billy終於都比人屌鳩啦

1001 回覆
161 Like 5 Dislike
終於打完

首先感謝貴校對同學們不滿的留意,以下希望就本人對Billy Ng 英文模擬試的各項不滿及失望的地方向閣下一一反應。

第一,如果我的記憶正確,Billy Ng 在模擬試當日結束後(4/2) 承諾所有試卷會於5-6星期內寄到同學填寫的地址。但直至現時(25/3)即7個星期後本人仍然只收到Paper 1, Paper 3兩份卷。同學參與模擬試的目的只有一個,就是在正式的文憑試開始前測試自己的真正實力以及在本已不多的時間盡最後努力改善自己的不足。但同學在考試7星期後才收到其中2份試卷,試問距離英文科Paper 1, 2 開考的日子不足15日,參與模擬試的數千名同學可以如何有足夠時間檢視自己不足並作出改善?

第二,當日考試完結時,Billy Ng 同時承諾網上解卷、團購贈送的“2017終極神技操卷班”、成績報告、《2017 Super Mock Exam Sample Essay Collection》、歷屆Straight 5**親筆撰寫《Straight 5** Mock Exam Sample Essay Collection》、2015、16 DSE絕密神技5**真實答卷《5** Sample Essay Collection》等配套全部未有消息。本人實在懷疑在餘下15日我,以及數千考生如何能夠研習如此繁多材料。

第三,本次模擬試的批改質素同樣令本人懷疑模擬試的成績是否能夠真正反應考生的實力。計算分數是批改一份試卷的最基本一環,但本人的卷一閱讀竟然出現計漏分數的情況發生,實在令我對貴校的模擬試質素產生極大質疑。再者,卷三Listening and Intergrated Skills 的分數計算雖然沒有問題,但Part B寫作部分只有數個剔號以及分數,評卷員並沒有寫上任何評語。詢問數名同學及好友的情況後,發現批改試卷敷衍了事的情況絕不只發生在我身上。

本人絕對明白模擬試的工作量極大,時間緊迫,考試費亦不包括任何評語,而考生人數亦非常誇張。但是,對比同是貴校老師J.Yeung 所舉辦的模擬試,通識科加上地理科的考生數目至少7000人,人數大概比Billy Ng 的模擬試多。本人亦有報考J.Yeung 的通識模擬試,該模擬試的試卷至少在每題問題下方附上簡短評語,亦能看得出評卷員確實有仔細閱讀本人的答案(因通識卷的作答時間緊張,字體實在潦草)。 請貴校留意,J.Yeung 通識模擬試的考試費只是$170,但批改質素卻比$650的Billy Ng 英文模擬試更高。 本人理解通識科與英文科的試卷批改不能直接作比較,但Billy Ng 模擬試的整體質素明顯地比更便宜的模擬試爲低,實在令人失望。

再次感謝貴校至少能夠重視同學們對貴校舉辦的模擬試的各項意見,希望貴校能在來年的模擬試改善現有問題,爲來年公開試的同學提供更好的模擬試。

如有機會,請貴校亦將本人的小小意見傳達予Billy Ng,無言感激!

同遵理講冇用
如果同蘋果講 ..

推爆呢條撚樣 學生錢賺到你咁屎忽鬼
終於打完

首先感謝貴校對同學們不滿的留意,以下希望就本人對Billy Ng 英文模擬試的各項不滿及失望的地方向閣下一一反應。

第一,如果我的記憶正確,Billy Ng 在模擬試當日結束後(4/2) 承諾所有試卷會於5-6星期內寄到同學填寫的地址。但直至現時(25/3)即7個星期後本人仍然只收到Paper 1, Paper 3兩份卷。同學參與模擬試的目的只有一個,就是在正式的文憑試開始前測試自己的真正實力以及在本已不多的時間盡最後努力改善自己的不足。但同學在考試7星期後才收到其中2份試卷,試問距離英文科Paper 1, 2 開考的日子不足15日,參與模擬試的數千名同學可以如何有足夠時間檢視自己不足並作出改善?

第二,當日考試完結時,Billy Ng 同時承諾網上解卷、團購贈送的“2017終極神技操卷班”、成績報告、《2017 Super Mock Exam Sample Essay Collection》、歷屆Straight 5**親筆撰寫《Straight 5** Mock Exam Sample Essay Collection》、2015、16 DSE絕密神技5**真實答卷《5** Sample Essay Collection》等配套全部未有消息。本人實在懷疑在餘下15日我,以及數千考生如何能夠研習如此繁多材料。

第三,本次模擬試的批改質素同樣令本人懷疑模擬試的成績是否能夠真正反應考生的實力。計算分數是批改一份試卷的最基本一環,但本人的卷一閱讀竟然出現計漏分數的情況發生,實在令我對貴校的模擬試質素產生極大質疑。再者,卷三Listening and Intergrated Skills 的分數計算雖然沒有問題,但Part B寫作部分只有數個剔號以及分數,評卷員並沒有寫上任何評語。詢問數名同學及好友的情況後,發現批改試卷敷衍了事的情況絕不只發生在我身上。

本人絕對明白模擬試的工作量極大,時間緊迫,考試費亦不包括任何評語,而考生人數亦非常誇張。但是,對比同是貴校老師J.Yeung 所舉辦的模擬試,通識科加上地理科的考生數目至少7000人,人數大概比Billy Ng 的模擬試多。本人亦有報考J.Yeung 的通識模擬試,該模擬試的試卷至少在每題問題下方附上簡短評語,亦能看得出評卷員確實有仔細閱讀本人的答案(因通識卷的作答時間緊張,字體實在潦草)。 請貴校留意,J.Yeung 通識模擬試的考試費只是$170,但批改質素卻比$650的Billy Ng 英文模擬試更高。 本人理解通識科與英文科的試卷批改不能直接作比較,但Billy Ng 模擬試的整體質素明顯地比更便宜的模擬試爲低,實在令人失望。

再次感謝貴校至少能夠重視同學們對貴校舉辦的模擬試的各項意見,希望貴校能在來年的模擬試改善現有問題,爲來年公開試的同學提供更好的模擬試。

如有機會,請貴校亦將本人的小小意見傳達予Billy Ng,無言感激!

同遵理講冇用
如果同蘋果講 ..

Gg

between,友好唔係同好友一樣意思嘅咩?

覆咗:

謝謝同學詳細的反映,我們定必*WTF *與Billy 商討改善方法。希望同學能入心儀學系

我屌你啊,乜撚回應嚟㗎,咁撚有禮貌打成千字你覆我十零隻字?

揾蘋果
條肥仔好似大學都未畢業
me
燈塔

燈塔:Hello,我是燈塔的同事,你報了本校billy 模擬試?
我:你好,冇錯啊
燈塔:請問有什麼不滿的地方需要我們跟進與改善?
燈塔:同學的試卷明天寄出,網上講解blah blah 唔想打

有冇論點整合可以畀我一次過爆佢?

管下你地個侏儒

認真,唔想淨係冇道理咁屌佢
想用道理爆贏佢

問佢夜晚無啦啦要ot幫隻侏儒執手尾有咩感想

上年OM事件
今年BN之亂

多難興邦

billy ng如果你見到我個cm
我相信你呢5年都搵夠錢
唔好誤人子弟 退出補習界啦
你咁有生意頭腦你撈其他行都可以好成功

你明唔明,佢唔理大學啲野搞補習原因係讀書裝備自己嘅機會成本大過搞補習
做到咁已經係佢人生極限
https://lihkg.com/thread/154842/page/4?ref=ios

考試壓力大嘅同學仔可以睇下呢篇野
終於打完

同遵理講冇用
如果同蘋果講 ..

就算當發泄都好
6月娘應該講啲道理嘅.

應該

仲有野想講 續交Issue 5&6期 送果本魔鬼特訓Vol2無左下文 而家3月24啦都無消息

仲有續交2~3期送果本Banquet
又話issue5 free lesson會講解
又話唔聽free lesson就用本書會死人
好啦 屌 我就等佢放左片 我先開始睇本書
但係到左今日條片都未Upload 姐係又浪費左一本野 我屌

份mock又改得on99 評語乜鳩都無
日日上堂遲到唔say sorry
Live班轉Video無事前通知 人地山長水遠黎上live 你話轉就轉 覆診就覆診 on99 又唔早響 知既話一早調堂落樓下荃灣睇片啦屌
終於打完

同遵理講冇用
如果同蘋果講 ..

就算當發泄都好
6月娘應該講啲道理嘅.

應該

仲有野想講 續交Issue 5&6期 送果本魔鬼特訓Vol2無左下文 而家3月24啦都無消息

仲有續交2~3期送果本Banquet
又話issue5 free lesson會講解
又話唔聽free lesson就用本書會死人
好啦 屌 我就等佢放左片 我先開始睇本書
但係到左今日條片都未Upload 姐係又浪費左一本野 我屌

份mock又改得on99 評語乜鳩都無
日日上堂遲到唔say sorry
Live班轉Video無事前通知 人地山長水遠黎上live 你話轉就轉 覆診就覆診 on99 又唔早響 知既話一早調堂落樓下荃灣睇片啦屌

我冇補佢
絲打可以instagram 搵6月娘講吓,一次過清理門戶

跟住覆你幾粒字
之前Cs+ p chan聯手告呢條友單野點?

前Cs員工

前Cs員工

巴打係靚仔staff?
有冇手足告佢違反商品說明條例

告撚埋英皇狗BenFung,單張講會派所有配套書仔最後一本都冇,係一本都冇啊 ,有冇巴打教路點樣告?

有冇law巴打教路?
retaker 屌 差科英文衝3就夠 英文底差 隨便報個就算 報左尾3期 reading skill on9 文我又吸唔到野 格硬尻黎寫左先算 結果呢架文都柒
得番個幾星期 已經灰

告撚埋英皇狗BenFung,單張講會派所有配套書仔最後一本都冇,係一本都冇啊 ,有冇巴打教路點樣告?

有冇law巴打教路?

你去問Calvin sun

Kong u Bba law出身應該對呢啲好熟
雖然對佢既後果就

鳩up
retaker 屌 差科英文衝3就夠 英文底差 隨便報個就算 報左尾3期 reading skill on9 文我又吸唔到野 格硬尻黎寫左先算 結果呢架文都柒
得番個幾星期 已經灰

留telegram 幫你重點打擊基本野同弱項
得番個幾星期 已經灰

最內疚係浪費屋企人辛苦錢
好後悔走捷徑。 稔住幾個月衝到3 成個stayleave狂溫佢啲note 但無野入過腦

前Cs員工

巴打係靚仔staff?

正常樣巴打 好似係
得番個幾星期 已經灰

留telegram 幫你重點打擊基本野同弱項

@dllmbillymn

有冇law巴打教路?

Cause of action: Misrepresentation (Tory of deceit/negligence)
Remedy: rescission or compensatory damages
係billy 個ig 到tag 六月娘 問佢有冇搞錯 點知block 9埋我 on99
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞