billy終於都比人屌鳩啦

1001 回覆
161 Like 5 Dislike
上年OM事件
今年BN之亂

差好遠
BN mock寄遲幾日唔會上報紙
OM單野上晒報紙

不過今次影響幾千人,仲要改得咁hea,畀果$650好唔ger

好彩無報到佢個mock
報yy lam 係貴成$750
但係起碼每份卷每版都係有人改
paper 2 double marker
分數有大差異仲會有3rd mark
有埋排名

有fd 報咗bn 個mock 連paper 1 3 都仲未收到
利申補過cs 同bn
兩個補既野完全係唔同世界
上年OM事件
今年BN之亂

差好遠
BN mock寄遲幾日唔會上報紙
OM單野上晒報紙

不過今次影響幾千人,仲要改得咁hea,畀果$650好唔ger

好彩無報到佢個mock
報yy lam 係貴成$750
但係起碼每份卷每版都係有人改
paper 2 double marker
分數有大差異仲會有3rd mark
有埋排名

有fd 報咗bn 個mock 連paper 1 3 都仲未收到
利申補過cs 同bn
兩個補既野完全係唔同世界

攞yy 個mock 只係攞黎做比較
非打手
me
燈塔

燈塔:Hello,我是燈塔的同事,你報了本校billy 模擬試?
我:你好,冇錯啊
燈塔:請問有什麼不滿的地方需要我們跟進與改善?
燈塔:同學的試卷明天寄出,網上講解blah blah 唔想打

有冇論點整合可以畀我一次過爆佢?

管下你地個侏儒

認真,唔想淨係冇道理咁屌佢
想用道理爆贏佢

佢ig日日都係到倒數dse 佢都識講仲有8日 試卷聽日先記出 又要幾日先收到
講一套做一套 屌遵理
輸打贏要
幫幫手,宜家係電腦打咗around300字,話佢配套一樣都未有同咁次先派卷點溫書兩樣嘢,宜家會講埋改卷嘅quality,仲有啲咩要補充嘅?

冇marking 冇comments 又改得慢 paper2又未改完
幫幫手,宜家係電腦打咗around300字,話佢配套一樣都未有同咁次先派卷點溫書兩樣嘢,宜家會講埋改卷嘅quality,仲有啲咩要補充嘅?

冇marking 冇comments 又改得慢 paper2又未改完

呢啲講咗

冇comment 未講,唔該

叫佢唔誤人子弟 大學畢業先好出嚟教書

參考吓
billy ng如果你見到我個cm
我相信你呢5年都搵夠錢
唔好誤人子弟 退出補習界啦
你咁有生意頭腦你撈其他行都可以好成功
聽frd講仲有一堆補堂video 好似成6-7條
講到好撚緊要 但而家仲未有
聽frd講仲有一堆補堂video 好似成6-7條
講到好撚緊要 但而家仲未有

不過講開mock
我都想話下康Sir
佢雖然份人幾有心教幾好人
但係佢個mock差撚到仆街
首先請左班垃圾返嚟亂咁改
校內通識第一名,改卷條垃圾竟然話我冇例子同埋唔夠概念就當左我離題
有啲題目我明明睇返網上解卷
好肯定係同Marking中左係岩晒
點知條友又唔知做乜鳩俾咗勁低分我
最後得lv5
個mock成$600仲要擺咗好多心機同精神去做點知勁hea改
好我出面又有其他朋友又係成績唔錯點知竟然得lv2
但係我睇過佢分卷改卷條友落左勁多√
最後評語果條垃圾寫咗「應背更多全球化有關的概念」就算
不過講開mock
我都想話下康Sir
校內通識第一名,改卷條垃圾竟然話我冇例子同埋唔夠概念就當左我離題
最後得lv5
個mock成$600仲要擺咗好多心機同精神去做點知勁hea改

康蛇係好人 但就要係遵理做
不過講開mock
我都想話下康Sir
最後得lv5

佢係好人嘅
但係我哋2月3號考
佢2月5先至喺Facebook到公開請人
聽人講只要一係5**就即刻請
比着我要半個月之內改晒3000分卷,一定見到5**照殺請咗先唔會睇下人地咩料先
不過講開mock
我都想話下康Sir
最後得lv5

佢係好人嘅
但係我哋2月3號考
佢2月5先至喺Facebook到公開請人
聽人講只要一係5**就即刻請
比着我要半個月之內改晒3000分卷,一定見到5**照殺請咗先唔會睇下人地咩料先

都係既 無計佢趕進度
算啦 mock唔好咁認真 唔好比份mock影響自己 都係個參考姐
除左份mock 19啲之外佢啲筆記都幾高汁既
仲有dick hui mock
出得好撚柒難
mc得10條題目係超過6成答岩率
自問都有lv4-5水準
點知個mock得lv1
mc做到嘔血平時past paper嘅方法根本就做唔到
Lq又出賣晒啲唔知乜鳩題目
A2出到仲難過section B
section B第一次1分都執唔到
終於打完

首先感謝貴校對同學們不滿的留意,以下希望就本人對Billy Ng 英文模擬試的各項不滿及失望的地方向閣下一一反應。

第一,如果我的記憶正確,Billy Ng 在模擬試當日結束後(4/2) 承諾所有試卷會於5-6星期內寄到同學填寫的地址。但直至現時(25/3)即7個星期後本人仍然只收到Paper 1, Paper 3兩份卷。同學參與模擬試的目的只有一個,就是在正式的文憑試開始前測試自己的真正實力以及在本已不多的時間盡最後努力改善自己的不足。但同學在考試7星期後才收到其中2份試卷,試問距離英文科Paper 1, 2 開考的日子不足15日,參與模擬試的數千名同學可以如何有足夠時間檢視自己不足並作出改善?

第二,當日考試完結時,Billy Ng 同時承諾網上解卷、團購贈送的“2017終極神技操卷班”、成績報告、《2017 Super Mock Exam Sample Essay Collection》、歷屆Straight 5**親筆撰寫《Straight 5** Mock Exam Sample Essay Collection》、2015、16 DSE絕密神技5**真實答卷《5** Sample Essay Collection》等配套全部未有消息。本人實在懷疑在餘下15日我,以及數千考生如何能夠研習如此繁多材料。

第三,本次模擬試的批改質素同樣令本人懷疑模擬試的成績是否能夠真正反應考生的實力。計算分數是批改一份試卷的最基本一環,但本人的卷一閱讀竟然出現計漏分數的情況發生,實在令我對貴校的模擬試質素產生極大質疑。再者,卷三Listening and Intergrated Skills 的分數計算雖然沒有問題,但Part B寫作部分只有數個剔號以及分數,評卷員並沒有寫上任何評語。詢問數名同學及好友的情況後,發現批改試卷敷衍了事的情況絕不只發生在我身上。

本人絕對明白模擬試的工作量極大,時間緊迫,考試費亦不包括任何評語,而考生人數亦非常誇張。但是,對比同是貴校老師J.Yeung 所舉辦的模擬試,通識科加上地理科的考生數目至少7000人,人數大概比Billy Ng 的模擬試多。本人亦有報考J.Yeung 的通識模擬試,該模擬試的試卷至少在每題問題下方附上簡短評語,亦能看得出評卷員確實有仔細閱讀本人的答案(因通識卷的作答時間緊張,字體實在潦草)。 請貴校留意,J.Yeung 通識模擬試的考試費只是$170,但批改質素卻比$650的Billy Ng 英文模擬試更高。 本人理解通識科與英文科的試卷批改不能直接作比較,但Billy Ng 模擬試的整體質素明顯地比更便宜的模擬試爲低,實在令人失望。

再次感謝貴校至少能夠重視同學們對貴校舉辦的模擬試的各項意見,希望貴校能在來年的模擬試改善現有問題,爲來年公開試的同學提供更好的模擬試。

如有機會,請貴校亦將本人的小小意見傳達予Billy Ng,無言感激!
終於打完

首先感謝貴校對同學們不滿的留意,以下希望就本人對Billy Ng 英文模擬試的各項不滿及失望的地方向閣下一一反應。

第一,如果我的記憶正確,Billy Ng 在模擬試當日結束後(4/2) 承諾所有試卷會於5-6星期內寄到同學填寫的地址。但直至現時(25/3)即7個星期後本人仍然只收到Paper 1, Paper 3兩份卷。同學參與模擬試的目的只有一個,就是在正式的文憑試開始前測試自己的真正實力以及在本已不多的時間盡最後努力改善自己的不足。但同學在考試7星期後才收到其中2份試卷,試問距離英文科Paper 1, 2 開考的日子不足15日,參與模擬試的數千名同學可以如何有足夠時間檢視自己不足並作出改善?

第二,當日考試完結時,Billy Ng 同時承諾網上解卷、團購贈送的“2017終極神技操卷班”、成績報告、《2017 Super Mock Exam Sample Essay Collection》、歷屆Straight 5**親筆撰寫《Straight 5** Mock Exam Sample Essay Collection》、2015、16 DSE絕密神技5**真實答卷《5** Sample Essay Collection》等配套全部未有消息。本人實在懷疑在餘下15日我,以及數千考生如何能夠研習如此繁多材料。

第三,本次模擬試的批改質素同樣令本人懷疑模擬試的成績是否能夠真正反應考生的實力。計算分數是批改一份試卷的最基本一環,但本人的卷一閱讀竟然出現計漏分數的情況發生,實在令我對貴校的模擬試質素產生極大質疑。再者,卷三Listening and Intergrated Skills 的分數計算雖然沒有問題,但Part B寫作部分只有數個剔號以及分數,評卷員並沒有寫上任何評語。詢問數名同學及好友的情況後,發現批改試卷敷衍了事的情況絕不只發生在我身上。

本人絕對明白模擬試的工作量極大,時間緊迫,考試費亦不包括任何評語,而考生人數亦非常誇張。但是,對比同是貴校老師J.Yeung 所舉辦的模擬試,通識科加上地理科的考生數目至少7000人,人數大概比Billy Ng 的模擬試多。本人亦有報考J.Yeung 的通識模擬試,該模擬試的試卷至少在每題問題下方附上簡短評語,亦能看得出評卷員確實有仔細閱讀本人的答案(因通識卷的作答時間緊張,字體實在潦草)。 請貴校留意,J.Yeung 通識模擬試的考試費只是$170,但批改質素卻比$650的Billy Ng 英文模擬試更高。 本人理解通識科與英文科的試卷批改不能直接作比較,但Billy Ng 模擬試的整體質素明顯地比更便宜的模擬試爲低,實在令人失望。

再次感謝貴校至少能夠重視同學們對貴校舉辦的模擬試的各項意見,希望貴校能在來年的模擬試改善現有問題,爲來年公開試的同學提供更好的模擬試。

如有機會,請貴校亦將本人的小小意見傳達予Billy Ng,無言感激!

同遵理講冇用
如果同蘋果講 ..
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞