【歐遊百幾日】歐洲exchange四圍去 東中西南歐 (遊記 + 你問我答)

1001 回覆
144 Like 4 Dislike
鐘乳石洞去左邊一個?
鐘乳石洞去左邊一個?

Skocjan Caves 簡直是魔戒咁
話說amadeus好撚正
任食豬肋骨
性價比爆 但女仔可能真係食得唔多

咁都係度俾我搵到你
我買左機票5月22出發去三個星期,但乜柒都未plan

keyword: 你有1萬蚊係我手

屌你
過黎歐洲?
24去左冰島 你係咪兩個過黎

如果咁岩撞到近可以食餐飯
你地飛邊度 邊度走
岩岩去完瑞典kiruna同abisko追極光
都叫到追左次我想要既野(睇到綠色)
不過係係車到睇到 放張圖先
(相機個堆無電腦過唔到

(我諗有人有我ig架話應該知我邊個黎

而家好悶咁訓緊sj落番stockholm

嗚哇 係咪成架車d人都係度叫

我join左dogsledding tour,耐何得我一個人join,我個時係同個tour guide 單對單緊
(相機個堆無電腦過唔到

我join左dogsledding tour,耐何得我一個人join,我個時係同個tour guide 單對單緊

Btw得我叫
(相機個堆無電腦過唔到

Btw得我叫

笑死 tour guide已見怪不怪
Hallstatt住邊有無推介
Hallstatt住邊有無推介

返去搵返出黎先
其實大家可唔可以quote少啲 碌得好辛苦
其實去左Zannse schans風車村係咪唔去小孩提防都得

睇相好似差唔多 唔係話好特別 重點係離ams遠過zannse好多

另外我6月頭先去到ams 雖然keukenhof已經唔開 但想係附近踩下單車 六月頭keukenhof係咪完全無花架啦

上年5月尾去荷蘭,keukenhof最後一個禮拜,有喺出面踩單車,但已經冇哂花田,踩咗3粒鐘淨係見到一執仔

至於Zannse schans同Kinderdijk兩個地方都幾唔似同,前者配套好齊,擺明係吸旅客嚟,好多嘢參觀,但後者係UNESCO世遺嚟,所以唔會過度開發,基本上就係一大片地,中間有水有風車,有少量資料館俾你參觀,最多俾你坐船遊下影下風車,但我覺得後者值得去好多,因為兩大排十幾個風車喺你前面都幾靚吓

agger我都揀去小孩堤防 一來世界遺產 二來應該無風車村咁多人 加埋rotterdam市區行下就一日
任食豬肋骨

咁都係度俾我搵到你

屌你
過黎歐洲?

你地飛邊度 邊度走

飛london
Greece走
任食豬肋骨

咁都係度俾我搵到你

屌你
過黎歐洲?

你地飛邊度 邊度走

飛london
Greece走

希望食到飯 好期待
其實大家可唔可以quote少啲 碌得好辛苦

有無人會去6月中尾去比利時同捷奧匈
相遇可以食下飯
自己一個去
同埋hallstatt有無住嘅推介
相遇可以食下飯
自己一個去

我果時住呢間 舒服同乾淨,重點係個早餐勁靚勁好味

個位靚,行少少就到車站、超市,雖然無湖景睇,但有雪山
不過好似無單人房

Haus Höll Herta
Salzbergstraße 45, 4830 Hallstatt

https://www.booking.com/hotel/at/haus-hoell-herta.zh-tw.html?aid=357003;label=gog235jc-hotel-xt-at-gasthofNpensionNgrunerNanger-unspec-hk-com-L%3Axt-O%3Aunk-B%3Aunk-N%3Ayes-S%3Abo-U%3Ac;sid=6f81af250927a2b1cf5823b0ffb18c79;dcid=4;checkin=2016-01-18;checkout=2016-01-20;ucfs=1;room1=A,A;srfid=d461e45bbee0ecf4fffa5567fc28a28471a59c60X1;highlight_room=
相遇可以食下飯
自己一個去

不過好似無單人房

Salzbergstraße 45, 4830 Hallstatt

https://www.booking.com/hotel/at/haus-hoell-herta.zh-tw.html?aid=357003;label=gog235jc-hotel-xt-at-gasthofNpensionNgrunerNanger-unspec-hk-com-L%3Axt-O%3Aunk-B%3Aunk-N%3Ayes-S%3Abo-U%3Ac;sid=6f81af250927a2b1cf5823b0ffb18c79;dcid=4;checkin=2016-01-18;checkout=2016-01-20;ucfs=1;room1=A,A;srfid=d461e45bbee0ecf4fffa5567fc28a28471a59c60X1;highlight_room=

下面仲有D包呀果d,同埋佢比既jam勁好味加埋果汁, 坐係房對住出面個雪景食好正

至於Zannse schans同Kinderdijk兩個地方都幾唔似同,前者配套好齊,擺明係吸旅客嚟,好多嘢參觀,但後者係UNESCO世遺嚟,所以唔會過度開發,基本上就係一大片地,中間有水有風車,有少量資料館俾你參觀,最多俾你坐船遊下影下風車,但我覺得後者值得去好多,因為兩大排十幾個風車喺你前面都幾靚吓

出現了

決定留多日玩埋Kinderdijk
之係仲有40日 尾站係希臘
本來諗住德奧捷匈意飛雅典就完 但見你d東歐國好吸引 好想去埋
克羅地亞果邊同附近國家物價都好低?

出現了

決定留多日玩埋Kinderdijk
之係仲有40日 尾站係希臘
本來諗住德奧捷匈意飛雅典就完 但見你d東歐國好吸引 好想去埋
克羅地亞果邊同附近國家物價都好低?

去埋啦好正
克羅地亞我覺得比其他地方既野平一兩成左右,人地11歐佢賣9歐不過因為佢貨幣係港幣x1.x既rate,所以見到價錢自自然然load左港紙再乘大,會反而有種有d貴既感覺

Mostar d野好平,係其他地方既一半 雪糕為例,0.5歐就有,而其他多數起碼1歐,磁石都係。果度幾好既係可以用歐元,唔洗特登佢唱佢個貨幣(佢有

Slovenia我就感覺無特別平
相遇可以食下飯
自己一個去

不過好似無單人房

你個間book晒 我求其book左間
相遇可以食下飯
自己一個去

不過好似無單人房

你幾時黎比利時 想搵人食飯我可以陪

咁full,我果時反而係book剩呢幾間
相遇可以食下飯
自己一個去

我5月book左湖對面既小鎮 obertraun
諗住朝早一邊行去hallstatt一邊睇景
相遇可以食下飯
自己一個去

不過好似無單人房

你幾時黎比利時 想搵人食飯我可以陪

6月中 我淨係去2日 你係個邊?exchange?
好似幾日無打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞