己,例如作文能力有番咁上下,再用下佢既深pattern/vocab會對成篇文提高水準。

到最後想講,billy一開始頭兩年戰績咁好,係因為補佢既絕有部分都係名校生,英文水平高果堆黎。係第三年開始先多左唔同學校既人黎補佢,成撚日叫學生如果懶就咪撚補佢 笑撚死

Agger reading最考就係根本就係根基,佢教咁多所謂既skills根本好多就係common sense/唔會用得返

但佢教writing我覺得真係可以,上年用返佢教既flow,諗point既方法,同埋背左好多佢俾既sentence pattern同vocab(但當中真係好似有啲係伏 ),本來我paper2得4底,15dse攞4,但最後16升到5*
不如講下krislau
不如講下krislau

講到爛,無料扮四條
咁其實kxxx lau 係咪都廢,個肥矮人都係抄佢架啦

在座咁多位都係垃圾,睇英文報紙最實際 果陣中學老師迫睇英文報紙,最後全班四十人英文無人fail

Agger reading最考就係根本就係根基,佢教咁多所謂既skills根本好多就係common sense/唔會用得返

但佢教writing我覺得真係可以,上年用返佢教既flow,諗point既方法,同埋背左好多佢俾既sentence pattern同vocab(但當中真係好似有啲係伏 ),本來我paper2得4底,15dse攞4,但最後16升到5*

用readingskills "作者tone一定唔會偏激"害死你

只可以講 英文作文 型同柒只差一線
英文唔錯的話,用佢既方法可有效提升文章水平
英文廢的話,自求多福
billy係垃圾

btw lihkg 嗰個英文私補老嗰個facebook都唔好得去邊, 係咁踩人哋 以為自己喺道德高地 自己先至係英文救世主

咁客觀講翻句,佢又無點講錯billy,不過係語氣比較串姐,不過我又唔覺佢有講自己係saviour

係唔係Hxx哥? 之前我補佢,講真學嘅野完全冇用,最要有半堂淨係串billy

有個facebook page小佢 仲拍埋片
不過係小kris lau多
講起Kris Lau
第一屆dse佢比過民篇否風中學全級第一名嘅所謂範文,來自dse sample paper嘅作文 part A
最後比日校老師劣改佢
Kris Lau第一年瘋狂派垃圾文,而家醒目識得買學生啲考試文免中伏
Paper3個啲搵point既所謂神技又係on9,鬼唔知見到keyword就係重點,見到bullet point,見到圖片,見到同一個字出現好多次就要留意下咩

明明就係common sense 求其改個名就當係神技,仲要成年無間斷地吹奏
Paper3個啲搵point既所謂神技又係on9,鬼唔知見到keyword就係重點,見到bullet point,見到圖片,見到同一個字出現好多次就要留意下咩

明明就係common sense 求其改個名就當係神技,仲要成年無間斷地吹奏

agree
講起Kris Lau
第一屆dse佢比過篇風中學全級第一名嘅所謂範文,來自dse sample paper嘅作文 part A
最後比日校老師劣改佢
Kris Lau第一年瘋狂派垃圾文,而家醒目識得買學生啲考試文免中伏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞