billy終於都比人屌鳩啦

1001 回覆
161 Like 5 Dislike
billy 其實ok 如果你本身唔差i.e. 5底 佢啲skills係比人衝*用
agger佢的確唔係幫到大部分學生
我今年retake 諗住補下佢睇下有咩skills 跟住上到唔知第幾期佢教咗個skill叫乜陳法拉 我已經心諗做乜9 跟住我補多期就冇補

巴/絲打 retake補小型/beacon emily 啦 好似唔錯的

利申:無補emily 不過有師姐話paper2多得emily有5**

老實講 你唔講起beacon emily我都唔知有呢個人 但小型補習社我又唔係好熟 驚瀨野 不過算啦 依家得返咁少時間都冇得補 唯有自求多福
平心而論 billy教paper 2 d elaboration都ok既 佢都派好多sample essay 得閒可以睇下 不過佢入面寫嗰d useful sentence就真係唔睇好過睇啦 費事比hkeaa話inappropriate 至於paper 1同3 d skills真係不敢恭維...

見到同學係到溫佢啲notes,真係心淡
有冇巴打可以指點迷津
如果要補補咩好

補cs

利:cs打手

認同
billy 其實ok 如果你本身唔差i.e. 5底 佢啲skills係比人衝*用

我5底都覺得佢係到害學生 ,教o既vocab 有啲根本連報紙都好少用,而且你確定考個日你夠膽靠佢教o既skills考paper 1同3
aim5*up補邊個好 唔考慮cs啦

佢教嘅decoding sentence入到大學睇案例都有用,所以
有冇巴打可以指點迷津
如果要補補咩好

補cs

利:cs打手

認同

點解我唔覺cs啲staff靚仔 定係我補個間遇唔到
垃圾神人巴打
上堂成日打飛機
一堂升三分!一堂值成期學費!
教完個所謂神技又話有一堆同學inbox佢話好正:喂billy!你個神人mode好正呀,我睇翻pastpaper發現可以apply落全部題目!
屌你老母誤人子弟
利申:補左幾個月
最記得之前9月 佢落堂話今日有三樣功課
1.上free lesson
2.續交第二期
3.報神技前傳班

之後網上補課又係咁講左4次叫人未報某班嘅快啲補返

我試過連續幾次用唔同嘅Facebook inbox佢
開頭我扮讚到佢成個救星咁話skills好有用
之後佢勁開心係咁覆我
點知我一講話我自己英文底差可以點算
佢全部即刻已讀不回
垃圾神人巴打
上堂成日打飛機
一堂升三分!一堂值成期學費!
教完個所謂神技又話有一堆同學inbox佢話好正:喂billy!你個神人mode好正呀,我睇翻pastpaper發現可以apply落全部題目!
屌你老母誤人子弟
利申:補左幾個月

o岩啊,叫佢班門生試下用佢d skills做一次17dse就知啦

我5底都覺得佢係到害學生 ,教o既vocab 有啲根本連報紙都好少用,而且你確定考個日你夠膽靠佢教o既skills考paper 1同3

佢啲vocab好柒好造作

我好記得個句 there is no shortage for my stance 柒到仆街
CS真係有你地講到咁好咩
上年上佢個ultimate intensive真係伏撚到仆街 完全浪費時間
點睇Kenneth Lau?
上年上佢個ultimate intensive真係伏撚到仆街 完全浪費時間

好似話cs對底好(>lv5)o既人無太大作用,之前我fd(at least 5*or above)補一個月話太淺quit
補萬人Kenneth Lau啦
當年中四補足兩年
到最後dse出到得Level 5*
講緊中文科
屌成間燈塔最憎呢條友
卷都未撚改曬就攝張通告寄過嚟
又話好多配套又剩
屌佢個仆街就嚟考都未有
無咁大條j就唔好戴咁大個袋
唔撚好放榜先整?
p3 連一句評語都無
任佢up幾分都得啦屌佢老尾
早知個時報kennethlau 起碼叫咗有評語
有心改
650蚊啊仆街
見到ig 啲study acc 個撚個都係度屌
成日淨係識宣傳 咬住兩間補習社啲資源
之前oneday course 聽佢啲濕鳩口頭禪就火
補萬人Kenneth Lau啦
當年中四補足兩年
到最後dse出到得Level 5*
講緊中文科

Kenneth唔係好耐以前比人話過大伏

2月開始補 但我覺得幾好喎 可能我底差
beacon emily好掂 人又靚腳又正
利申: 上年elite班補佢 有5*

佢部分vocab真係有啲奇怪,唔夠膽用

不過佢教作文既flow,點諗point個度我覺得又真係幫到下手既

但係啲reading skills吹到幾神幾神但其實又係用唔返 唔知係咪我問題啦
成日講乜9背字頭 咩讀書叻既人會覺得呢個框架好正 屌佢老味都on99

2月開始補 但我覺得幾好喎 可能我底差

補習界來講最有良心係佢
邊會有補習老師新年真係會逐個逐個派利是入面有$50
之後到最尾一堂訂晒麥當勞請全班食包
每人親手送支筆比佢叫佢考試嗰陣放喺台面代表佢支持住佢
現場聽佢最尾說話聽到想喊
見到kris lau 個fb係咁鬧billy 勁撚好笑
屌你老母真係伏撚到喊
垃圾billyng 咪撚害人啦
Paper1同3 d skills根本垃圾
得paper2叫做好少少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞