billy終於都比人屌鳩啦

1001 回覆
161 Like 5 Dislike
推下先
我真係覺得 語文科唔會有神技
考評局考既已經係底子勁 肯用功就高分
由其係paper 1 你識字識解就識做
因為佢成份卷既問題 得1 2條係要你轉個彎 諗一諗先做到 其他真係照直解 轉一轉字眼
你唔識字 就算有神技你都係唔明條題目問乜 唔識答啲咩答案
真係技巧既 咪係paper2議論題既框架叫做有啲用囉

語文科唔似其他數理科
有唔同方法 唔同思維做同一條題目

利申:2016DSE 補過幾期Billy KL YY

be a bixxian of brixxiance
所以高登捧邊個死邊個
當初響高登搵食起家而家要還
我真係覺得 語文科唔會有神技
考評局考既已經係底子勁 肯用功就高分
由其係paper 1 你識字識解就識做
因為佢成份卷既問題 得1 2條係要你轉個彎 諗一諗先做到 其他真係照直解 轉一轉字眼
你唔識字 就算有神技你都係唔明條題目問乜 唔識答啲咩答案
真係技巧既 咪係paper2議論題既框架叫做有啲用囉

語文科唔似其他數理科
有唔同方法 唔同思維做同一條題目

利申:2016DSE 補過幾期Billy KL YY

UE 個陣係work(I mean 補習天王的神技, e.g KO10)
DSE 唔知了
17DSEER
考完應該好得閒 慢慢狙擊肥仔比利
祝你生仔冇屎忽呀矮撚
推到上apple

Retaker 入左U
補過比利 真係好垃圾
靠補CS升分 非打手
唔好比錢垃圾比利賺
祝你生仔冇屎忽呀矮撚

佢咁嘅樣點樣搵到人幫佢生
見到條仔咁嘅樣d女都比佢嚇走啦
我未收齊書仔
祝你生仔冇屎忽呀矮撚

佢咁嘅樣點樣搵到人幫佢生
見到條仔咁嘅樣d女都比佢嚇走啦

d女見佢咁撚矮
不過講開mock
我都想話下康Sir
佢雖然份人幾有心教幾好人
但係佢個mock差撚到仆街
首先請左班垃圾返嚟亂咁改
校內通識第一名,改卷條垃圾竟然話我冇例子同埋唔夠概念就當左我離題
有啲題目我明明睇返網上解卷
好肯定係同Marking中左係岩晒
點知條友又唔知做乜鳩俾咗勁低分我
最後得lv5
個mock成$600仲要擺咗好多心機同精神去做點知勁hea改
好我出面又有其他朋友又係成績唔錯點知竟然得lv2
但係我睇過佢分卷改卷條友落左勁多√
最後評語果條垃圾寫咗「應背更多全球化有關的概念」就算

康蛇係好人 但就要係遵理做

佢係好人嘅
但係我哋2月3號考
佢2月5先至喺Facebook到公開請人
聽人講只要一係5**就即刻請
比着我要半個月之內改晒3000分卷,一定見到5**照殺請咗先唔會睇下人地咩料先

都係既 無計佢趕進度
算啦 mock唔好咁認真 唔好比份mock影響自己 都係個參考姐
除左份mock 19啲之外佢啲筆記都幾高汁既

補咁多唯一有用係康sir
billy哥個樣真係十年不變
利申十年前坐佢隔離
利申十年前坐佢隔離

喺kris lau 班房?

唔識邊個kris lau
不過講開mock
我都想話下康Sir
佢雖然份人幾有心教幾好人
但係佢個mock差撚到仆街
首先請左班垃圾返嚟亂咁改
校內通識第一名,改卷條垃圾竟然話我冇例子同埋唔夠概念就當左我離題
有啲題目我明明睇返網上解卷
好肯定係同Marking中左係岩晒
點知條友又唔知做乜鳩俾咗勁低分我
最後得lv5
個mock成$600仲要擺咗好多心機同精神去做點知勁hea改
好我出面又有其他朋友又係成績唔錯點知竟然得lv2
但係我睇過佢分卷改卷條友落左勁多√
最後評語果條垃圾寫咗「應背更多全球化有關的概念」就算

康蛇係好人 但就要係遵理做

佢係好人嘅
但係我哋2月3號考
佢2月5先至喺Facebook到公開請人
聽人講只要一係5**就即刻請
比着我要半個月之內改晒3000分卷,一定見到5**照殺請咗先唔會睇下人地咩料先

都係既 無計佢趕進度
算啦 mock唔好咁認真 唔好比份mock影響自己 都係個參考姐
除左份mock 19啲之外佢啲筆記都幾高汁既

補咁多唯一有用係康sir

BC唯二清泉 Hong sir 同經濟嗰個C Yueng
YY乜柒都係垃圾
賣包裝marketing同心理
利申十年前坐佢隔離

喺kris lau 班房?

聽聞bn以前有補krislau 仲上堂偷X佢
我至憎billy, 成日以為係燈塔多人補, 大支野,煩到閪咁。唔明點解咁多人補佢。 係講野快少少之外有咩咁好?

alicia 起碼有心,落左堂之後慢慢問。

利申:前員工

有無多啲料爆

咁多個之中yy最串
唔會理人

利申員工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞