billy終於都比人屌鳩啦

1001 回覆
161 Like 5 Dislike
肥cal肥cal

講真paper1 2真係好有用,無論咩底補cs都實有得著

cs 教野偏淺

其實唔會,佢reading長題目教哂你點答。如果你底好我預你篇文明架laa,上9成都唔難。Writing底好grammar都唔會錯,佢教哂你點論述,又俾d常用既好字你。利申cs打手 5**
識補要補CS

當年我1底 補左佢差d試上到3(3322)

Reading 唔夠時間 有1版半吉左無做

listening b2 最尾果版又吉左

Speaking 呢個就全組離題(考冥想,但全組講左調解)

Writing 都係大路野 但果陣錯左好多on9野 security guard 寫左做security

Ps.佢真係良師黎
CS真係有你地講到咁好咩
上年上佢個ultimate intensive真係伏撚到仆街 完全浪費時間

2月開始補 但我覺得幾好喎 可能我底差

補習界來講最有良心係佢
邊會有補習老師新年真係會逐個逐個派利是入面有$50
之後到最尾一堂訂晒麥當勞請全班食包
每人親手送支筆比佢叫佢考試嗰陣放喺台面代表佢支持住佢
現場聽佢最尾說話聽到想喊

CS真係好錫學生 我都係最後一堂上live聽到眼濕濕

我諗佢係第一個大型補習老師我對住佢講野可以唔使扮正經,可以好似一個跟左好耐好frd既老師咁
用吹水語氣同佢講野都可以好開心
唔會求其答你兩句就hea你走

我都係上完最後一堂眼濕濕
佢講野真係幾感動 如果我今年retake英文有3真係靠佢
In Calvin sun we trust
利申 打手
得罪講句,教書黎講佢又真係算最好
改文詳細到仲多comment過我原作篇文
雖然今次唔抵幫,但上面話咩後悔真係好撚嘔心
又要屌又要補
利申補過cs同仲哂時間
錫學生就唔會係咁加連堂
仲有之前試個emily把死人聲

收皮啦死打手屌你老母
你條垃圾打手唱衰人都搵第二個理由啦
咁撚柒多Free lesson 都講到好似呃錢咁你盲撚咗?
教學我就唔識點評論教得好唔好
但係如果有心嘅就唔會搞咁多Free lesson 啦
同埋以我所知
佢加double lesson 咪即係將成個課程早啲上完
堂數依然不變只不過變相叫你提早交學費提上
睇黎就真係上左一期自己柒唔知頭唔知路喺到彈人哋
又唔撚見你話koopa 果d 昆錢?報koopa閒閒地起碼千幾蚊埋單
而家連$690都比唔起既窮撚折墮都要做侏儒打手

提返你呀俾唔起學費可以同calvin申請唔使交學費 啱晒你呢啲$690都比唔起既人啊

Live 先650...

cs加堂係要俾錢架
姐係話1個月要交兩次學費呀
補習佬錢真係易搵送個包比你食就cap多你幾次加堂加期錢

係撚咩 你上過未架....
其實只係chur啲將後面啲堂搬前佢 早啲完 所以先要交兩次 做乜鳩呀屌

佢好多free lessons 邊到要錢啊
你係咪傻鳩啊?
同學仔可能聽師兄師姐講
billy係行內教skills出名

同學仔快手啲抄喇
今日會教你幾式paperX既神技

一個題型一個skills#good
如果佢年年教既野係一樣
有無今年中六補佢九月定唔知十月(好似十月) 教聆聽2013 佢話聆聽答案唔順次序都係skills
CS真係有你地講到咁好咩
上年上佢個ultimate intensive真係伏撚到仆街 完全浪費時間

2月開始補 但我覺得幾好喎 可能我底差

補習界來講最有良心係佢
邊會有補習老師新年真係會逐個逐個派利是入面有$50
之後到最尾一堂訂晒麥當勞請全班食包
每人親手送支筆比佢叫佢考試嗰陣放喺台面代表佢支持住佢
現場聽佢最尾說話聽到想喊

CS真係好錫學生 我都係最後一堂上live聽到眼濕濕

我諗佢係第一個大型補習老師我對住佢講野可以唔使扮正經,可以好似一個跟左好耐好frd既老師咁
用吹水語氣同佢講野都可以好開心
唔會求其答你兩句就hea你走

我都係上完最後一堂眼濕濕
佢講野真係幾感動 如果我今年retake英文有3真係靠佢
In Calvin sun we trust
利申 打手

我果陣唔小心錄左果段臨別說話。考eng果幾份卷之前 聽番果段野真係想喊同埋會好有信心去考
同學仔可能聽師兄師姐講
billy係行內教skills出名

同學仔快手啲抄喇
今日會教你幾式paperX既神技

一個題型一個skills#good
如果佢年年教既野係一樣
有無今年中六補佢九月定唔知十月(好似十月) 教聆聽2013 佢話聆聽答案唔順次序都係skills

岩岩執野睇返2015中六啲筆記
我記得佢計5 or above率個分母係用左個trick
但唔記得detail

其實數據真係無參考價值
要「present」得靚其實好易

唔止補習界 全社會都係
可惜中學雞未必識
9月係教私人書信
記字頭諗point
同埋要寫Fb IG
10月唔撚記得
11月12月(強攻議論文)
1月說明文

之後唔撚記得左
學哂啲無咩人用同無人明既靚字
寫落去實座底拎5
有 kris lau 唔補 補埋d神棍

u左都唔可惜

下年再見

不過我地 kris sir 好像佢自己咁講 比左好多次機會你地 唔受repeat
利申返
paper 2A 38/42
B 25/42 就係跟足佢框架寫
不過好彩咁岩對overall grade冇影響
9月係教私人書信
記字頭諗point
同埋要寫Fb IG
10月唔撚記得
11月12月(強攻議論文)
1月說明文

之後唔撚記得左
學哂啲無咩人用同無人明既靚字
寫落去實座底拎5

冇變過
我想知係咪連登同高登教人英文果個hay哥係咪同kris lau一伙?

我覺得係 好似有人講過兩條友一齊唱billy
1個負責收私補 1個出面做

個hay哥AL補KL, KL成日會喺hay哥正身fb留言。
我覺得所有有補billy嘅人可以係到講哂佢d所謂神技比其他人聽, 等大家都唔洗送錢比佢,又"升到幾個grade"
我覺得所有有補billy嘅人可以係到講哂佢d所謂神技比其他人聽, 等大家都唔洗送錢比佢,又"升到幾個grade"

要貼街坊咁貼
5月先做

要貼街招咁貼
5月先做

要貼街招咁貼
5月先做

有冇人記得reading type1-7係咩神技

要貼街招咁貼
5月先做

來來去去咪係keyword煩膠轉字
識補要補CS

Writing 都係大路野 但果陣錯左好多on9野 security guard 寫左做security

Ps.佢真係良師黎

Mediation =\= meditation
補咗佢2期
Issue3
教議論文 Elab flow 我覺得還好
Issue 4
教Counter argument成10個skills
補咗佢2期
Issue3
Issue 4

有親戚俾咗d notes我
Reading d skills真係狗也不屌 垃圾到仆街
Paper3就kw轉字個堆野
補咗佢2期
Issue3
Issue 4

有親戚俾咗d notes我
Reading d skills真係狗也不屌 垃圾到仆街
Paper3就kw轉字個堆野

reading skill只會令人更加confuse
補咗佢2期
Issue3
Issue 4

CS counter argument 夠做有突
識補要補CS

Ps.佢真係良師黎

Mediation =\= meditation

所以speaking 拎左2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞